Home

Nieuws 1 reactie

Hagel- en stormschade in gewassen in Limburg en West-Brabant

Na een plaatselijke zomerstorm hebben boeren schade aan gewassen.

In West-Brabant en Limburg hebben akkerbouwers hun schade gemeld bij hun brede weersverzekering. Bij Vereinigte Hagel heeft Jan Schreuder halverwege woensdag 12 augustus al veertig meldingen binnen. “En dat loopt nog altijd op. De schade die gemeld wordt, is van zowel hagel als storm in allerlei gewassen. Zowel fruitteelt als vollegrondsgroente en akkerbouwgewassen: aardappelen, uien, cichorei en knolselderij.”

Ook bij Interpolis hebben boeren zich met de nodige schade gemeld. Een woordvoerder noemt de omgeving van Roosendaal en Bergen op Zoom. Daar is in korte tijd meer dan 45 milimeter neerslag gevallen.

In de omgeving van Barneveld en Ede is dinsdag 11 augustus in korte tijd door het weer schade aangericht. Dinsdag regende het in die regio tot 50 millimeter in een avond, vergezeld door een onweersbui. Melkveehouder Bakelaar uit Terschuur, een dorp naast Barneveld, ziet schade aan de betonnen sleufsilo als gevolg van een blikseminslag.

Eén reactie

  • egbert

    Als wij uit Noord-Nederland een foto deden van hagel en storm staat dit er nog florisant bij telers met graan tot 100 % mais tot 70. % aardappels tot 60 % betekend dat er bijna geen blad meer aan zit en de verwachting dat ze weer groen werden dit is ook gebeurd maar de late rassen hebben alles in loof gezet moeten nu nog groeien

Of registreer je om te kunnen reageren.