Home

Nieuws 3 reacties

Provincies buigen zich over stikstofuitspraken RvS

De twaalf provincies bestuderen de uitspraak die de Raad van State (RvS) recent deed over het oneerlijk wegen en meten van stikstofbelasting uit het verkeer en bijvoorbeeld de veehouderij.

De overheid rekent bij de vergunningverlening voor wegen met een stikstofbelasting tot een afstand van 5 kilometer, terwijl bij de vergunningverlening voor veehouderijen gerekend wordt met een verspreiding van stikstof die veel verder gaat. Dat is volgens de RvS geen eerlijke weging.

De provincies geven aan dat zij zo snel mogelijk duidelijkheid willen en in overleg met het Rijk gaan over de gevolgen voor hun taak op het gebied van onder andere vergunningverlening nabij Natura 2000-gebieden.

Lees alles over het stikstofbeleid in dit dossier. En Gezond koeien voeren met minder eiwit: hoe doe je dat? Kijk gratis het webinar hierover terug

Laatste reacties

  • boer a

    Rekenen, rekenen, rekenen en nog meer rekenen!? Het is hoogtijd om te gaan METEN.

  • bartje14

    Er zijn veel meer factoren die van invloed hebben op de stand van de natuur dan alleen stikstof. Alleen die factoren hebben geen relatie met de veehouderij. Het lijkt er toch zo langzamerhand op dat de gehele stikstofdiscussie gebruikt wordt voor het inkrimpen van een bedrijfstak die van grote waarde is en is geweest voor ons kikkerlandje.....

  • farmerbn

    De overheid valt in het eigen mes wat opgezet was boor de landbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.