Home

Nieuws 1 reactie

Fransen hebben tot 15 juni voor Gecombineerde opgave

Franse boeren hebben tot 15 juni de tijd om hun Gecombineerde opgave in te dienen.

Dat heeft minister van landbouw Didier Guillaume laten weten bij de openstelling van de indieningstermijn op 1 april. De Europese Commissie gaf half maart de lidstaten al de optie voor verlenging van de termijn.

Boerenbonden tevreden

“De minister wil rekening houden met de problemen die adviseurs hebben om toegang te krijgen tot de boeren op hun bedrijf, zelfs nu de Kamers voor de Landbouw en de overheidsdiensten telewerken hebben georganiseerd om de boeren maximaal ondersteuning te kunnen bieden”, aldus een verklaring van het ministerie. Het departement raadt echter wel aan waar mogelijk de aanvraag toch voor 15 mei in te dienen om geen vertraging te krijgen bij de uitbetaling. “Het doel blijft om zo veel mogelijk betalingen op 16 oktober de deur uit te krijgen.”

De boerenbonden zijn tevreden met het besluit: “Dit is een besluit waar veel boeren op zaten te wachten. Hiermee kunnen ze rustiger hun aanvraag voor de zeker vandaag de dag onmisbare inkomenssteun indienen. We verwachten echter nog meer versoepelingen uit Brussel”, aldus de boerenkoepel FNSEA.

Eén reactie

  • Smolders

    Tsja, en in Nederland zijn er dagelijks ...-tig adviseurs toch maar de boer op omdat ze tegen de deadline van 15 mei dreigen aan te lopen? En ieder moet zijn verantwoording dragen, maar het hanteren van de deadline 15 mei werkt ongewenst gedrag in de hand. Allemaal mooi dat er geprobeerd wordt om het via de digitale weg op te lossen (wat in een behoorlijk aantal gevallen ook geen échte oplossing is gezien de extra tijd die er mee gemoeid is), maar onbegrijpelijk dat een overheid die ten zeerste aanraad om thuis te blijven, de sector in het ongewisse laat of de datum 4 weken vooruit gaat. En het smoesje "dan moet u er rekening mee houden dat de betalingen later komen" kennen we en is in het kader van volksgezondheid niet van toepassing en niet gepast! Vooruit mevrouw Schouten, maak ff bekend dat er ruimte komt in de aanvraagperiode!!

Of registreer je om te kunnen reageren.