Home

Nieuws 4 reacties

Kamer: geen schriftelijk overleg stikstof en mest

De landbouwcommissie van de Tweede Kamer wil belangrijke thema’s als stikstof of mest op dit moment niet schriftelijk behandelen.

SGP-Kamerlid Roelof Bisschop heeft de Kamercommissie gevraagd om een schriftelijk overleg te voeren over het stikstofdossier, zodat de Kamer landbouwminister Carola Schouten kan bevragen nu het Landbouw Collectief de gesprekken met het ministerie heeft opgeschort. Alleen D66, GroenLinks en PvdD hebben op het verzoek gereageerd en keurden het voorstel af. De andere fracties, waaronder regeringspartijen CDA, VVD en CU hebben niet gereageerd, waardoor er geen meerderheid voor het voorstel is.

Mestbeleid

Ook het voorstel van de commissie om het debat over het mestbeleid, dat 7 april zou plaatsvinden, om te zetten in een schriftelijk overleg werd afgewezen. VVD, PVV, CDA, D66, GroenLinks, SP, CU, PvdD zijn tegen het voorstel. De fracties willen eerst een brief van Schouten afwachten over de herziening van het mestbeleid. Deze wordt begin mei verwacht.

Lees alles over het stikstofbeleid in dit dossier. En Gezond koeien voeren met minder eiwit: hoe doe je dat? Kijk gratis het webinar hierover terug

Laatste reacties

 • N. Schiphorst

  Schouten is gek

 • N. Schiphorst

  Ze was vroeger al zo ze pak nu boeren als ieder een zwak is

 • bori

  Als onder deze omstandigheden ,zelfs de regeringsfracties geen schriftelijk overleg willen voeren ,dan komt helaas de dictatuur toch wel heel kort bij .

 • deB.

  We moeten onze produkten niet meer van het erf laten gaan. Ze moeten maar voelen eens gaan voelen. Want een andere manier is er niet! Dat domme trekker gerace naar den haag, doet hun totaal niets!!

  Een totale lock down van de gehele sector, let op wat er dan alle allemaal kan!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.