Home

Nieuws

‘Voeradvies dierenarts weegt zwaarder dan voermaatregel’

Een voeradvies van de dierenarts weegt juridisch zwaarder dan de voermaatregel van landbouwminister Carola Schouten.

Dat stelt de Dutch Dairymen Board. Volgens de DDB heeft nieuwe regelgeving van december vorig jaar de positie van de dierenarts versterkt, waardoor een veehouder verplicht is de instructies van een dierenarts op te volgen.

Onhoudbaar geworden

Volgens de DDB is daarmee de voermaatregel van minister Schouten onhoudbaar geworden, omdat boeren met advies van hun dierenarts altijd kunnen afwijken van de door de minister opgelegde eiwitbesparing.

Rol van dierenartsen bij keuring vee en vlees

DDB verwijst naar een besluit van de minister voor Medische Zorg van december afgelopen jaar. Dat besluit heeft onder andere betrekking op de rol van dierenartsen bij de keuring van vee en vlees, maar is volgens de DDB ook van toepassing op relatie tussen boer en dierenarts. Een advies van de dierenarts is volgens DDB voor een melkveehouder bindend.

Lees alles over het stikstofbeleid in dit dossier. En Gezond koeien voeren met minder eiwit: hoe doe je dat? Kijk gratis het webinar hierover terug

Of registreer je om te kunnen reageren.