Home

Nieuws 18 reacties

CDA: maak gedoogzones voor de wolf

De wolf kan in Nederland alleen worden toegelaten in gebieden waar hij zich kan redden, zonder zich tegoed te doen aan landbouwhuisdieren. Dat is de opvatting van CDA-landbouwwoordvoerder Maurits von Martels.

Von Martels vindt dat er gedegen beleid ontwikkeld moet worden voor het toelaten van de wolf. Dat betekent dat in gebieden waar de wolf schade toebrengt aan bijvoorbeeld de schapenhouderij er afschot zou moeten plaatshebben. Waar de wolf zich kan voeden met wild, kan het roofdier de bescherming houden die het als beschermde soort heeft, vindt Von Martels.

We moeten dit niet uit de hand laten lopen

De CDA‘er vreest dat de wolf zijn leefgebied steeds verder zal uitbreiden, met ongewenste gevolgen voor de veehouderij. “We moeten dit niet uit de hand laten lopen”, aldus Von Martels. Hij stelt Kamervragen over de toelating van de wolf in Nederland.

Laatste reacties

 • Bolder01

  Men had de eerste wolf die de grens overkwam direct moeten afschieten

 • kanaal

  afschieten.

 • kanaal

  het worden de nieuwe ganzen.

 • sneek1

  Ipv een landschap met meer biodiversiteit krijgen we een landschap met allemaal hekwerken. En wat doet dat met oa reeën ed? Hebben we straks weer "landschapspijn".

 • WJHDKremer

  hoe zou gereageerd worden als schapen een wolf zouden doden?
  Onbegrijpelijk dit alles. Het lijkt wel of een wolf een compliment en een premie krijgt als hij schapen of andere dieren doodt.

 • Jules Vismale

  En wat doen we als in Nederland de wilde zwijnen sneller oprukt dan de wolven? Deze wilde varkens planten zich veel sneller voort en ze kunnen ook boeren enorme schade berokkenen door in maisvelden te wroeten en alle mais op te eten! En niettemin kunnen ganzen wel onder controle gehouden worden door hun eieren te laten opeten door varkens en de wolven moeten anders de wilde zwijnen gaan opeten, in plaats van schapen!

 • kleine boer

  Jules zoek een andere site aub met je dom geklets

 • anton1937

  Een goed beleìdsplan is prima maar dat moet wel nageleefd worden. Zo is er in Brabant een beleidsplan dat er geen wilde zwijnen (0)mogen zijn. Alleen het barst van de wilde zwijnen duizenden allen in de gemeente Heeze-Leende.De gedeputeerde van 2014-2018 Johan van de Hout (SP) voerde een slap beleid en hield zich niet aan de afspraken. De wolf is een nog groter probleeem in Hedikhuizen( gem. Heusden) zijn in 2 dagen 38 schapen doodgebeten door een wolfAanpakken is het enige juiste motto.

 • Truus Meerschot

  Alle loslopende honden dan ook maar afschieten? Die doden meer dieren dan wolven. En gedoogzones voor mensen? Want die maken er echt een zooitje van en willen dan ook nog alles bepalen in de natuur. Investeer in een goed hek met stroom.

 • Pietje L

  En Truusje betaald dat dan? Altijd makkelijk praten om andersmans geld.

 • G. Peltjes

  Dat honden schapen dood bijten is nog niet genoeg volgens Juules en Truus. Vraag me af of ze wel eens filmpjes op YouTube gezien hebben hoe wolven tekeer gaan in een kudde schapen.

 • Bolder01

  Truus, jij snapt er ook geen bal van , en hebt zeker geen vee of schapen , het zou goed zijn om het beter te snappen dat je een keer een wolf tegen komt die je in de ogen mag kijken

 • Jules Vismale

  @kleine boer, loop jij alsjeblieft anders ook maar heen als je hier niet even dom reageert! Ik maak zelf uit waar ik op reageer en even een andere vraag: wil jij soms liever, in plaats van die wolf, een heel stel loslopende honden in je kudde schapen hebben die alles daar doodbijten!
  En nog even op G. Peltjes te reageren: ik heb op natuurdocumentaires ook gezien hoe leeuwen, hyena's en krokodillen bijvoorbeeld zebra's, gnoes, buffels etc. doden en dat is inderdaad niet leuk om te zien maar moeten die roofdieren hierna ook worden afgemaakt door ziekmakende "trofeejagers" die hun eigen leven daarvoor nog niet eens op het spel zetten?

 • G. Peltjes

  @Jules. Maar dat is wat er gaat gebeuren. Want dit gaat uit de hand lopen. Kijk maar naar de oostvader plassen.

 • Alco

  Zulke dieren horen in de dierentuin!!!!

 • porky power

  En waar zijn nu die zogenaamde dierenvrienden van de pvdd nu hoor ik ze niet

 • René de jong

  Het is wachten op de dag dat er kleine kinderen gepakt worden.
  Dan komt er een onderzoek, nog een onderzoek en een afsluitend onderzoek.
  De onderzoek bureau's staan al te popelen om dit miljoenen kostende onderzoek uit te voeren.

  Er zij veel te veel los lopende groene Ezels in dit land.

 • Peace

  Geen wolven in Nederland, de wolf hoort hier niet thuis, daarom verwijdert dit beest meteen en afschieten, bescherm je dieren, huisdieren, gezin, mensen !!!!

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.