Home

Nieuws 44 reacties

Schouten doet aangifte van bedreiging

Ministers Carola Schouten (Landbouw) en Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) hebben aangifte gedaan naar aanleiding van uitlatingen in de besloten Facebookgroep van boerenorganisatie Farmers Defence Force (FDF).

Facebookers uitten hier verschillende (doods)bedreigingen tegen onder andere deze politici. Ook Tjeerd de Groot, Kamerlid van D66, heeft recent aangifte gedaan van bedreiging.

Dat bevestigt de coördinator van het Team Bedreigde Politici van de politie, dat de zaak onder handen heeft, tegen het Reformatorisch Dagblad. Een woordvoerder van Ollongren bevestigt dat die aangifte heeft gedaan.

Team Bedreigde Politici is een afdeling van het Openbaar Ministerie die de meldingen van politici verwerkt en onderzoek doet naar de bedreigers.

Volg het laatste nieuws over de boerenprotesten

Laatste reacties

 • Alco

  En zo wordt de aandacht weer afgeleid.

 • Zuperboer

  Als ze daar tijd voor kan vinden dan zal ze de onderbouwende berekeningen van haar voermaatregel ook wel in het postvak van Mesdag/Agrifacts hebben gedaan. Maar het is haar goed recht. We leven immers in een democratie van het vrije woord, maar ook in een rechtsstaat. Dat geldt niet alleen voor boeren.

 • Firma Vellenga

  Ik ben iemand van actie voeren en tegen onrecht. Ik zie ook op site's dat er soms harde woorden vallen ook naar elkaar toe. Ene kant denk ik ook dat kan niet, andere kant denk ik ook het is onmacht en niet iedereen heeft geleerd zijn woede onder woorden te brengen. Dat moet mevrouw Schouten toch helemaal wel weten. Daarom ben ik het eens met Alco, de aandacht wordt zo weer afgeleid. Daar ze dat truckje zo vaak gebruiken maakt het ons eerder nog activer of bozer dan we al zijn. Dit is juist het probleem. Wel in het nieuws komen met negatief nieuws over de boeren maar nooit eens een positief verhaal over ons.

 • Kelholt

  Vele boeren voelen zich ook bedreigd door Carola Schouten. Carola bedreigt de boeren in hun bestaan. Niet door wat dingen te roepen in een besloten Facebook groep. Nee, Carola Schouten bedreigt de boeren in het openbaar en voert een hetze tegen deze bevolkingsgroep. Ze maakt daarbij misbruik van haar functie en verspreidt zelf, of laat dat door onder haar opererende organisaties doen, onjuiste informatie (Kasja Ollongren zou zeggen 'nepnieuws') om de boeren in een kwaad daglicht te stellen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er al meerdere aangiften tegen Carola Schouten zijn gedaan.

 • wilhelmus01

  Doodsbedreigingen zijn niet goed te praten, maar hoe komen die tot stand?
  Elke dag het gevoel dat er een sluipmoordenaar rondwaart. (sluipmoordenaar:
  iemand die zijn/haar slachtoffer besluipt om hem/haar te vermoorden.

  Stiekem in kleine stapjes naar je doel toewerken. bah, bah, bah

 • veldzicht

  Om daar nou zo,n drukte om te maken Met die funktie als Minister weet je toch dat jan en alleman maar wat anoniem de ether in slingert.Voor het zelfde geld zijn het de tegenstanders van de boeren om ze in een kwaad daglicht te zetten.

 • Firma Vellenga

  Veldzicht, ja dat zou ook nog kunnen. Zo kwaad heb ik nog niet eens gedacht. Dus de boeren hebben het niet gedaan :-)

 • @1

  Toevallig alle twee tegelijk, met de bedoeling om de boel af te leiden van het werkelijke probleem en de pers hobbelt er weer achteraan.

 • boerderij12

  Dus schouten en ollegren zitten ook in besloten fdf groep gezellig

 • Sjefo

  Doodsbedreigingen is nooit goed, een beroepsgroep stelselmatig vernederen, bestelen, en in negatief daglicht zetten kan ook niet.
  Boeren verdienen beter dan, de Groot, Schouten enz.
  Boeren verdienen een leider die staat voor zijn boeren, en niet iemand die zijn boeren verloochent, het is een keer klaar !!

 • Kringloopboer

  Het is altijd de schuld van iedereen behalve de boeren zelf .
  Maar is dat altijd wel terecht ???.
  Als schouten niet zo haar best had gedaan voor de boeren hadden we dan de derogatie gekregen ???.
  Zo niet had ze gewoon kunnen zeggen we hebben ons best gedaan het is niet gelukt jammer .
  maar het STIKSTOF PROBLEEM WAS Dan 70 MLN KILO KLEINER

 • Trot

  Ze hebben het allemaal druk over slavenhandel en discriminatie maar ik begin dit ook als een vorm van discriminatie te voelen maar dit mag en kan wel in landsbelang van de zotte!

