Home

Nieuws 17 reacties

FDF beticht D66‘er Sigrid Kaag van smaad

Farmers Defence Force (FDF) beticht D66-minister Sigrid Kaag van smaad jegens de boerenactiegroep.

Een advocaat van FDF heeft een aangetekende brief laten bezorgen bij de politica, met het verzoek om de immateriële schade van € 20.000 te vergoeden.

Het draait op een uitspraak van Kaag in Nieuwsuur afgelopen week over de avondklokrellen. Kaag verwees naar de boerenprotesten van meer dan een jaar geleden en noemde Farmers Defence Force als aanstichter van het omrijden van hekken. FDF stelt in hun brief dat ze niet betrokken waren bij het omrijden van hekken of het bedreigen van journalisten, zoals Kaag zegt.

Brief naar NRC

FDF is het zat dat ‘politici en vertegenwoordigers van de media, grenzen overschrijden die de eer en goede naam van FDF aantasten’. FDF heeft dus nog meer doelwitten als het gaat om vergelijkingen tussen boerenprotesten en de rellen van afgelopen week. Vanwege een column van Tom Jan Meus heeft FDF ook NRC een brief gestuurd. Ook andere politici en tv-programma’s hebben volgens FDF zich schuldig gemaakt aan smaad en laster.

Sigrid Kaag, demissionair minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikelingssamenwerking, staat de pers te woord op het Binnenhof voorafgaand aan de wekelijkse ministerraad. - Foto: ANP
Sigrid Kaag, demissionair minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikelingssamenwerking, staat de pers te woord op het Binnenhof voorafgaand aan de wekelijkse ministerraad. - Foto: ANP

Al het nieuws, achtergronden en interviews over de boerenprotesten vind je in dit dossier.

Laatste reacties

 • farmerbn

  Als je op de boerderijsite artikelen wilt lezen komt die kaag ook steeds in beeld. Kan de redactie dat mens weglaten?

 • Alco

  Daar "leeft" de boerderij van.

 • Kippenboerke

  Ik heb de documentaire over mevrouw Kaag gezien van haar loopbaan tot nog toe. Ze heeft capaciteiten waarmee ze lof oogst. Maar de opmerking die ze in Nieuwsuur deed waarbij ze FDF aanhaalde in vergelijking tot de onvergefelijke oproer actie's die we de eerste dagen met de intreding van de avondklok zien vond ik heel apart. Daarmee zakt ze nu al door het ijs. Dat is alleen maar beter, D66 moeten we niet te "groot" hebben. Laat iederéén goed zijn hoofd erbij houden wanneer het rode potlood het vakje kleurt.

 • EL

  Beetje dom, mevrouw Kaag!

 • Vhouder

  is niet dom van haar doet ze expres alles om boeren zwart te maken

 • Bennie Stevelink

  De oproer van de laatste dagen vergelijken met de boerenprotesten lijkt nergens op.
  Maar is FDF in de positie om te klagen over laster?
  Ik herinner mij nog de Blue Tiger laster die vanuit het hoofdbestuur van FDF verspreid werd. Als er één organisatie is die zich schuldig heeft gemaakt aan laster is het toch FDF wel.

 • kleine boer

  bennie zelf doe je precies hetzelfde keer op keer en niet alleen op de boerderij site begreep ik van een collega...

 • bankivahoen

  Bennie schupt vanuit links fdf van rechts , wat is het verschil Benny@?

 • GerritLozeman

  Bennie je begint een naar vervelend ventje te worden

 • magele

  Als je lelijke kop van die Kaag ziet ga je over je nek

 • Bennie Stevelink

  @kleine boer, @bankivahoen, @Gerrit Lozeman, als jullie geen antwoord hebben op de argumenten vallen jullie de persoon aan?

 • Vhouder

  ik ben het niet vaak met bennie eens maar ook hij mag zeggen wat hij denkt en hij bedreigt niemand

 • veldzicht

  @magele.Dat slaat natuurlijk ook weer nergens op.En het gaat er niet om wat voor kop je hebt maar wat je zegt.En zo lelijk is ze nou ook weer niet.

 • @1

  Het moet duidelijk worden voor de kiezers hier voor 17 maart, hoe de politieke partijen en met name de VVD (Rutte) en Kaag (D'66) of ze de plannen van het WEF afwijzen of niet,deze week hadden deze personen een onlinemeting hierover .Rutte begint nu ineens te praten over" build back better" ,eerst de economie van het mkb slopen met het lock down beleid en straks als alles in puin ligt , build back better uitvoeren,.op Kamervragen hierover geeft hij zoals gewoonlijk een niets zeggend afwijkend antwoord,Duidelijkheid hierover voor 17 maart en als er dan geen duidelijkheid is , dan weet je waar je stem NIET naar toe moet.

 • krities

  wie gaat zorgen dat de argumenten die niet kloppen (bijvoorbeeld van kaag) wel worden tegengesproken in de politiek ?

 • tjisger

  een malle kop went wel,maar het probleem is een mal wezen went nooit

 • Firma Vellenga

  Het gaat de hele dag door op de radio (1) Zodra er milieu of protesten ter sprake komen worden de boeren genoemd. Steeds worden we weer in het kwade daglicht gezet. Alleen maar omdat je voor je gelijk op komt en omdat wij niet een Omzicht hebben. Zie dat ze Kaag voor Jette hebben ingeruild op de site. Zie ze liever ook niet voorbij komen. Maar die Ploumen is ook wel heel erg. Ik heb die nieuwe goed gevolgd In mijn ogen is ze nog erger dan de Partij van de dieren. Kijk uit voor haar.

Laad alle reacties (13)

Of registreer je om te kunnen reageren.