Home

Nieuws 41 reacties

Schouten eist mondeling excuus van FDF

Landbouwminister Carola Schouten is nog niet overtuigd van de excuses van Farmers Defence Force.

Dat zegt ze in de ochtend nadat het Landbouw Collectief een statement maakte en excuses aanbood.

‘Geen dreigementen’

Schouten vindt het goed dat het Landbouw Collectief afstand heeft genomen van wat er is gebeurd. “Maar ik zie wel dat ze nog schrijven dat zíj degene zijn met wie ze afspraken maken, maar ik ben echt nog altijd zelf degene die bepaalt met wie de afspraken worden gemaakt en ook met wie ik spreek. Ik bepaal dus ook zelf dat daar geen zaken bij horen zoals woorden die als dreigement kunnen worden opgevat”, zegt de minister stellig.

Gesprek over persbericht FDF

Schouten gaat het Landbouw Collectief uitnodigen om op gesprek te komen om over de kwestie van het dreigende persbericht van FDF te spreken. “Ze moeten dan ook onderschrijven dat ik hier over ga en niet zij. En als ze dat ook onderschrijven, dan kunnen we het inhoudelijke gesprek voeren.”

Lees ook: FDF niet van plan excuses te maken

Schouten vindt het belangrijk dat haar gesprekspartners dit onderschrijven, omdat ze niet wil dat andere mensen zich bedreigd voelen of het idee hebben dat ze niet met haar kunnen spreken omdat dit consequenties zou hebben. “Zo werkt het niet in dit land.”

Nadrukkelijk excuses van FDF zelf

Schouten wil nadrukkelijk de excuses van FDF zelf horen. “Als dat gebeurt, kunnen we door, als dat niet zo is, zal het een kort gesprek worden”, aldus Schouten.

De minister sluit samenwerking met FDF daarmee niet definitief uit. “Het Landbouw Collectief gaat zelf over haar afvaardiging”, herhaalt ze.

Schouten hoopt vrijdag een gesprek in te kunnen plannen met het Landbouw Collectief over de kwestie en de oplossingen voor de stikstofproblematiek.

Lees alles over het stikstofbeleid en het Programma Aanpak Stikstof (PAS) in dit dossier.

Laatste reacties

 • farmer135

  Ze heeft fdf natuurlijk gewoon nodig, anders is er geen enkel draagvlak voor haar plannen.

 • bpm

  Wat een zielig ding.
  Wie wil er nog meer mondeling excuus van haar en en van andere partijen omdat ze ons dagelijks ten onrechte uitmaken voor fraudeur, vervuiler, kampbeul enzovoorts??!!

 • melkveehouder .

  @Boerderij. Waarom is het artikel van gisteravond (met reacties) waarin staat dat FDF haar woorden intrekt van jullie site afgehaald?? Gelet op bovenstaand artikel krijg ik daarvan een vreemde smaak in de mond.

 • Bertus Buizer

  Sterke reactie van de minister.

  Wie zag dit niet aankomen?

 • bpm

  @melkveehouder, Propaganda van LNV??

 • farmerbn

  Op zich wel verhelderend wat tegenwoordig wel en niet getolereerd wordt. Kampbeul, Judas en bedreigen mag niet. We moeten dus goed opletten wat partijen die niet zo van boeren houden voor woordgebruik hebben en of zij wél bedreigen. Bedriegen mag natuurlijk wel want de politiek doet zelf niks anders.

 • Trot

  Dat ge niet wil wat ugeschiet doe dat ook een andere niet of wel gelijke monniken gelijke kappen ,dus politiek kom dan ook maar eens met mondeling excus

 • melkveehouder .

  @bpm, die gedachte heb ik wel, en tevens ook de vrees dat het vakblad hiervoor wordt ingezet. Ze proberen op deze manier juist diegene die de boeren weet te mobiliseren (Mark van de Oever) te elimineren om zo het (boeren)verzet te breken.

 • agrismolders

  Schouten kan volgens mij alleen met de boeren over boeren beslissen ,en als ze daar anders over denk is ver te zoeken met onze Nederlandse rechtstaat!!!

 • Vhouder

  ik eis excuus van de minister voor haar wanbeleid

 • kanaal

  ik wacht al jaren op fosfaat excuus.

 • Henk.visscher

  Het FDF moet dit gaan doen , anders gaat dit tegen ons gebruikt worden, maar nu moeten wij boeren op een of de andere manier voor elkaar krijgen dat wij eisen, dat Schouten exesus gaat aanbieden voor de tweelingfraude, maar we kunnen ook wachten tot 20 fenbruari, mocht blijken dat de cijfers van het RIVM niet kloppen, dan gaan wij mondeling exuus eisen, op het moment dat zei nog met die cijfers werkte was al lang en breed bekend dat die cijfers niet mee te werken was.

