Home

Nieuws 12 reacties

Politieke spanning om krachtvoerplan

De Tweede Kamer heeft grote moeite met de starre houding van landbouwminister Carola Schouten over de invoering van voermaatregelen in de agrarische sector.

Coalitiepartijen hebben donderdag 2 juli lang geprobeerd een politieke oplossing te vinden. Donderdagavond in debat met de Kamer moet een knoop worden doorgehakt. SGP‘er Roelof Bisschop heeft dit debat aangevraagd.

Schouten kan in lastig parket komen

De SGP is van plan een motie in te dienen om de minister te bewegen alsnog het sectorplan in te voeren. Coalitiepartijen VVD en CDA proberen een oplossing te zoeken, waarmee de kou uit de lucht zou zijn. Landbouwminister Schouten kan in een politiek lastig parket komen als de coalitiepartijen, van wie ze tot nu toe steeds steun kreeg in de gevaren koers, haar nu gaan afvallen.

Ondertussen kondigden actiegroepen Farmers Defence Force en Agractie aan tegen de voermaatregel, die 1 september van kracht wordt, in geweer te komen.

Helpdesk en rekentool

Als het aan Schouten ligt, wordt de krachtvoermaatregel niet aangepast. Ze komt met een helpdesk en een rekentool voor melkveehouders. Dat blijkt uit antwoorden van de minister in een schriftelijk overleg.

Lees alles over het stikstofbeleid in dit dossier. En Gezond koeien voeren met minder eiwit: hoe doe je dat? Kijk gratis het webinar hierover terug

Laatste reacties

 • ENDE902

  De CDA- en VVDlandbouwwoordvoerders van de Tweede Kamer krijgen de ruimte om te doen alsof ze nog iets voor de landbouwsector kunnen betekenen. Op uur U moeten ze gewoon met het kabinetsbeleid meestemmen. Niettemin hoop ik ongelijk te hebben.

 • Trot

  Als mijn koeien gevoerd worden door deze boeren dochter is er ooit een keer iets mis gegaan

 • tinusje

  En opnieuw de Sgp die voor de boeren vecht zoals al jaren....laten we dat belonen met opnieuw een stem...wat zijn ze inhoudelijk toch sterk...

 • Sjefo

  Je moet een bloedhekel aan boeren hebben als je kijkt hoe Schouten met agrarische sector omgaat.
  Het is niet meer normaal als je terugkijkt op deze kabinetsperiode wat een minister een hele sector kan aandoen, vernederd gewoon, de tweede kamer moet nu ballen tonen (ik denk bij Schouten steeds aan de woorden van Baudet)
  Dit mag de tweede kamer nooit of te nimmer toestaan

 • fam.bos61

  laten we het beste ervan hopen of juist niet dan zijn we misschien die sluip....... voor altijd kwijt.En daarna gewoon koeien voeren zoals het hoort.

 • fam.bos61

  Ben benieuwd wat Jacco Geurts mee komt vanavond is het niets possitiefs dan kan hij ook voorgoed naar huis

 • Het wordt hoog tijd dat Jaco Geurts van het CDA nu de SGP motie gaat steunen. CDA kies nu voor de veehouders, wij hebben kosten genoeg met nauwelijks marge om te overleven. Waarom moeten gezonde veestapels uitgekleed worden en melkkoeien in armoedige scharminkels vervallen voor de woningbouw. Dit is aan niemand, ook aan het buitenland niet uitteleggen

 • kleine boer

  Boerderij heeft geen nieuws blijkbaar nu boeren in den haag zijn.... het nieuwsblad slaapt wederom....

 • boerderij12

  ja joh die redacteurtjes moeten nodig naar bed

 • JanBraakman

  @boerderij @kleine boer We zijn nog wakker en volgen het debat en de stemmingen in het parlement.
  Elders op de site uitgebreide verslaggeving van het boerenprotest in Den Haag.

 • kleine boer

  Jan beetje laat je hooi was al nat

 • Sjefo

  Er is maar een actie effectief “burgerlijke ongehoorzaamheid” het is klaar met deze flut minister (en de tweede kamer) Schouten meent met de boeren alles uit te kunnen halen, nu heeft ze haar hand echt overspeelt
  De tweede kamer heeft het grosso modo over het gezondheids effect weliswaar heel belangrijk maar wat te denken wat het de boeren extra kost, duizenden euro’s per bedrijf .
  Redelijkheid en billijkheid is ver zoek” dat is toch de maat hoe we met elkaar omgaan in Nederland of is dat niet van toepassing bij boeren .
  Schouten, Baudet heeft gewoon gelijk “punt”

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.