Home

Nieuws

Noodpakket door Eerste Kamer

Het noodpakket voor de coronacrisis kan nu formeel van kracht worden. De Eerste Kamer heeft dinsdag 7 april ingestemd met het pakket aan maatregelen. Het pakket kreeg unanieme steun van de senaat.

Ondertussen is een aantal maatregelen al van kracht, zoals de mogelijkheid voor bedrijven om steun te krijgen voor loondoorbetaling. Het pakket omvat € 10 tot € 20 miljard met een mogelijkheid dat dat nog verder oploopt als de maatregelen langer nodig zijn dan drie maanden.

Wet geldt tot geldt tot 1 september

De Eerste Kamer heeft ook ingestemd met de spoedwet digitale besluitvorming. Daardoor kunnen gemeenteraden, Provinciale Staten, waterschappen en eilandsraden tijdelijk via een digitale vergadering rechtsgeldige besluiten nemen, zonder fysiek samen te moeten komen. In eerste instantie geldt de wet tot 1 september dit jaar, met de mogelijkheid om te verlengen. Overheden mogen nog steeds besluiten om wel bij elkaar te komen.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Of registreer je om te kunnen reageren.