Home

Nieuws 4 reacties

PvdD: dierenarts en dierverzorger ook vitaal beroep

De Partij voor de Dieren (PvdD) wil dat dierenartsen en dierenverzorgers ook op de lijst komen van vitale beroepen.

PvdD-Kamerlid Frank Wassenberg vraagt de minister van Justitie en Veiligheid en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit om de lijst met beroepen uit te breiden, zodat kinderen van dierenartsen en dierverzorgers ook in aanmerking komen voor opvang bij scholen of kinderdagverblijven.

Tekort aan personeel

Volgens Wassenberg kampen veel organisaties gericht op dierenopvang met een tekort aan personeel vanwege de maatregelen rondom het coronavirus, terwijl deze mensen wel moeten voorzien in de eerste levensbehoefte van dieren. Daarom vraagt Wassenberg deze groep mensen ook op de lijst met cruciale beroepen te zetten.

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Kansen zien in tijden van crisis

Laatste reacties

 • Alco

  Ook in een goed blaadje willen komen!!!

 • veldzicht

  @alco.Ik heb ook de pest aan die PvdD,maar hier is toch niets mis mee.

 • Mbmb

  In de zendtijd voor politieke partijen toont de partij VD dieren weer eens zijn ware judas gezicht door een direct verband te leggen tussen de veehouderij en de corona pandemie. Pak het drama om de veehouders weer eens te grazen te nemen. Geen zuivel en vlees voor deze minne lieden, zoek het maar lekker uit.

 • Bolder01

  laat de p.v.d.D ook hun voedsel nu maar uit de verre landen halen HA.HA ...GEEN VLIETUIGEN ,, daar hoegenaamd geen control nog meer ziektes hier op aan halen EN zet G.L
  & D 66 ER OOK MAAR BIJ
  ...😁

Of registreer je om te kunnen reageren.