Home

Nieuws

Inspectie ISW controleerde zeventien slachthuizen op coronabeleid

De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft tot 1 juni bij zeventien slachterijen onderzoek gedaan naar de arbeidsomstandigheden tijdens de coronacrisis.

Dat heeft niet geleid tot het stilleggen van slachterijen. Dat schrijft staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in antwoord op Kamervragen van D66. Bij de Inspectie ISW zijn tot eind mei 1.586 corona-gerelateerde meldingen ontvangen. Hiervan zijn 40 meldingen gerelateerd aan de vleesverwerkende sector (2,5%).

Veiligheidsregio‘s

Meerdere slachterijen werden vanwege uitbraken van corona onder het personeel wel stilgelegd. Dat gebeurde door de veiligheidsregio‘s.

Arbeidsmigranten beter beschermen

Het Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten, onder leiding van Emile Roemer, heeft voorstellen gedaan om arbeidsmigranten beter te beschermen. Hierbij is ook oog voor de specifieke omstandigheden van slachthuismedewerkers, aldus Van Ark. Het kabinet zal binnenkort met een reactie komen op de aanbevelingen van Roemer.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Of registreer je om te kunnen reageren.