Home

Nieuws 3 reacties

Zuivel schuift aan bij overleg tussen LNV en Collectief

De zuivelsector praat op verzoek van het Landbouw Collectief weer mee in het overleg van de agrarische sector met het ministerie van Landbouw.

Dit vertelde voorzitter Frans Keurentjes van FrieslandCampina bij de presentatie van de jaarcijfers van het bedrijf. Voor hem is het een teken dat er weer meer verbinding komt.

Niet tegen de zuivel geweest

Jeroen van Maanen, bestuurder van de Farmers Defence Force en ook actief in het collectief, bevestigt dat de zuivel afgelopen maandag mee heeft vergaderd. Dat was bij overleg op het ministerie van Landbouw over een reeks voorgenomen melkveemaatregelen. Ook de veevoerindustrie was erbij. Van Maanen: “We zijn nooit tegen de zuivel geweest, wel tegen het feit dat ze voor de muziek uitliepen en alvast dealtjes sloten.”

Laatste reacties

 • Gradje 1966

  Wat moeten we zo n figuur als Frans doen kan Friesland Campina nog niet eens besturen .Hij is totaal niet op de hoogte van wat er allemaal speelt bij de leden en zeker niet bij de intensieve boeren .Van onder de rivieren zit er maar een bestuurslid en die weet ook niets van intensieve bedrijven . Kan alleen maar moeilijke termen er uit kramen en geen fatsoenlijke uitleg geven zodat een gewone boer het snapt . Ze heeft namelijk Wageningen gehad en dat zegt genoeg. Daar komt de grootste de grootste onzin en leugens vandaan

 • Tom Lugtenberg

  Respect voor elkaar hebben, lijkt me beter dan alleen modder gooien. Kom zelf maar met een oplossing. Elke boer maakt zijn keuzes, jij bent intensief, wij extensief. Extensief heeft veel geld gekost, maar geeft ons rust. Onze keus heeft niets te maken met de bestuurders van onze coöperatie. En als je het niet eens bent met hen, ga eens een keer praten met hen. Schreeuwen op internet levert alleen maar verliezers op.
  Ik wens iedereen een mooie en verstandige dag toe.

 • petersvanwell

  Gradje 1966
  Ik vraag me af of jij je als eens ooit nuttig hebt gemaakt in de belangenbehartiging.
  Als ik jou woorden zo lees kun jij niet veel meer dan (afbrekende)kritiek leveren.
  Wat dat betreft ben ik het helemaal eens met Tom Lugtenberg!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.