Minister-president Mark Rutte tijdens de persconferentie waarin hij de nieuwe steunmaatregelen toezegde. - Foto: ANP AlgemeenNieuws

€ 11 miljard extra coronasteun ondernemers

Het kabinet trekt € 11 miljard extra uit voor een derde pakket aan steunmaatregelen voor ondernemers vanwege de coronacrisis.

De steunregelingen worden met negen maanden verlengd, tot eind juni 2021. Dat hebben de ministeries van Economische Zaken en Klimaat (EZK), Financiën en Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) vrijdag 28 augustus bekendgemaakt. Het huidige pakket aan maatregelen loopt tot 30 september.

De verlenging geldt dus voor zowel de tegemoetkoming voor loonkosten, de tegemoetkoming in vaste lasten in het midden- en kleinbedrijf, als de inkomenssteun voor zelfstandigen. De loonkostenregeling wordt afgebouwd.

Belastinguitstel

De eerder beschikbaar gestelde borgstellingen, leningen en garantiefondsen van de overheid blijven ook na 1 oktober van dit jaar beschikbaar. Ondernemers kunnen tot 1 oktober 2020 belastinguitstel aanvragen. Het uitstel verloopt dan op 1 januari 2021. Ondernemers hebben dan twee jaar de tijd om de belastingschuld af te lossen.

Beheer
WP Admin