Home

Nieuws 7 reacties

Ontheffing avondklok voor jacht op zwijnen en vossen

Jagers krijgen een ontheffing van de avondklok voor de jacht op wilde zwijnen en vossen.

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft aan de provincies en de provinciale faunabeheereenheden gevraagd om de ontheffing te regelen, zegt de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging vrijdag. De vereniging is blij dat de overheid het belang van beide soorten jacht onderschrijft.

Jacht op zwijnen vanwege dreiging AVP

De jacht op wilde zwijnen is volop aan de gang. De dieren leven voornamelijk op de Veluwe en in Limburg. Er zijn veel te veel wilde zwijnen. In december klaagden de jagers al dat het niet gaat lukken om voldoende zwijnen af te schieten, omdat de dieren door de coronadrukte in de bossen steeds verder wegduiken. Jacht op wilde zwijnen is onder meer belangrijk om de kans op een uitbraak van Afrikaanse varkenspest (AVP) te voorkomen en vanwege de verkeersveiligheid.

Weidevogels

Deze tijd is volgens jachtexperts ook het meest effectief voor de jacht op vossen. Binnenkort gaan weide- en akkervogels nestelen en vossen roven die nesten leeg, terwijl deze vogelsoorten het al heel moeilijk hebben. Ook rond pluimveebedrijven met een vrije uitloop zijn vossen ongewenst.

Laatste reacties

 • Tiny1946

  Dat is zeer goed die ontheffing dan loopt er tenminste niemand in de weg.

 • @1

  Als de overheid, te samen met Natuurmonumenten zich nu gewoon aan de beleidsregels houden en de nulstand gehanteerd hadden ,was de zaak ook niet zo uit de hand gelopen.

 • Het is een schande dat het jachtvolkje bij nacht en ontij op dieren jaagt.
  Dat geteisem moet toch weten dat jacht op vossen zinloos is omdat de opengevallen plek meteen door de soort wordt herbezet.
  Van ecologie hebben boeren en jagers ook niet zoveel verstand.
  Blijkt al jaren...

 • kleine boer

  Nmgv vind je ook niet vreemd dat toen boeren en jagers alles zonder bemoeizucht het vroeger prima in de hand hadden met veel mest veel bestrijdigsmiddelen enz enz en toen kwam de natuur en de bemoeienis en de bouw....en de boer is de kwaaie piet en waar zit de vogel vos enz het liefst juust niet in een woonwijk of natuurgebied maar op boerenland!!! Reageer maar heb je weer 10 euro...

 • WGeverink

  De gemiddelde ecoloog heeft ook niet zo veel verstand van ecologie. Dat blijkt ook al jaren. De meeste schade aan de natuur wordt gedaan door mensen die de natuur zeggen te beschermen. David Suzuki bijvoorbeeld heeft de wolvenjacht zo lang kunnen tegen houden dat oa verschillende groepen zeldzame rendieren nu met uitsterven bedreigd zijn. Ga naar youtube en type in : I killed 200 wolves.

 • Boeren hebben het meeste verstand van de 3e mercedes😀😀😀

 • Kleine boer: bestrijdingsmiddelen?
  Hoe triest ben je.
  Jij weet toch ook wel wie de schuldige is van de teruguitgang van de weidevogels.
  Dat is de intensieve landbouw en niets anders.
  In het voorjaar vernielen boeren alle nesten van de bodembroeders met hun tractoren, mestinjectoren, ploegen etc...
  Samen met het jachtvolkJE hebben ze een gemeenschappelijke vijand gevonden in de vos.
  En die jagertjes durven niks te zeggen tegen die milieu verwoestende miljonairs anders raken ze hun pretpark kwijt. En zo kunnen ze schieten. Boeren en ecologie.... ze snappen er helemaal niets van.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.