Home

Nieuws 17 reacties

MOB trekt procedure over beweiden en bemesten in

Milieugroep Mobilisation for the Environment (MOB) trekt de procedure over beweiden en bemesten in Overijssel in.

Dat meldt RTV Oost. Via die procedure wilde MOB bij de provincie Overijssel via de rechter afdwingen om te handhaven op beweiden en bemesten bij een melkveehouder in Overijssel.

De rechtbank in Zwolle heeft tegenover Boerderij bevestigd dat de procedure is ingetrokken en dat er daarom ook geen uitspraak gaat komen in deze zaak. MOB wil niet dat er een soort generaal pardon komt voor een vergunningplicht om te kunnen beweiden en bemesten. Daarover is afgelopen dinsdag een procedure gevoerd bij de rechtbank in Zwolle.

Laatste reacties

 • .....

  Het was een goeie mop

 • Alco

  Ze zijn er van op de hoogte gesteld dat in de vergunning voor het houden van dieren ook beweiding en mest uitrijden gewaarborgd is.

 • Kelholt

  De vraag is natuurlijk waarom trekt de MOB een procedure die ze zeker hadden gewonnen in? Heeft Carola de MOB een toezegging gedaan die ze niet konden weigeren?

 • melkveehouder .

  Het klinkt voor velen misschien ongelofelijk in de oren, maar hier hoef je niet blij mee te zij. De vereiste juridische duidelijkheid blijft uit en wordt naar de toekomst toe verschoven. Totdat een willekeurig iemand een hernieuwd verzoek om handhaving doet ‘als het met de boeren geregeld is’. En dan heb je de poppen pas echt aan het dansen.

 • famboenink@hetnet.nl

  nee ze denken het niet te kunnen winnen nu doorzeten
  en voor eens en altijd duidelijkheid geen vergunning nodig

 • Bennie Stevelink

  Ze kregen veel hate-mail binnen waar ze LTO en FDF voor aansprakelijk stellen. Die zouden zich op hun websites bezondigen aan opruiing.

 • Alco

  @ Bennie. MOB eist dat de FDF onwaarheden over hun moeten verwijderen van hun website.
  Maar hoe weet jij dat er veel hate- mails binnen kwamen?

 • Bennie Stevelink

  Johan Vollenbroek schreef dat in de mail die hij mij gisteravond stuurde.

 • farmerbn

  Aie, bennie krijgt mails van Vollenbroek. Pas daar mee op bennie, voor dat je het weet krijg je daar problemen mee. Nu denk je dat die hate-mail waarheid is maar Vollenbroek kan dat ook uit zijn duim gezogen hebben. Dan is jouw reactie van 22h34 ook fake-news.

 • 112

  bennie zit in het complot

 • kleine boer

  Dat verklaard veel over Bennie ....

 • nvanrooij1

  Mensen niet zo overhaast reageren. Bennie heeft hier al een keer netjes uitgelegd dat Johan Vollenbroek een neef van hem is. Dus Bennie moet je niets verwijten.

 • Attie

  Johan is familie van Bennie schreef hij eens, misschien probeert Bennie hem wel op het goede pad te brengen...

 • Bennie Stevelink

  Ik probeer hem inderdaad op het goede pad te brengen, met wederzijds respect. Wij richten ons op dezelfde stip aan de horizon, maar wel vanuit verschillende richtingen. Bij mij staat voedselvoorziening voorop en vind het belangrijk dat we dat zo duurzaam mogelijk doen. Bij Johan staat ecologie voorop, maar hij begrijpt gelukkig wel dat er ook voldoende voedsel geproduceerd moet worden. De stip aan de horizon verschilt niet zoveel, wel ons begrip van de bereikbaarheid van die stip. Ik merk dat Johan onvoldoende begrip heeft van de landbouwkundige en maatschappelijke consequenties van een hoog ecologische landbouw. Daar vraagt hij mij soms ook naar.

  Niet iedereen in de familie staat er in zoals ik dat doe. Mijn zuster in Groningen wil niets met hem te maken hebben. Ze zijn fanatiek aanhangers van FDF. Mijn zuster vertikte het ook om aanwezig te zijn, toen vorig jaar Johan de Wichmann penning kreeg uitgereikt van de Liga voor de Rechten van de Mens. Mijn tweede zuster, die vroeger bij Frieslandfoods heeft gewerkt, en ikzelf zijn er wel naar toe geweest. Daar trof ik ook nog een andere boer die ik tot dan toe alleen van fora kende.

 • Alco

  Al zou er een dubbel aantal van mensen komen, dan zou er nog wel genoeg voedsel kunnen worden verbouwd.
  Gewoon de veestapel weg zouden de vegetariërs zeggen.
  Zij begrijpen echter niet dat de veestapel onschuldig is in de ecologie.
  Daarentegen zijn mensen vervuilend en ook de weglek van de nutriënten door de mens staat men niet bij stil.
  Voor de aarde zou het dus beter zijn: Minder mensen en meer dieren.

 • farmerbn

  Prima bennie.

 • wvdweijden1

  Jan Cees Vogelaar mailt ook met Johan Vollebroek, zegt hij zelf.
  Wat is daar mis mee?

Laad alle reacties (13)

Of registreer je om te kunnen reageren.