 • Vhouder

  ze zou eens bij zich zelf te rade moeten gaan hoe het komt dat al die boeren zo boos zijn nog nooit is er zo veel heisa en opstand onder de boeren geweest allemaal sinds zei er zit, het is haar schuld

 • xw

  vhouder heeft gelijk.
  ook een christelijke partij heeft kennelijk last van toenemende arrogantie van de macht als ze deel gaan uitmaken van de bestuurlijke elite.
  dit is dan de volgende teleurstelling die we moeten incasseren.
  zelfs de sgp heeft zich deze week afkeurend uitgesproken jegens de boerenacties.
  Volgens het Reformatorisch Dagblad van gisteravond moeten wij trouw zijn aan het over ons gestelde gezag enz..
  Mij bekruipt dan toch het gevoel, dat wij lijdzaam cq volgzaam moeten laten gebeuren dat andere groepen in onze samenleving over onze rug hun zakken goed vullen.
  Wij hier hebben in ieder geval alle begrip voor het huidige protest.
  het wordt hier steeds leuker.

 • Hilhorst100

  allemaal lucht die bedreigingen, geert wilders heeft het zwaarder daar hoor je niemand over

 • xw

  lucht en niks anders.
  belachelijk dat de bestuurlijke high society dit als een serieuze bedreiging invult.
  maar ja, Barbertje moet hangen.

 • Zuperboer

  @kringloopboer; Je vergeet dat ze is ingezworen. Het op dusdanige wijze handelen zoals u omschrijft zou een ambtsmisdrijf impliceren en einde Ministerschap. Da's ook een vorm van kringloop, want er wacht vast een mooie positie bij WHO of VN. Is vast al geregeld, want Carola moet wel erg veel lijden om de plannen van de Groenlinkse VVD coalitie er door te drammen.

 • Kelholt

  @kringloopboer de grootste belanghebbende van de derogatie is de overheid zelf.
  Hoe kun je anders als overheid eisen dat je 80% van je dure grond als grasland moet gebruiken en dat als het 22 graden is je niet mag bemesten?
  230kg (of 250) kg N uit dierlijke mest zou de norm moeten zijn en niet de uitzondering. Dat zou jij als 'kringloopboer' toch moeten weten!

 • melkveehouder .


  @Kringloopboer. Volgens LNV LTO en het CDA is het fosfaatrechtenstelsel ingevoerd om de derogatie naar de toekomst toe veilig te stellen.
  Waarom maak je dan nu deze opmerking dat de Minister haar best heeft gedaan? Leg me dat eens uit.

 • Firma Vellenga

  Iemand op 1 gezien? Was gisteravond om 23.00 vandaag herhaling om 16.00. Minister Schouten mocht haar verhaal doen daar. Natuurlijk heeft ze een mooi (vrouwelijk) verhaal neer gezet om ieder aan haar kant te krijgen. Alles werd verdraaid of was niet waar. En die intervieuwers, die niets van boeren afweten laat staan weten wat het probleem is, er maar op hameren bij de minister dat het wel veel leek op bedreiging. Minister Schouten krijgt veel over haar heen, ze is niet erg sterk momenteel en dan ook nog de reikende hand van onwetende goedbedoelende mensen. Denk dat het voor haar het zetje was om aangifte te gaan doen. Programma uit gezet, tenen gingen krom staan vol ongeloof

 • tinusje

  onderling stoere praat is wat anders dan persoonlijke aanval en bedreigingen door bv telefoon of brief...denk dat erg opgeblazen is....en als het wel klopt is het natuurlijk zeer onbeschaafd en dom...

 • husky

  Het is gewoon dom om doodsbedreigingen te uiten, men kan achterhalen wie dezen uitspraken heeft gedaan en die kunnen een deze dagen de politie verwachten en als het "infiltranten" zijn(ik hoop van wel) dan gaan die voor de bijl.

