Home

Nieuws 4 reacties

Zonnepanelen leveren meer op dit jaar

Het is een goed jaar voor zonnepanelen. Door het extreem zonnige voorjaar lag de opbrengst van panelen hoger dan gemiddeld. Dat meldt energiebedrijf Essent op basis van berekeningen.

Van januari tot en met juli steeg de opbrengst van de panelen met ruim 20% in vergelijking met dezelfde periode van het langjarig gemiddelde en 11% ten opzichte van het gemiddelde van de laatste vier jaar.

Zonuren

De maanden maart, april en mei profiteerden van gemiddeld bijna de helft meer zonuren. Het aantal zonuren in april was zelfs bijna 60% hoger dan normaal. De maand mei genereert de laatste vier jaar structureel meer zonuren en wordt daardoor steeds belangrijker voor de opbrengst van zonnepanelen, aldus Essent.

Panelen leveren steeds meer op

Vanaf 2016 leveren zonnepanelen steeds meer op, van gemiddeld € 526 naar € 589 per jaar. Volgens de voorlopige berekeningen moeten zonnepaneelbezitters dit jaar gemiddeld zo’n € 604 besparen op de jaarlijkse energierekening. Alleen in 2018 was dat meer, met € 630.

Medeauteur: Stefan Essink

Laatste reacties

 • tinusje

  Durft natuurlijk niemand te zeggen, maar sinds er niet meer gevlogen wordt in de corona crisis is het nooit meer zo blauw geweest, maar is alleen maar waterstof wat de vliegtuigen uitstoten. Echt waar hoor!

 • veldzicht

  Net nog zitten lezen in de telegraaf,allemaal pure geldverspilling dat hele wind en zonne-energie verhaal.Het hele landschaap wordt er door verpest het heeft al vele miljarden gekost ,en gaat nog veel meer miljarden kosten en het resultaat? een armzalige 3 % duurzame energie( 1% zon 2% windenergie).En dan moet in 2030 50 % duurzaam zijn en in 2050 100%.Ook al zet je het hele land en Noordzee vol met windmolens en zonnepanelen en steekt er nog honderden miljarden in dan kom je er nog op geen stuk na.Er zit gewoon te weinig energie in wind en zon. wat greenpaece ook loopt te beweren

 • veldzicht

  Dat verhaaltje over biomassa is ook al doorgeprikt.Het sloopt de bossen en geeft nog meer CO2 en fijnstof dan steenkool vanwege dat het te nat is.

 • euvelgoor

  Inderdaad de lucht was veel schoner en helder

Of registreer je om te kunnen reageren.