Home

Nieuws 12 reacties

KFC gaat een week lang vegetarisch

Zelfs de Kentucky Fried Chicken (KFC), het wereldwijde fastfoodrestaurant waar het draait om kippenvlees, doet mee aan de derde Nationale Week zonder Vlees, die maandag 9 maart begint.

Een van de Rotterdamse KFC’s doet er nog een schepje bovenop en biedt de hele week uitsluitend vegetarische alternatieven aan, meteen als opmaat naar een paar vega-blijvertjes op het menu.

De eettent in de Maasstad sluit zich aan bij de ruim 900 andere restaurants en de diverse winkels, bedrijven en scholen in Nederland die deze week de vegetarische mogelijkheden in hun aanbod belichten en uitbreiden.

Elke dag vlees op je bord is niet meer van deze tijd

Particuliere enthousiastelingen kunnen zich als, al dan niet tijdelijke, vleesweigeraar op een speciale website melden. Elke dag vlees op je bord is niet meer van deze tijd, zeggen de organisatoren van de Nationale Week Zonder Vlees. “Wie een week geen vlees eet, bespaart bijvoorbeeld alleen al 130 liter water”, zeggen ze.

Flexitarisch eetpatroon

Af en toe een dagje vleesloos scheelt al en dat wordt meer en meer ingezien, aldus organisator Isabel Boerdam. “Steeds meer mensen beschouwen een flexitarisch eetpatroon als de nieuwe standaard in Nederland. Als we dat voor elkaar krijgen, leveren we al een essentiële bijdrage aan onze klimaatdoelstellingen.” Boerdam is verder bekend van het blog en het boek De Hippe Vegetariër en van de Vegabijbel.

Grote voedingsbedrijven en supermarkten betrokken

De Nationale Week Zonder Vlees is ondergebracht bij een stichting. Meer dan 60 organisaties ondersteunen het komende evenement op een of andere wijze. Er zijn volgens de initiatiefnemers grote spelers bij, zoals producenten Unox en Knorr, supermarkten als AH, Aldi en Lidl en hotelketen Accor. Shell doet mee in winkels bij benzinestations.

Vegetarische producten

Dat een vega-leefstijl meer is dan alleen bonen en sojabrokken knagen, proberen deelnemende restaurants te laten zien. In de oude buskruitfabriek De Krijgsman in Muiden komt bijvoorbeeld een pop-up restaurant met lekkernijen als een op dennennaalden gerookte king boleet en dry aged biet, met daarbij een goed glas tomatenthee.

Lees ook: Vegetarische Slager wil EU-promotie ‘vegetarisch vlees’

Laatste reacties

 • Maas1

  Wie een week geen vlees eet, bespaart bijvoorbeeld alleen al 130 liter water”, zeggen ze.

  Nu u vegaburger nog doorspoelen met regenwater!

 • meter

  Eet allen smakelijk die bewerkte nep producten vol zout, geur, kleur en smaakstoffen. Ik neem van de week nog wel een extra kipfileetje!

 • daan1908

  Precies , als men wist wat er in deze zooi aan elkaar geflanst is dan zou men het de hond nog niet geven . Trouwens uit meerdere onderzoeken blijkt dat de weerbaarheid van veganisten vaak te wensen overlaat . Vul de rest zelf maar in.

 • kleine boer

  Hier een half jaar terug zat er een vegaburger in een pakket van de winkel wat ze gratis mee kregen om te proberen geven we het aan de hond laat ie het staan dat zegt toch genoeg.... We lachen er nog elke dag om.

 • Alco

  Ach met sausjes en dergelijke kan er veel van smakelijke kwaliteit geleverd worden.
  De grote onkunde bestaat uit het feit dat de dierhouderij in de kringloop totaal geen negatieve invloed heeft op het milieu.
  Daarnaast is onbekend wat voor nadelige gevolgen al toe toevoeging middelen zal hebben.

 • kanaal

  deze week lekker meer vlees eten.

 • Maas1

  Voor mijn Workouts het Musculair Systeem en de brains heb je zeker dierlijke producten nodig.
  Het weekdieren voedsel, de vegaburger!

 • Dre van Helmond

  Jammer van al die dieren die geen leven meer hebben. Die dieren activisten gunnen heel veel dieren geen gelukkig leven.
  En dat op misleidende emoties.

 • farmerbn

  Dat waterverhaal is echte grote kolder. Bij 800 mm regen per jaar valt er 8.000.000 liter water per ha. Bij een vleesproductie van 800 kg per ha is dat 10.000 liter per kg vlees maar als je geen vleesproductie hebt (natuurland) wat heb je dan? Al het water kwijt of helemaal geen water kwijt? Vleeshaters kunnen raar rekenen.

 • Alco

  Mensen in de stad krijgen het advies niet teveel te bestraten in de tuin, zodat de straten bij hevige regenval niet blank komen te staan .
  Wij hebben veel absorberend land wat overstromingen voorkomt, maar bij ons noemen ze het "verbruik".

 • veldzicht

  Een paar jaar geleden was het Marianne Thieme van de PvdD die met dat achterlijke verhaaltje kwam van 1 kg vlees kost 15.000 liter water.Ik heb nooit begrepen dat ze daar altijd maar mee weg kon komen en nooit is terug gefloten door andere leden van haar partij, je staat toch totaal voor schut iedereen begrijpt toch dat dit kolder is.

 • Alco

  Waarschijnlijk niet!!!

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.