 • Kringloopboer

  @melkveehouder als de politiek woord had gehouden wat ze in de 8 jaar voor einde melkquotum hebben verkondigd [geen grond geen productie] hadden we deze ellende niet gehad maar het liep anders.
  in 2015 ging het mis melkveehouder gingen uitbreiden sommigen dachten terecht want ik heb toch grond genoeg . niks mis mee toch???
  maar we gingen met ons allen wel door het fosfaatplafon.
  lto en met name de banken [denk ik] kwamen tot de conclusie dat op de mestmarkt de intensieve veehouderij en de nieuw gefinancierde megastallen die erg afhankelijk zijn van mestafzet het niet zouden reden .
  Om niet de derogatie ook nog te verliezen .
  moet je nu een vergunning hebben voor het houden van koeien {fosfaatrecht}
  fijn voor de banken . hebben ze wat te verkopen als het mis gaat want wat is een lege nieuwe stal waart zonder fosfaatrechten.
  nu dreigde het als nog mis te gaan met de derogatie maar ik denk dat de meeste melkveehouders op lange termijn beter af zijn zonder derogatie

 • veldzicht

  Misschien is Carola Schouten wel door haar eigen CU onderdruk gezet,met natuur en milieu en meer huizenbouw valt volgend jaar meer stemmen te halen dan bij die boeren.Bovendien zit ze in een coalitie met D66 en is het een uitruil geweest,jij minder stikstof bij die boeren anders blazen we het kabinet op,bij die glibberige gluipers van D66 weet je het maar nooit.

 • boerderij12

  ik wil hierbij nog wel aanvullen op mijn eigen reactie dat ik doodsbedreigingen altijd afkeur

 • Cassano

  Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten. Massaal rijden onze collega's in colonne naar de politiebureaus om aangifte te doen tegen minister Schouten voor vermeende dierenmishandeling a.g.v. van de voermaatregel en zodra zij zelf aangifte doet voor bedreiging worden we kleinzerig; wel met één maat meten geachte collega's. Ik zou het eerder scharen onder de noemer 'gevoel voor humor' van Schouten dan dat ik me er door op de kast laat jagen.

 • melkveehouder .

  @ Kringloopboer. Een heel lang betoog, maar jammer genoeg geen antwoord op mijn vraag. Daarom nog een keer: waarom vind jij dat Schouten goed haar best heeft gedaan voor het binnenhalen van de derogatie terwijl ons in 2015 door LNV, LTO en de politiek ( met name het CDA) is voorgehouden dat invoering van het fosfaatrechtenstelsel noodzakelijk was om de derogatie te behouden?

  Een simpele vraag. Geef jij (of anderen) hier nou eens een duidelijk antwoord op.

 • melkveehouder .

  @Cassano. Het is nogal een verschil of je als boer aangifte doet omdat een voermaatregel je inkomen/toekomst/gezin onder druk zet, of dat je aangifte doet omdat je als gevolg van ‘ boertje pesten c.q. boertjes uitmelken’ (om voor politieke collegae economische ontwikkelingen mogelijk te maken) je in je eigen mes loopt!

  By the way; op welke manier verdien jij de kost? Mij bekruipt het gevoel dat je een overheidsdienaar bent, klopt dat?

 • boer a

  gisteravond bij Op1 had ze er nog geen last van zei ze, en een halve dag later aangifte doen. Alleen maar een anti boeren statement maken, net als van de week dat bezoek in Zeeland afblazen, ging ook nergens over. Minister van Landbouw ???????
  De media en oppositie hebben er van gesmuld.

 • Peerke1

  Met zo weinig vertrouwen van mijn onderdanen de boeren dus zou ik als minister vandaag nog mijn ontslag indienen. Dit zou voor alle partijen het beste zijn. Een goede politicus is overal welkom.

 • Kringloopboer

  Om de investeringen van de banken en de belangen van LTO lees agro industrie veilig te stellen

 • Kringloopboer

  Om de investeringen van de banken en de belangen van LTO lees agro industrie veilig te stellen
  Stel de minister had niks gedaan.
  1)teveel mestproductie
  2) verlies derogatie.
  Gevolg 70 mln kilo minder Plaatsingsruimte.
  3) mestafzetkosten ????? 40 a 50 m3.
  Wie gooit dan de handdoek in de ring (gaat failliet).
  ????? Ook een simpele vraag

 • Kringloopboer

  In elk geval niet die grondgebonden melkveehouder die 50m3 af moet voeren

 • Kelholt

  Wat een onzin @kringloopboer.

  1)teveel mestproductie
  Hoezo dan? We hebben niet eens genoeg mest om alle landbouwgrond landbouwkundig verantwoord te bemesten. Jij redt je met 170 kg N per hectare zonder kunstmest? Knappe jongen hoor.

  2) verlies derogatie.
  Waarom dan? Omdat het fosfaatplafond werd overschreden? Er zijn nu ook meer fosfaatrechten in de markt dan er volgens het fosfaatplafond (en dus volgens Brussel) mogen zijn en tóch hebben we de derogatie gekregen. We krijgen dus tóch derogatie terwijl we een afspraak met Brussel niet nakomen. Waarom zouden we geen derogatie krijgen als we boven een arbitrair vastgelegd fosfaatplafond zouden produceren? De overheid wil de boeren aan het derogatie infuus!

