Home

Nieuws 6 reacties

Wakker Dier klaagt over reclamecampagne FDF

Dierenactiegroep Wakker Dier heeft een klacht indediend bij de Reclame Code Commissie over de tv-campagne van Farmers Defence Force. De organisatie vindt dat de landbouworganisatie niet mag stellen dat voedsel ‘puur natuur’ wordt geproduceerd ‘met alleen het beste voor plant en dier’.

Volgens Wakker Dier is dat een leugen en wordt daarmee een verkeerd beeld van de intensieve veehouderij gegeven. “Door deze schandelijke leugens krijgt Nederland een verkeerd beeld van onze vee-industrie”, zegt Anne Hilhorst van Wakker Dier. “Als een mens net zo snel zou groeien als een vleeskuiken, dan zou hij op tweejarige leeftijd 160 kilo wegen. Dat is niet puur natuur.”

‘Minder aandacht voor mannelijke kalfjes’

Volgens Wakker Dier stelt Farmers Defence Force ten onrechte in zijn campagne ook dat boeren produceren met ‘het beste’ voor dieren. Ook deze claim klopt niet in de ogen van Wakker Dier. Een voorbeeld daarvan is volgens de dierenwelzijnsorganisatie dat mannelijke kalfjes vaak minder aandacht en zorg krijgen omdat ze economische gezien vrijwel waardeloos zijn.

Laatste reacties

 • kleine boer

  vegakoekje van eigen deeg.....

 • nvanrooij1

  De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.
  De laatste zin dat mannelijke kalfjes minder aandacht krijgen is weer absolute onzin.

 • trekker123

  Ja, wat een schande! Puur natuur bestaat feitelijk vrijwel niet. Een krop sla uit de tuin is ook niet puur natuur, vrijwel alle planten die we eten zijn door mensen een soort van gemanipuleerd. Net als de bloemen in onze tuin. En wat er het beste is voor plant en dier daar kun je eindeloos academisch over door zeveren. Maar of alles dat Wakker Dier voorstaat ook beter is voor mens en natuur daar valt ook nog wel wat op af te dingen. Maar ze zijn weer in de aandacht zullen we maar denken. De PR campagne van dit soort minderheidsgroepjes draait als een trein, dat moet ik ze nageven. En eindelijk doet de landbouw ook eens een keer wat aan zelf promotie. Daar kunnen we FDF om prijzen!

 • Zuperboer

  @trekker123; Als je alleen maar commentaar mag/kunt leveren vanaf de zijlijn, zonder zelfs iets te produceren/presteren, dan ben je een soort Arjen Lubach. Heel grappig, maar de mensheid kan er geen 5 minuten van overleven. Humor is prima en scherpt de geest (Lubach), maar partijen als WD zijn een voortbrengsel van de tijd van WEELDE waarin we leven.

 • agratax(1)

  @trekker123. Je hebt gelijk en ik voeg daaraan toe dat heel veel mensen ook geen puur natuur meer zijn. De hormoon preparaten en voeding additieven vliegen over de toonbanken om de mensheid sportiever en jonger te doen lijken dan ze zijn. Ik zal me maar niet uitweiden over alle andere medische kunstgrepen die worden toegepast. Alles om Natuurlijker te zijn? Nee om beter aan het ideaal plaatje van de Mode bladen te voldoen.

 • veldzicht

  Vanmorgen las ik nog een artikel van wakkerdier in het A.D.:De vleesloze week opgevolgd door 11% van de mensen heeft maar liefst 270 Afrikaanse olifanten het leven gered!!!!????? Wat over rare reclame van wakkerdier.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.