Home

Nieuws

Stalbranden in Lierop en Heythuysen

Twee stalbranden hebben donderdagavond 16 april plaatsgevonden, een brand in een varkensstal in Lierop (N.-Br.) en een brand op een momenteel leegstaand pluimveebedrijf in het Limburgse Heythuysen.

De eerste melding van de brand in de varkensstal van ongeveer 2.000 vierkante meter werd rond middernacht gedaan. Omdat de brandweer hinder ondervond bij het vinden van voldoende bluswater werden 6 voertuigen ingezet om water te brengen vanaf een waterpunt in de buurt.

De brandweer wist te voorkomen dat het vuur zich uitbreidde naar een naastgelegen stal. De komende uren blijft een aantal brandweervoertuigen aanwezig om na te blussen, zegt een woordvoerder. Over de oorzaak voor de brand is niets bekendgemaakt.

Kippenstallen

Door een grote brand in het Limburgse dorp Heythuysen zijn 3 grote kippenstallen verwoest. In de stallen zaten geen kippen of andere dieren. Die rookontwikkeling was zo enorm, dat de rookzuil te zien was tot in het tientallen kilometers zuidelijker gelegen Sittard. De brandweer had het vuur rond 20.15 uur onder controle, maar het nablussen kan nog uren duren.

De brandweer kreeg de melding van de zeer grote brand rond 16.30 uur en rukte met groot materieel uit. In de stallen waren renovatiewerkzaamheden gaande toen de brand uitbrak. De brandweer wist overslaan van het vuur naar het naastgelegen woonhuis te voorkomen. Volgens een woordvoerder van de brandweer raakten geen mensen of dieren gewond.

Resten van zonnepanelen

In de nabijgelegen dorpen Neer, Heibloem en Roggel vielen wel stukjes uit de lucht die in de rook zaten. Volgens de brandweer gaat het hierbij niet om asbest, maar om roet, rubber, schuim en stukjes afkomstig van de zonnepanelen. Deze stukjes zijn volgens de brandweer niet gevaarlijk en kunnen bij het restafval verwijderd worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.