Home

Nieuws 5 reacties

Ook voor derogatiebedrijven geldt nu 170 kg N/ha

Veehouders die gebruik willen maken van derogatie, moeten zich voorlopig toch gewoon houden aan de standaard bemestingsnormen van 170 kilo stikstof uif dierlijke mest per hectare.

Dat zegt een woordvoerder van het ministerie van landbouw desgevraagd. De onderhandelingen over het verlengen van de derogatie zijn nog in volle gang. Bij de eerst volgende vergadering van het nitraatcomité, naar verwachting in juni, zal zeer waarschijnlijk een besluit worden genomen over het verzoek van Nederland om de derogatie te verlengen.

Duidelijkheid voor boeren

Nederland heeft gevraagd om de vergadering te vervroegen, zodat er eerder duidelijkheid kan komen voor boeren, maar hierover heeft de Europese Commissie nog geen uitsluitsel gegeven. Een nieuwe datum voor de vergadering van het nitraatcomité is nog niet bekend. “We doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat Nederlandse boeren ook de komende twee jaar gebruik kunnen maken van derogatie. Totdat de derogatie definitief binnen is, moeten boeren zich houden aan de maximale gebruiksnormen voor het uitrijden van mest op grond van de Nitraatrichtlijn”, aldus het ministerie.

Laatste reacties

 • diekmann

  Alles zal kapot.

 • Trot

  Ik wordt hier zo verdrietig van blijkt weer dat boeren na een week hoesanna verworden zijn tot nog minder dan asiel zoeker deze worden sneller geholpen met raad en daad plus zakgeld RUTTE bedankt

 • Alco

  Dat EU maakt het er zelf naar dat het uitgerangeerd wordt.

 • farmerbn

  Het probleem ligt echt in DenHaag. Andere landen hebben de derogatie al lang binnen. Dat Nederland hardstarrig de betalingen naar Zuid-Europese landen voor de corona-crisis op te lossen tegenhoud is ook niet echt wijs. Leden van de nitraatcomité uit die landen zullen niet makkelijk voor stemmen.Politiek bedrijven is een vak en Nederlanders zijn daar veel te bot voor.

 • Gat

  6 maanden geleden was deze crisis er niet en had derogatie al bekend moeten zijn.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.