Home

Nieuws 9 reacties

PvdA wil dat Schouten overleg met FDF staakt

PvdA-Kamerlid William Moorlag roept landbouwminister Carola Schouten op om per direct het overleg met Farmers Defence Force te beëindigen.

Moorlag diende een motie in waarin hij de regering vraagt om organisaties die de holocaust relativeren en bagatelliseren per direct aan de onderhandelingstafel te weren. Moorlag doelt hiermee op FDF, waarvan voorman Mark van den Oever het huidige stikstofbeleid vergeleek met de holocaust.

Eerdere motie aangenomen

Een eerdere motie van PvdA op dit punt, die breder ging dan alleen de agrarische sector, werd in december aangenomen door de Tweede Kamer. Moorlag is echter ontevreden over de uitvoering hiervan.
Landbouwminister Carola Schouten ontraadde de motie. Ze voegt eraan toe dat haar collega Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid bezig is met de uitvoering van de aangenomen motie, die ook over het beleidsterrein van onder andere Buitenlandse Zaken gaat.
De Tweede Kamer stemt aanstaande dinsdag over de motie.

Laatste reacties

 • Zuperboer

  PvdA was ook een aanjager van het Fortuin-bashen. Mensen die dicht bij de geheimen achter 'the inconvenienth truth' komen, proberen ze uit te sluiten van het publieke/politieke debat.

 • Trot

  Heb een beter idee stop met over leg en gaan doen wat ons gelukkig maakt das nou net iets anders dan wat ze willen ,wij willen voor uit niet stil staan van wege lulsmoesjes

 • 306lsa

  dit is wel een plus van Carola Schouten , Pvda ligt bij het YouTube kanaal : ongehoord Nederland Aflevering 2 (11maart2020) hun zeggen dat PvdA............... doet?
  (6 minuut tot 7,5minuut)

 • @123

  Zuperboer , dat is nu de hedendaagse politiek ,mensen of groepen uitsluiten die te dicht bij de waarheid komen en vals beschuldigen op vermeende uitspraken.

 • Bennie Stevelink

  Mark van den Oever zegt dat hij de situatie van de boeren NIET heeft vergeleken met de situatie van de Joden. Deze beschuldiging is gebaseerd op een opzettelijk verdraaide uitleg door de linkse pers.
  Maar ondertussen doet Mark van den Oever precies hetzelfde: ook hij probeert zijn achterban op te hitsen met leugens en verdraaiingen, zoals ik heb ondervonden.

 • Alco

  @Bennie. Ik heb het al eens eerder beschreven:
  Bij ons in de vergadering bij de voetbal ging het over het bestrijden van het stigmatiseren van bepaalde groepen. (sekse)
  De voorzitter zei: We weten uit onze ervaring waar dat toe kan lijden. ( zelfdoding)
  Precies zoals Mark het bedoelde.
  Maar nogmaals dom met zoiets te komen, want mensen die geen feiten kunnen overleggen kunnen door zulke uitspraken iets te verdraaien aan de haal gaan.

 • farmerbn

  Hoe vaak zullen we die langspeelplaat van de PvdA nog moeten aanhoren?

 • bori

  Dit is nou precies wat de PvdA al heel lang heeft gedaan en doet , BEPAALDE BEVOLKINSGROEPEN BUITEN SLUITEN.

 • Mbmb

  Als de fdf niet meer mag meepraten, haakt het hele collectief af.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.