Home

Nieuws

LNV ook betrokken bij crisisoverleg coronavirus

Het ministerie van landbouw is betrokken bij de crisismaatregelen rondom het coronavirus.

Dat zegt landbouwminister Carola Schouten tijdens een debat in de Tweede Kamer. PvdA-Kamerlid William Moorlag vroeg haar hier naar: “Is er ook een plan als door het coronavirus slachterijen stil komen te liggen en stallen overvol dreigen te raken?” wilde hij weten.

Schouten zegt dat er vanuit het landbouwministerie oog is voor voedselvoorziening en voor dierenwelzijn. Schouten schoof daarom ook aan bij het crisisoverleg van het kabinet, dat vanmiddag plaatsvindt.

De verwachting is dat het kabinet elk moment extra maatregelen aankondigt.

Lees alles over het coronavirus in dit dossier.

Donderdag 9 april om 15 uur gaan Food&Agribusiness samen met CBL en ABN Amro in op het effect van de coronacrisis op de afzetketen. Meld je nu gratis aan voor het webinar en stel alvast je vragen: Foodagribusiness.nl/weekly-webinar

Of registreer je om te kunnen reageren.