Home

Nieuws 4 reacties

Veemarkt kan doorgaan, maar geen handjeklap

Veemarkten zijn uitgezonderd van het samenkomstverbod dat maandagavond is afgekondigd.

Dat blijkt uit een toelichting op de afgekondigde maatregelen. Het traditionele handjeklap is echter uit den boze.

Markten worden gezien als onderdeel van de voedselketen. Gemeenten en marktmeesters moeten in de gaten houden of op markten de juiste voorzorgsmaatregelen worden genomen en mensen voldoende afstand van elkaar houden.

Hygiëneprotocollen

Op veemarkten gelden strikte hygiëneprotocollen die zowel voor de diergezondheid als voor de volksgezondheid van belang zijn. Handelaren gebruiken wegwerpjassen en handschoenen die op locatie worden verstrekt en ingenomen. Er is toezicht op het in acht houden van de anderhalve meter afstand tussen de aanwezige mensen. Tevens is dus het traditionele handjeklap verboden.

Lees meer over de afgekondigde maatregelen

Markten

De rijksoverheid meldt over markten dat daar een uitzondering geldt van het samenkomstverbod, omdat ze deel uitmaken van de voedselketen. “Gemeenten en marktmeesters dienen daarom afspraken te maken om ervoor te zorgen dat marktbezoekers anderhalve meter afstand kunnen houden. Werken deze maatregelen niet, dan heeft de burgemeester alsnog de mogelijkheid om tot sluiting over te gaan.”

Ook regionale boerenmarkten, waar producten rechtstreeks aan de consument worden geleverd, kunnen doorgaan.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Laatste reacties

 • agratax(1)

  Geen handje klap, maar handstok klappen, de handel moet toch bezegeld worden, afrekenen in de kroeg onder het genot van een klare met kan ook al niet.

 • kloot

  willen ze van de handelaren af je zou het denken

 • kloot

  waarom is de veemarkt nodig gebruik je verstand aub

 • vandenbrandcv1

  kloot, handel moet er blijven. sinds de mkz zijn veele markten de nek om gedraaid,. daarna zijn de prijzen nooit meer geweest als ervoor. meegeven en maar zien wat je er voor krijgt. als u naar de winkel gaat zeg je tegen de winkel dat wil ik er voor geven. als je een huis laat bouwen zeg je tegen de aannemer bouw het maar en daarna kijken we wel watje verdiend heb.

Of registreer je om te kunnen reageren.