Home

Nieuws 10 reacties

Geen uitstel Gecombineerde opgave in Nederland

De uiterste datum voor de Gecombineerde opgave blijft 15 mei. Minister Carola Schouten gaat de datum niet een maand vooruitschuiven, zoals de Europese Commissie toestaat.

De minister vindt het belangrijk dat de betaling eind dit jaar op tijd plaatsheeft en daarvoor is het nodig dat de gegevens tijdig binnen zijn. Schouten heeft overleg gehad met de Vereniging van accountants en belastingadviesbureaus (VLB) en LTO Nederland over een eventueel uitstel van de Gecombineerde opgave. Zij stelt dat het verlengen van de aanvraagperiode een tijdige betaling aan het eind van het jaar onzeker kan maken. “Ik geef daarom liever prioriteit aan het zo snel mogelijk kunnen betalen van de subsidies. Dan is het belangrijk dat de aanvragen 15 mei binnen zijn”, aldus de landbouwminister.

Fouten corrigeren na 15 mei

Desalniettemin kunnen zich situaties voordoen waardoor ondernemers, als gevolg van de coronacrisis, niet tijdig aangifte kunnen doen. Schouten: “De coronacrisis raakt ons allemaal. Niemand kan aan het onmogelijke worden gehouden. Daar waar van toepassing kan een beroep gedaan worden op overmacht.”

De minister geeft aan wel te kijken hoe problemen kunnen worden opgelost waar boeren en bedrijfsadviseurs mee te maken krijgen, als gevolg van de coronamaatregelen. Ze biedt in elk geval de mogelijkheid om fouten na 15 mei nog te corrigeren, bijvoorbeeld als zich problemen voordoen bij het intekenen van percelen.

Lees ook: Landbouwtelling invullen is niet vrijblijvend

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Laatste reacties

 • deB.


  Het is allemaal 1 kant op!! Waar is de derogatie?????? Verrot land cq politiek

 • Zuperboer

  t Is weer heel mooi om te zien dat onze Minister wederom NIETS voor de sector wil doen. T had haar gesierd om dit gebaar te maken, maar dit Ministerie heeft geen enkel gevoel voor de mens die de boer ook nog is. Wat wel frappant is, is dat de derogatie voor het tigste opeenvolgende jaar niet geregeld is. Er wordt gewoonweg niet geleverd vanuit dit Ministerie. Alleen boeren tegenwerken, wegwerken en frustreren met het ultieme doel om de landbouwgrond in waarde te devalueren en goedkoop te kunnen confisceren voor woningbouw en wensnatuur.

 • @1

  De bezem moet eens door de batterij ambtenaren op het ministerie van LNV, het is allang geen normale afspiegeling meer van de bevolking.

 • J.W. de Kloet

  ik heb me glb premie nog maar 2 weken binnen. over optijd betalen. wat een domme trut

 • wmeulemanjr1

  Tijdige betaling eind van jaar?, meende dat mevrouw schouten korte tijd geleden zei dat ze al binnen een maand ging uitbetalen, een zeer onbetrouwbaar iemand zo het lijkt althans..

 • mariapeel

  Ja vorige week 2019 gehad stomme trut

 • Sjefo

  Er gebeurt niets in Nederland, uitstel wordt niet verleend, eerder uitbetalen gebeurd evenmin.
  Dit ligt namelijk aan het bijna ziekelijke wantrouwen en afgrijzen van LNV (ambtenaren) jegens agrarisch Nederland
  Het ontbreekt al jaren aan de chemie die er zou moeten zijn.
  Het landbouw ministerie is al jaren een frustratie voor de boeren, boeren voelen zich verlaten, missen steun en niet alleen in financieel opzicht , maar vooral het schouder aan schouder gevoel
  Schouten mist die motivatie, ik heb sterk het gevoel dat zij niet de minister van landbouw is, de opdracht is anders.
  Wat ik dan zo jammer vind is dat zij bereid is een hele sector op oneerlijke manier in de hoek te zetten
  Van een CU politica had ik verwacht dat ze eerlijk verteld had wat haar opdracht is.
  Het gecreëerde stikstof debacle is een geregisseerd monster om zelfs het meest moderne en meest duurzame landbouw de nek te breken

 • kraats

  Zij is en blijft de marionet van die linkse ambtenaren...

 • gjh

  Schouten doet alsof ze voor de boeren is maar onder tussen wil ze er een hoop kwijt puur links gelul en Schouten maar bla bla bla . Ik kan niets positief vinden wat zij gedaan heeft voor ons.

 • farmerbn

  In het regeerakkoord van CDA en VVD staat dat de landbouwminister moet gaan doen. Niemand wilde die baan behalve Schouten die het als een opstapje zag.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.