Home

Nieuws 8 reacties

FDF richt pijlen op grote stikstofuitstoter

Farmers Defence Force (FDF) richt de pijlen woensdag 22 juli op ‘de grootste smeerlap van Nederland’, als het om stikstofuitstoot gaat.

De actiegroep wil dat alle boeren, in het speciaal melkveehouders die kritiek hebben op de krachtvoerregel, zich solidair met FDF opstellen. “Nu is dit meer dan ooit noodzakelijk”, schrijft het FDF-bestuur.

Bovendien vraagt FDF de medewerking van de Nederlandse burgers. “Blijf een dagje thuiswerken, ga er niet met de auto op uit en mijdt de (snel)wegen. De stikstofwinst die hierdoor behaald wordt, moet minister Schouten inrekenen, vindt FDF.

Ultimatum

Nadat het ministerie van Landbouw aangaf niet in te gaan op het ultimatum van FDF om de veevoermaatregel van tafel te halen, stelde FDF zelf stikstofreductie te gaan halen. FDF noemt geen exacte locaties, maar zegt de pijlen te richten op locaties waar veel stikstof wordt uitgestoten.

De kans dat de ‘stikstofreductie’ die FDF wil forceren, ook ingeboekt wordt, is klein. De stikstofwinst die eerder werd behaald door de coronamaatregelen, zijn niet in te boeken, stelde premier Mark Rutte in april.

Lees ook: Van den Oever: acties worden hard en FDF-style

Al het nieuws, achtergronden en interviews over de boerenprotesten vind je in dit dossier.

Laatste reacties

 • Kringloopboer

  De stikstof winst die behaald wordt door burgers in huis te gijzelen moet worden ingeboekt .!!!!!.
  Wat een achterlijk verhaal .

 • Trot

  Kringloopboer weet je wat pas achterlijk is dat politiek koeien gaat ondervoeden

 • Kringloopboer

  @ trot en waarom moet de politiek met zulke achterlijke maatregelen komen ????
  Als alle boeren nu eens niet meer vee hielden dan dat ze konden voeren van eigen land .
  Hadden we dit gezeik niet .
  En konden de boeren hun koeien netjes verzorgen .

 • kleine boer

  Kringloop boer en de akkerbouw ? Kunstmest strooien?

 • Bennie Stevelink

  “De actiegroep wil dat alle boeren, in het speciaal melkveehouders die kritiek hebben op de krachtvoerregel, zich solidair met FDF opstellen”.

  Dit laat precies zien waar het in werkelijkheid om gaat: de FDF was de afgelopen maanden uitgerangeerd en probeert met deze actie weer in het centrum te komen. We kunnen beter wachten totdat het plan van de sector is doorgerekend.
  En dan nog, in het plan van de overheid voor de laatste vier maanden van het jaar, wordt in de praktische uitvoering het eiwit niet zo heet gegeten als die wordt opgediend. Het gaat immers alleen om een papieren werkelijkheid.

 • Kringloopboer

  @ kleine boer waar gaat het nu om het verzorgen van het vee toch ???

 • Mbmb

  Bennie, dat je zo'n beetje alles wat de FDF doet afkeurt weten we. Nu vind je opeens de voermaatregel wel meevallen? Een koeien dieet en de stikstof gaat naar jan en alleman, afgepikt dus. Ik vind dit een principieel drama en als dit kan, wat kan dan nog meer? Doorgaan met deze maatregel, want let op; volgend jaar moeten we nog meer woningen gebouwd worden. De boer levert de stikstof er wel voor. Al het vee op dieet? De boer en de boerin op dieet? De trekker wordt gequoteerd? Nee, niet meer over onze rug. Dus er zit niets anders op dan je te laten horen. Kom op Bennie, stap ook lekker op de trekker, zie je!

 • kleine boer

  kringloopboer precies maar dat heeft toch niks met grond te maken!!! Of die grond nu van jou is of je buurman akkerbouwer leg mij het verschil eens uit....

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.