Home

Nieuws

Oproep LTO Noord: beschermingsmaterialen naar zorg

LTO Noord roept leden op om beschermingsmiddelen af te staan aan zorgverleners in de strijd tegen het coronavirus.

LTO Noord roept haar leden op om gesloten verpakkingen met beschermingsmaterialen aan te melden bij de belangenbehartiger. Hiermee wil LTO Noord een steentje bijdragen aan de materiaalvoorziening voor zorgverleners om het coronavirus te bestrijden. Aanmelden van materialen die boeren kunnen missen kan op een speciaal ingerichte website. LTO Noord maakt dan een afspraak met de ondernemer over het aanleveren van de spullen bij zorgverleners in de regio.

Tekorten

Er is vooral een tekort aan mondkapjes, spatbrillen, schorten met lange mouwen of korte mouwen, lange handschoenen en witte wegwerpoveralls. Met name pluimveehouders en varkenshouders zouden – volgens LTO Noord – deze artikelen in huis hebben in verband met hun reguliere werkzaamheden.

‘Hulp in tijden van nood’

Voorzitter Dirk Bruins: “In tijden van crisis komt het erop aan elkaar te helpen. Voor de agrarische sector is dit een gelegenheid om te laten zien dat we staan voor wat we zeggen. Wij zijn de voedselmakers en houden Nederland gezond. Dat is onze belofte aan de samenleving. Dat gaat verder dan de gezonde voeding die we produceren, die verse bos bloemen op tafel of onze bijdrage aan de economie en werkgelegenheid. Het houdt tevens in dat we er zijn in tijden van nood en tijden waarin we het zelf lastig hebben.”

Lees meer over het coronavirus in dit dossier.

Download op FoodAgribusiness.nl de gratis whitepaper Het vaccin voor jouw business en kijk de webinars over ondernemen in coronatijd terug:

Hoe creëer ik financiële ruimte in tijden van crisis?
Wat is het effect van corona op de afzetketen?
Gecombineerde opgave invullen in coronatijd
Kansen zien in tijden van crisis

Of registreer je om te kunnen reageren.