Home

Nieuws

Ruimen nertsenbedrijven gaat hele week duren

Het ruimen van nertsen op 10 bedrijven waar besmettingen met het coronavirus zijn vastgesteld gaat de hele week nog duren.

Afgelopen zaterdag 6 juni zijn op een bedrijf in Deurne alle nertsen gedood. Zondag zijn de dieren op nog eens drie bedrijven gedood, de ruimingsoperatie is maandag vervolgd.

In totaal gaat het om 10 bedrijven en de NVWA verwacht deze week de operatie af te ronden aldus een woordvoerder. Bij het eerste bedrijf ging het om 1.600 moederdieren met gemiddeld een vijftal jonge nertsen (pups). De dieren worden op het bedrijf zelf gedood en vervolgens afgevoerd naar een destructiebedrijf.

Details over de locatie van bedrijven en het aantal dieren maakt de NVWA pas na afloop van alle ruimingen bekend. De pelzen van de dieren worden ook vernietigd en niet gebruikt voor kleding zoals normaal gesproken wel gebeurd.

Lees ook: Rechter staat ruimen nertsenbedrijven toe

Of registreer je om te kunnen reageren.