Home

Nieuws 10 reacties

Oproep aan banken om financiering veehouderij te stoppen

Dierenbeschermers van de organisatie World Animal Protection (WAP) roepen financiële instellingen op om te stoppen met investeren in met wat zij de vee-industrie noemen.

Onderdeel van de actie is een open brief aan banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Hierin roepen zij de instellingen op om dieren en de planeet te beschermen en te investeren in een ander voedselsysteem dan waar ze nu volgens WAP in investeren.

Halvering van productie en consumptie dierlijk product in 2040

WAP wil naar een voedselsysteem dat diervriendelijker is en meer plantaardig, met een halvering van de productie en consumptie van dierlijke producten in 2040. En ‘circulair en duurzaam wordt’, in elk geval door de uitfasering van monoculturen zoals soja voor veevoer van productiedieren.

De brief is ondertekend door een groep cabaretiers, schrijvers, presentators, acteurs en experts. Naast WAP ondertekenden ook organisaties als Caring Farmers, Caring Vets, Dierenbescherming, Foodwatch, Milieudefensie, Varkens in Nood en Wakker Dier de oproep.

Antwoord van Agractie

Boerenactiegroep Agractie heeft de actie beantwoord met een eigen open brief. Daarin worden de ondertekenaars van de WAP-brief uitgenodigd voor een bezoek aan boeren en een gesprek over de toekomst van boeren in Nederland.

Laatste reacties

 • ENDE902

  Ik investeer al jaren geen aandacht meer in B(ekende) N(ederlanders). Deze mensen denken overal verstand van te hebben.

 • Gat

  Het zijn wel allemaal de werkelozen die ondertekenen. Hoeveel geld kregen ze aangeboden.

 • Henk.visscher

  Cabaratiers kunnen we zowiezo beter afschaffen, laat ze maar eens echt werk gaan doen, dan praten ze wel anders.

 • Henk.visscher

  Ik neem aan dat dit een grap is

 • Henk.visscher

  Kan iemand de namen noemen van deze idioten dan gaan we daar nooit meer naar toe, als we al gingen.

 • stono

  alleen voedsel schaarste kan ons redden!!

 • trekker123

  Wordt tijd dat de sector een aantal influencers inschakelt. Meegaan met de tijd! Cabaretiers wijzen ons de weg naar de toekomst! Maar als dit soort types maar blijft drammen krijgen ze banken nog zover dat ze niet al teveel meer met veehouderij in verband gebracht wensen te worden. En drammen blijven ze doen, ze hebben tijd genoeg.

 • jan4072

  Maak jullie geen illusies. Er wordt verwacht de de wereldbevolking tot 2050 verdubbeld. Dus over 30 jaar. Dat is toename van 3% per jaar. De landbouw heeft laten zien dat een productie toename van 3% per jaar een peulenschilletje is, ondanks alle politieke belemmeringen. Mocht het krap worden (honger = oorlog) dan laat de politiek een beetje belemmering los en er is weer klein beetje overschot. Genoeg om de prijzen laag te houden.

 • Gerard Groot Koerkamp

  Ik verwacht minimaal een antwoord van de banken steunen ze ons of gaan ze mee met de WAP.

 • Gerard Groot Koerkamp

  Wanneer je gisteren een betaling deed via TIKKIE .Een betaalsysteem van ABN AMRO kreeg je na de betaling een donatieverzoek voor de WAP met de tekst denk aan dierendag denk aan 1.2 miljard biggen in te kleine hokken .ABN AMRO geeft deze organisatie dus een platform. Na hevig protest van boeren en de POV is dit bericht nu verwijderd.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.