Home

Nieuws 4 reacties

Wakker Dier opent meldpunt hittestress

Wakker Dier opent dinsdag op hun website een Meldpunt Hittestress, waar mensen kunnen laten weten als ze vee zien dat last heeft van de warmte.

‘De komende zomer zullen miljoenen dieren last hebben van hittestress. Met het meldpunt willen we dit zichtbaar maken en politiek agenderen’, zegt Anne Hilhorst van Wakker Dier.

Klimaatverandering

Wakker Dier houdt het aantal dagen bij waarop dieren hittestress kunnen ervaren (vanaf 22 graden Celcius en een luchtvochtigheid vanaf 75%). Volgens de organisatie telde vorig jaar 39 van zulke dagen en zal dat aantal verder toenemen door klimaatverandering. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselzekerheid (LNV) en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zouden niet voldoende voorbereid zijn op de hittestress, volgens Wakker Dier. Met dit meldpunt wil de organisatie de urgentie van het probleem onderstrepen.

Laatste reacties

 • vandenbrandcv1

  sauna s ook sluiten?????

 • farmerbn

  Allemaal een melding doen dat het voor de varkens in den haag veel te heet is. Je moet nu in actie komen en de site vervuilen met dat soort meldingen.

 • Tinus1

  dit gaat nergens meer over..... als we zo met elkaar omgaan. Dit is zuiver een copy van het oude oost-europa/huidige china.... vrije westen????? ieder moet zich aan de wet houden, maar proberen er elkaar (valselijk) aan te hangen. tja het einde is zoek lijkt het wel.

 • WJHDKremer

  Dan hebben we nu een adres om te melden dat veel ouderen in zorgtehuizen te warm hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.