  3) mestafzetkosten
  Tja, het ene bedrijf redt het wel met een melkprijs van 30 cent en het andere niet. Zo zal 't ook gaan met de mestafzet kosten. En als de mestafzet kosten zo hoog oplopen dan gaan er vanzelf veel dieren verdwijnen. Volgens sommige experts vliegt dan de prijs van de productie (melk, vlees, eieren) omhoog dus met minder werk toch hetzelfde inkomen. Win win win!

 • haj146

  Achwat sneu voor Carola toch... altijd maar de schuld afschuiven op de boeren. Het is een keer klaar hè, bedreigen helpt niet maar ze heeft niet in de gaten hoeveel woede er is jegens haar en al die andere natnekken daar in den haag. Met haar reformatorische sneue gezicht zeggen dat de natuur hersteld moet worden en vervolgens de natuur eiwit onthouden om huizen te bouwen. Pure waanzin.
  @ kringloopboer, wat is uw probleem? Iedereen was voor afschaffing quotum en niemand heft gezegd dat grond het nieuwe productietechnieken ging worden. Ook mest afzet en of verwerking werd toegestaan. Wanneer de productie onbeperkt zou worden was er nog niks aande hand geweest. Beschikbaarheid voer regelt dat wel. Nu zijn er veel onschuldige slachtoffers obv een peildatum. Derogatie zo7 hier standaard moeten zijn, minimaal 300 kg stikstof oid, wij presteren immers veel beter dan de rest van Europa. Extensief grondgebonden is inefficiënt en in Nederland geen plek voor

 • Alco

  @Kringloopboer laat in zijn reactie toch wel duidelijk doorschemeren dat hij zich wil laten chanteren door de derogatie.
  Derogatie moet gestoeld zijn op bodemwater analyses PUNT

 • melkveehouder .

  Het fosfaatplafond is destijds vastgesteld ter behoud van derogatie. Niet meer en niet minder.
  @kringloopboer. Mijn vraag is nog altijd niet beantwoord, door niemand trouwens. Ik snap nog altijd niet dat niemand draaikont Schouten het vuur aan de schenen heeft gelegd met de vraag waarom eigenlijk het fosfaatrechtenstelsel is ingevoerd. Vooral LTO en het CDA neem ik dat zeer kwalijk want zij weten beter!

 • farmerbn

  Na de quotering kwam er teveel melk en door lage melkprijzen samen met de uitbreidingskosten stonden veel boeren onder water. Rfc, rabo en de overheid wilden wel een fosfaatquotum met ieder zijn eigen begrijpelijke reden. Behalve voor lto. Misschien dat veel bestuursleden flink rechten zouden krijgen bij invoering. De boeren zijn toen besodemieterd , er was geen koppeling met derogatie.

 • Alco

  Toch is het weer anders @melkveehouder.
  Het plafond is al vastgesteld in 2002 onder Brinkhorst.
  Toen kraaide daar geen haan na, omdat we de quotering hadden.
  Toen de remmen los gingen in 2015 kwamen we er pas boven en werd het actueel.
  Een zekere staatssecretaris Van Dam heeft toen de opmerking gemaakt dat als we geen derogatie zouden verlangen er ook geen rechten zouden komen.
  Plafond was er dus al langer.
  Chantage dus met derogatie gevolgd door de "laarzenactie". (LTO)
  Wat dus later en korreltje naar de hand van de overheid bleek te zijn.

 • Kringloopboer

  @ alco .nee hoor wat mij betreft kan de derogatie er morgen nog af .
  Kunnen de fosfaatrechten ook overboord .
  Ik vind het prima .

 • kleine boer

  Kringloopboer bij fatsoenlijk gras hoort meer als 170 kg N anders pleeg je roofbouw

 • Kringloopboer

  Waar ik me aan stoor is dat boeren steeds meer geld neer moeten tellen voor allerlij regelgeving .
  Voorbeeld je geeft geen geld uit voor grondonderzoek .
  Gevolg .automatisch fosfaat hoog.
  Dus max 40 kilo fosfaat is 26m3 mest .
  1m3 geeft 4kilo N is dus 104 kilo N uit mest per ha
  dat is dus een mooie klap minder dan 170 .

 • Alco

  En vergeet de boekhouder niet met alle administratie.

 • magele

  - Deze reactie is verwijderd door de beheerder, omdat deze niet voldeed aan de regels. -

  Reactie gewijzigd door een beheerder

Laad alle reacties (40)

Of registreer je om te kunnen reageren.