Home

Nieuws 12 reacties

Kamer: bij één besmetting bedrijf dicht

Bedrijven, waaronder slachthuizen, die de coronaregels negeren moeten onmiddellijk gesloten worden als iemand die daar werkt besmet is met het coronavirus.

Dat vindt de Tweede Kamer. Een motie waarin de regering wordt verzocht om te zorgen dat slachthuizen de coronamaatregelen naleven, werd dinsdag 2 juni door het gehele parlement gesteund. De motie was ingediend door de Kamerleden Laura Bromet en Paul Smeulders (beiden GroenLinks). Aanvankelijk was de motie alleen gericht op slachthuizen. Om meer partijen mee te krijgen, werd de motie verbreed tot alle bedrijven. Bovendien werd in de tekst opgenomen dat het gaat om bedrijven die de voorschriften negeren.

Volksgezondheid in het geding

Volgens de Kamer komt de volksgezondheid in het geding als de naleving van de coronaregels in slachthuizen niet op orde is. Bovendien is het toezicht op de naleving van de regels versnipperd over veel verschillende instanties.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Laatste reacties

 • niet

  Zullen we dan maar gelijk alles sluiten?? Wat is het toch makkelijk om dit te zeggen en met 2 maten te meten. Laten we de tweede kamer eens testen!! Bij 1 besmetting dicht!!!

 • Alco

  Welke van de regerings partijen heeft daarmee ingestemd?
  D66??
  Pas als Nederland bankroet is zullen velen zich achter het oor krabben.
  Maar dan is ons land verworden tot een misdadige narcotica staat en is terug naar start niet meer mogelijk.

 • Zuperboer

  GroenLinks de broeders en zusters van onze Fem dienen ene motie in. Sluiten we nu ook ziekenhuizen, supermarkten, distributiecentra, overheidsinstanties, gemeentehuizen als daar één besmet persoon werkt. Alles om de vleesindustrie te bashen. In dit licht bezien is deze regering voor de zoveelste keer van wanbestuur te betichten. Waarom zijn die regio's in Brabant eind februari niet op deze wijze tegemoet getreden. GroenLinks zat daar meen ik ook nog in het GS en wellicht ook in het bestuur van de Veiligheidsregio..........

 • kleine boer

  Wat een land....

 • @1

  Zelfs de boerenkamerleden van het CDA en de VVD stemden voor. Deze partijen kunnen net zo goed geen verkiezingsprogram schrijven wat positief is voor de boeren , dan trapt er ook niemand meer in.

 • fietskip

  Als dit zo door gaat worden boeren heel boos en kijken dan misschien nergens meer naar. Als zij kapot gemaakt mogen worden kan er gedacht worden "dan maar meer kapot". Ik zou als overheid wel oppassen wat ze de boeren nog meer aandoen het zou zomaar eens helemaal uit de hand kunnen gaan lopen en dat hoop ik niet.
  Overheid ga nu maar eens constructief met de boeren praten met werkelijke feiten en niet met emotionele feiten!

 • porky power

  Bedrijven met hardwerkende mensen moeten gesloten worden bij 1 besmetting maar op de dam mogen wel 5000 mensen samen komen van groen links want die staan samen met hun makkers zoals volkert van de graaf boven de wet

 • farmerbn

  Hopelijk één gevalletje bij de fiscus die dan meteen dicht kan. Als er één organisatie is die alle regels aan zijn laars lapt is het de fiscus wel.

 • trekker123

  De anti-vlees lobby ziet zijn kans schoon. Nu het gemeentehuis in Amsterdam ontruimen als er iemand met een besmetting wordt gevonden? Oh, nee, sorry, dat is zo niet-Amsterdam!

 • Mbmb

  Zo dan, Femke H. uit A. mag ook vertrekken, hoeveel besmettingen uit de demonstratie voortkomen zullen we nooit weten, deze mensen kwamen uit het hele land. Maar je zal het zien, het ultra linkse gemeentebestuur laat deze t*** gewoon zitten.

 • Zuperboer

  Mbmb; *** = rut?

 • varken23

  Ik heb vanmiddag iets bij een bekende webshop besteld. Ik hoop niet dat de overheid mij in levensgevaar brengt. En er streng op toe ziet dat de medewerkers en het betreffende bedrijf zich aan de coronamaatregelen houden. En dus ook de medewerkers getest heeft op het coronavirus. Zoals ze dat ook bij slachterijen doen.

  Ik wil niet bij het uitpakken van mijn pakketje het coronavirus oplopen.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.