Home

Nieuws 1 reactie

PVV Brabant wil dat provincie dieractivisme aanpakt

PVV Noord-Brabant wil dat de provincie acties van radicale dieractivisten harder aan gaat pakken.

De politieke partij beroept zich hierbij op een waarschuwing van LTO begin deze maand, dat er mogelijk nieuwe acties van radicale dieractivisten gepland staan.

Stalbezetting

PVV-woordvoerder Maikel Boon: “We mogen onze ogen niet sluiten voor het georganiseerde, radicale dieractivisme dat buiten de kaders van onze democratische rechtstaat opereert en het lokale gezag ondermijnt, denk maar aan de verwerpelijke stalbezetting in Boxtel vorig jaar mei. Een effectieve aanpak van het ondermijnende dieractivisme vraagt dan ook om een georganiseerde overheid, die alle middelen en instrumenten inzet die ze tot haar beschikking heeft.”

De PVV heeft hierover vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten.

Eén reactie

  • agratax(1)

    Ik zou niet alleen dierenactivisme willen aanpakken, maar alle activistische acties tot misdaad tegen de democratie bestempelen. Activisme is in mijn ogen Geen normale vorm van Demonstreren. Het bewust erven, gebouwen betreden met als doel actie voeren of erger zoals nu in wijken van de grote steden (agenten belagen, vernielingen etc.) gebeurd zijn niet alleen verwerpelijk maar tegen de democratie gericht. Al zullen al deze "raddraaiers" hun acties als Democratisch recht bestempelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.