Home

Nieuws 14 reacties

FDF-bestuur verder zonder Van Maanen en Hekman

Jeroen van Maanen en Daniëlle Hekman maken geen deel meer uit van het bestuur van Farmers Defence Force. Van Maanen zat namens de actiegroep aan tafel bij het ministerie in het Landbouw Collectief. Bij FDF was hij bestuurslid en fungeerde hij als woordvoerder sinds half oktober. Hekman is sinds de oprichting van FDF betrokken als penningmeester en vooral op de achtergrond actief.

FDF maakt het vertrek van de beide bestuursleden dinsdagochtend bekend. Vrijdag werd de toegang tot de officiële socialmediakanalen van de organisatie ontzegt voor beide bestuurders. Halverwege vorige week ontstond er gedoe over het collectief, met het vertrek van Van Maanen, en niet veel later Hekman, die Van Maanen steunde in zijn standpunt, als gevolg. Tot nu toe zijn beiden nog niet bereikbaar geweest om inhoudelijk te reageren.

‘Met minder mensen verder’

Voorzitter Mark van den Oever wil niet veel kwijt over de reden van het vertrek. “Ze waren het niet eens met de lijn die de rest van het bestuur volgden. Dus dan moet je met minder mensen verder.” Het bestuur bestaat nu naast Van den Oever uit Jos Ubels (vice-voorzitter en penningmeester), Sieta van Keimpema (secretaris en woordvoerder) en Jess Freedom (algemeen bestuurslid). Met deze mensen voorziet Van den Oever meer rust in de bestuursvergaderingen van FDF.

Ook Micha Bouwer, die op 1 oktober op het podium stond om zijn visie als nertsenhouder op het landbouwbeleid te delen, maakt geen deel meer uit van het FDF-bestuur. Volgens Van den Oever ‘was hij al langer inactief’ en is het louter toeval dat op dezelfde dag geen deel meer uitmaakte van de communicatiekanalen. Binnenkort praat het bestuur de regiobeheerders bij over de stand van zaken.

Al het nieuws, achtergronden en interviews over de boerenprotesten vind je in dit dossier.

Laatste reacties

 • kleine boer

  bedankt jeroen en danielle voor jullie inzet.

 • tinusje

  Fdf is goed in aanpakken activisten...verder heb je er niet veel aan dus niks overstuur gelukkig...Agra actie die boerenprotesten ooit inleidde zal hopelijk blijven bestaan en via collectief invloed blijven uitoefenen

 • Vhouder

  eeuwig zonde die van Maanen vond ik zeer redelijk en bekwaam overkomen

 • Tinus1

  Wie weet Vhouder, er is een vacature bij een andere organisatie. Zou een goed boegbeeld zijn.

 • Drikus Dekker

  Erg jammers dat het zo moet gaan,vond Jeroen een top leider daar door ben ik naar Den Haag geweest om F.D.F TE steunen en onze wensen als Boer duidelijk te maken...Jeroen en Daniëlle Bedankt ..Hoop dat jullie toch iets voor ons blijven betekenen in de Boeren wereld.

 • vwv

  Zonde dat ze v maanen laten gaan. Stond zijn manneke goed. Marc is er niet voor bekwaam. Zal fdf geen goed doen. Hopelijk kiest v maanen nog voor agra actie

 • nvanrooij1

  Jammer dat van Maanen weggaat. Hij stond zijn mannetje inhoudelijk en kon goed weerwoord bieden bij de pers.
  Marc is hier toe niet in staat en met alleen actie voeren ga je het niet redden. Inhoudelijk moet je ook wat te bieden hebben.

 • gerardb

  Jeroen kan mooi Calon vervangen(-:

 • Vhouder

  vind ik ook gerardb alleen dat zal lto nooit willen en ik denk van Maanen ook niet echt zonde kwam goed over

 • Gradje 1966

  Nu alleen maar kwakers aan de top zonder inhoud.
  Jeroen zeer bedankt voor je inzet

 • Jaap39

  Van Maanen bedankt. Ik hoop dat je elders een belangrijke agrarische bestuursfunctie gaat bekleden.

 • haj146

  Zonde, Mark heeft z’n punten beetje verspeeld. Van Maanen kan gigantisch van z’n woorden en oogt ontzag. We gaan kijken of fdf nog wat bestuurders erbij kan krijgen. Tot nu toe hebben ze iig goed van zich laten horen waarvoor dank.

 • jehanvankroaks

  Dit is precies waar de politiek op uit is, verdeeldheid......
  éénheid dát is wat nodig is.
  Van Maanen en Hekman ontzettend bedankt voor jullie inzet.
  FDF let op je tellen, mensen die de boodschap goed verwoorden en echt zinnige dingen zeggen zijn dun gezaaid.

 • loes1

  Bijzonder jammer dat Jeroen en Daniëlle afhaken,
  Ik begrijp hun beweegredenen wel, deze verdeeldheid is funest voor verder overleg, het landbouw blok verliest haar kracht , en dat komt de overheid mooi uit. De no nonsens Aanpak van Jeroen maakte namelijk behoorlijk indruk in Den Haag,

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.