Home

Nieuws 14 reacties

Greenpeace-directeur wil LTO-voorzitter worden

Greenpeace-directeur Joris Thijssen ziet zichzelf als geschikte kandidaat voor het voorzitterschap van LTO.

Thijssen heeft een open sollicitatie gestuurd naar de directie van LTO. Daarin zegt hij onder andere dat ‘zijn handen jeuken’ om de lobbystrategie van de boerenbelangenbehartiger grondig te herzien.

“Zo zou ik mij hard maken voor een grootschalig omslagfonds waarmee boeren worden gesteund in het verkleinen van hun veestapel, sluiten van kringlopen, uitfaseren van kunstmest en krachtvoer en het bestrijdingsmiddelengebruik naar nul toe brengen,” schrijft Thijssen.

Lees verder onder de tweet

Forse krimp veestapel

Voor een indicatie van zijn kennis en ervaring verwijst hij naar de website van Greenpeace en voegt het eerder gepubliceerde rapport 'Betaalbaar Beter Boeren' toe. Daarin pleit de milieuorganisatie voor onder andere een forse krimp van de veestapel.

LTO wil in november nieuwe voorzitter bekend maken

LTO Nederland is recent begonnen met het traject voor de selectie van een nieuwe voorzitter. De bedoeling is om in november de nieuwe voorzitter bekend te maken, na inspraak van de ledenraad.

Laatste reacties

 • Zuperboer

  Wel humor. Als je op kosten van de belastingbetaler resideert dan kun je dit soort grappen uithalen. Dit soort figuren produceert niks, maar is alleen bezig om dwars te liggen. Dwarsliggen kent geen deadlines. Lekker makkelijk scoren. Laat mijnheer maar eens een week stage gaan lopen op een willekeurig landbouwbedrijf dan lacht hij niet meer om z'n eigen grappen. Schrijf eerst maar eens op de functie van burgemeester in 020 Joris, dan kun je het gemeentelijk afvalbedrijf gaan besturen.

 • Maas1

  🤣🤣 Ze zijn nog niet eens in staat om hun eigen broek op te houden.Laat staan dat ze in staat zijn hun eigen afval te recyclen. En dat hangt dan hier over het hek met dr tekst,kringloop.🤡

 • leftturn

  Geen aandacht aan schenken. Daar zijn deze types op uit.

 • ENDE902

  Als deze man zichzelf serieus als een geschikte kandidaat ziet, geeft dit wel aan dat hij nog niet heeft ontdekt dat een meerderheid van de agrarische sector in het geheel niet gesteld is op bemoeienis van ngo's. Tevens ziet deze man LTO dus niet als een belangen vertegenwoordiger, maar als een instrument om de de sector om te vormen naar het beleid van de overheid.
  Ik heb wel eens gelezen dat de heer Calon ook is gevraagd om te solliciteren. Nu ga ik denken dat dezelfde lobbygroep dit nu met de heer Thijssen probeert.
  Tevens zal met deze kennisgeving het aantal leden van LTO nog niet toenemen.

 • kuiken007

  ik denk dat je die man beter kunt hebben dan calon

 • a van Gerwen

  Als zo'n figuur voorzitter wordt zegt iedereen, behalve Bennie, z'n lidmaatschap op en vertegenwoordigt hij over een jaar alleen zichzelf nog.

 • Kelholt

  Wat een teleurstelling!

  Ik dacht dat Greenpeace de voormalige praktijkschool Oenkerk (Oentsjerk) ging kopen.
  Vervolgens kon bedrijfsleider Joris Thijssen dan laten zien hoe je je veestapel verkleint, kringlopen sluit, kunstmest uitfaseert, geen krachtvoer voert, geen bestrijdingsmiddelen gebruikt en toch nog een dikke boterham (met 38 uur in de week 90.000 euro bruto) verdient!

  Maar nee dus. De Greenpeace directeur gaat weer voor het easy money zonder enig risico. Heel teleurstellend voor iemand die de wereld wil verbeteren.

 • fietskip

  Ha ha ha ha ha ha wat een grap van die man!!!!

 • trekker123

  Het lijkt me een geweldige kandidaat. Jesse Klaver zal helaas wel niet beschikbaar zijn, maar deze mensen weten precies hoe het moet en hebben het erg goed voor met de toekomst van de landbouw. De productie halveren, meer mensen aan het werk en goed verdienen. Plus een natuur zoals in de tijd van Adam en Eva. Iedereeen blij en gezond. Daar kun je toch niet tegen zijn?

 • farmerbn

  Eens met kelholt

 • ENDE902

  Ik hoop wel, dat de heer Thijssen op een veilige manier trekker kan rijden, want dat is wel nodig als we weer 4 breed naar Den Haag toe moeten voor een eerlijke prijs.

 • Alco

  Ik denk dat die man niet beter weet dan dat de landbouw de grote boosdoener is van de hele N misère en daarom ook praat van een omslagfonds waarmee boeren gesteund kan kunnen worden.
  Zo stond Calon er ook in.
  Dat de vork heel anders in de steel zit, lijken ze niet te beseffen.

 • ENDE902

  @Alco,
  Hiermee bevestig je mijn opmerking van 12:56, of zie ik dat verkeerd?

 • Henkie H

  Dan wordt ik voorzitter van Greenpeace. Dat wordt leuk.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.