Home

Nieuws 6 reacties

Farmers Defence Force: geen acties tegen Kamerleden

Farmers Defence Force (FDF) neemt afstand van de ontstane ophef over eventuele boerenacties bij Kamerleden.

De organisatie benadrukt nog maar eens dat de oproep niet bij het bestuur van FDF vandaan komt. De organisatie zegt dat dit niet de manier is waarop ze normaliter te werk gaat.

“FDF heeft elk van haar demonstraties netjes aangemeld en zich aan elke opgelegde voorwaarde gehouden: toen acties verboden werden, toen het gebruikmaken van de snelweg verboden werd, toen trekkers verboden werden.”

Oproep komt uit lid willekeurige appgroep

Volgens FDF is de oproep om politici van CDA, VVD en CU persoonlijk te confronteren over de veevoermaatregel, een actie van een lid van een willekeurige appgroep, waarin ook anoniem ‘handlangers van politici en persvertegenwoordigers zitten’.

De actieboeren maken zich boos om het feit dat fractievoorzitters van de coalitiepartijen direct de voorgenomen actie afkraakten. FDF eist excuses van de politici en de journalisten die op dat ene appberichtje zijn ingegaan. “Het is ontoelaatbaar dat politici aan willen zetten tot haat op grond van iets dat minder is dan een gerucht!” schrijft FDF.

Laatste reacties

 • Kleine huiskavel

  Blijft triest dat een volksvertegenwoordiger die in de tweede kamer zit niet bij zijn voordeur een taart in ontvangst kan nemen van een gewone boer , dan meteen in discussie kan over met name de voermaatregelen maar ook andere idiote regels /ideen .
  Als je dingen aan je voordeur niet aan een gewone boer uit kunt leggen hoef je er ook niet over te beslissen.

 • @1

  Roddelkrant AD, bracht het naar buiten en de andere kranten kopieerden er maar op los en de Kamerleden die vorige week de kamer nog ontvluchtten zagen hun kans schoon om angstig in het nieuws te komen en FDF een verkeerde naam te geven.

 • kanaal

  boeren haten is in nederland niet verboden.

 • Alco

  Goed artikel.
  Maar het moet in de grote kranten staan.
  Maar gezien de "OBJECTIVITEIT" staat het daar niet.

 • haj146

  Kwam niet vanuit Mark Vd oever dus waar maken ze zich druk over. Hij is immers woordvoerder. Maar misschien heeft dit er wel mede voor gezorgd dat het er nu op lijkt dat de voermaatregel van tafel gaat..? Dat politici maar goed Wetenden ze niet maar zomaar wat kunnen doen.

 • haam

  Weten ze ook hoe wij boeren ons voelen. Altyd kan er onverwacht een controleur aan de deur komen , en worden we door satellieten in de gaten gehouden.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.