Home

Nieuws 6 reacties

Start-up ontvangt half miljoen voor plantaardig kippenei-eiwit

De start-up Fumi Ingredients ontvangt € 500.000 om de ontwikkeling van plantaardige alternatieven voor kippenei-eiwitten verder te brengen. Kippenei-eiwit wordt onder meer gebruikt in vleesvervangers.

Dat meldt de start-up op haar website.

De investeringsfondsen Innovation Industries en Shift Invest investeren samen het genoemde bedrag in de Wageningse start-up, zodat de productie van de veganistische eiwitten op grotere schaal plaats kan gaan vinden. Fumi zal het bedrag gebruiken om de ambities op het gebied van opschaling en toegang tot de markt te versnellen.

Alternatief voor kippenei-eiwit

Fumi ontwikkelt veganistische ingrediënten op basis van micro-organismen. Het startende bedrijf heeft een alternatief voor kippenei-eiwit gevonden dat plantaardig en, naar eigen zeggen, goedkoper is dan regulier kippenei-eiwit.

Veganistische vleesvervangers

Kippenei-eiwit wordt onder meer gebruikt om vlees(vervangers) te laten binden. Het alternatief van Fumi is volledig plantaardig, waardoor is te gebruiken voor de productie van veganistische vleesvervangers.

Laatste reacties

 • René de jong

  Vega is kunstmest immers zij willen geen dieren.
  Dus Vega is slecht voor CO2 én NH3, kijk maar naar Yara in Sluiskil !
  Dit bedrijf staat in top 5 ammoniak uitstoot!

 • agratax(1)

  Het is te hopen, dat deze maakbare voedselindustrie straks nu nog onbekende nevenverschijnselen heeft. Bijwerkingen die de voedselveiligheid nadelig beinvloeden of die negatieve invloed hebben op klimaat, opwarming van de aarde o.i.d..

 • Bennie Stevelink

  Ook plantaardige ei-eiwit vervangers worden niet gemaakt van anorganische stoffen. Er is een boer nodig om de grondstoffen te telen. Mét kunstmest en bestrijdingsmiddelen.

 • EL

  Jammer geld!

 • Tinus1

  @Agratax : als dat al niet gebeurt. .... overal waar flinke groei komt/is lopen er gasten rond die de zaak willen flessen voor eigen gewin. Men geloofd, door de overtuiging van de 'groene kerk' dat in deze vega branche alleen mensen werken die dit in de eerste plaats uit idealisme doen.... maar zoveel zijn die er niet. Dus het is wachten op het eerste schandaal.

 • bekeken

  Zuivere natuurlijke producten zijn gezonder als bewerkte voedingsmiddellem hoor ik vaak omdat de laatste meer kanker verwekkend zouden zijn, Wat dit betreft zijn de yeganisten lekker bezig toch ?

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.