 • Henk.visscher

  Dat moeten partijen gaan afeisen die niet in het collectief zitten

 • ENA

  Heer Buizer, maten naaien is ook een vak

 • Kaiser

  Er wordt teveel op de persoon gepeeld en te weinig op inhoud. Dat frustreert ieder overleg.

 • patriciatess

  helemaal met henk.vischer eens

 • JanBraakman

  @melkveehouder 11:42 en @bpm 11:46 - Het bericht over het intrekken van de excuses door FDF staat gewoon op de Boerderij site en is er nooit vanaf gehaald. Nota bene in de tweede regel van bovenstaand artikel staat een verwijzing (link).

 • Henk.visscher

  farmer135 ze heeft die club echt niet nodig, jij gaat uit van eerlijke mensen, politiek is een wespennest

 • Bennie Stevelink

  Het wordt mij inmiddels duidelijk dat FDF niet het belang van de boeren dient maar dat van Baudet. We zagen dat al tijdens de demonstratie op 16 oktober toen alleen Baudet en Wilders op het podium mochten komen. Woordvoerders van andere partijen zoals CDA of VVD werden niet toegelaten. De demonstratie op 16 oktober was bedoeld om Baudet letterlijk en figuurlijk op het podium te zetten.

  Baudet heeft er geen belang bij dat er een oplossing komt waar iedereen met opgeheven hoofd achter kan staan. Hij heeft er belang bij dat er zoveel mogelijk afbreuk bij de regering is en anders zoveel mogelijk patstelling en besluiteloosheid. In het belang van Baudet zal FDF het overleg zoveel mogelijk frustreren.

 • agrismolders

  Bennie wat ben jij blind! Ik ben antie baudet en de reactie van fdf is gewoon dom ze laten zich uit de tent lokken. Maar ze hebben wel een punt dat schouten een vies spelletje speeld om buiten de landbouwcolectief tot afspraken te komen!

 • 112

  wat een klets verhaal bennie . onze Groote vrind van LTO

 • bpm

  JanBraakman, je hebt helemaal gelijk, het artikel staat er. Ik ga nu schriftelijk excuses maken; Excuses!

 • famboenink@hetnet.nl

  ik eis excuses voor het intimiderenen en het toepassen van staatstereur tegen rypke zeilmaker ja staatstereur
  wordt ik nu ook opgepakt !

 • Hilhorst100

  Regering heeft het hoog in de bol met excuses , een minister (zakkenvuller) staat bij mij veel lager aangeschreven als Jan met de pet. Wilders is de enige die zich kan verplaatsen in de beurs van Jan met de pet. Het milieu hangt mij de strot uit.

 • famboenink@hetnet.nl


  of weet het kabinet dit niet eens en hebben ambtenaren totale controle
  over de politiek ?
  en is het kabinet niet meer dan een paar postrondbrengers

 • Marco22

  Ik eis nog excuus van Minister Schouten aangaande I&R kalverfraude duizenden fraudeurs onder boeren. Bleek niets van waar te zijn. Waar blijft excuus?

  En nog wat ,judassen zitten in het landbouwcollectief <>

 • Henk.visscher

  Maar Bennie hoe zit het nu met de LTO, hoeveel betalende laeden hebben ze nog, dat wil ik weten, hebben ze nog wel recht op de plek die ze zichzelf toedichten

 • kleine boer

  henk en veel zijn oud ex boeren die nog lid zijn....

 • haj146

  Fdf moet ff excuus maken en daarna gewoon weer door. Er kan en mag niks doorgedrukt worden voor de 20e. Dan zal blijken welke beerput open gaat en hoe we voor de gek gehouden zijn, met name door ( Bennies) lto! Mark en andere fdf ers. Top en nog ff volhouden!

 • melkveehouder .

  @Jan Braakman. Dank je. Misschien handig het volgende keer wat langer separaat te laten staan.

 • Henk.visscher

  Kan iemand van de LTO,ers onder ons mij vertellen hoeveel betalende leden de LTO heeft

 • Henk.visscher

  Redactie van de boerderij, ik daag jullie uit om eens een keer als eerste onderzoek te doen naar de handel en wandel van LTO, hoe lopen de financieen en hoeveel betalende leden hebben ze nog, en hoeveel zijn er nog actief boer, ga hier direct mee aan de slag want anders zijn anderen jullie weer voor, ik zal niet rusten voor ik hier achter ben, want ik vrees dat we al die jaren zijn vertegenwoordig zijn door een organisatie die totaal geen afspiegeling meer is voor de huidige agrarische sector

 • Henk.visscher

  Calon zit in veel besturen, vaak word gezegd dat dit is om te lobbyen je kunt niet zonder een goed netwerk, dat is ook zo, maar het is een PVDA man, ben bang dat al die jaren de andere organisaties gebruik(misbruik) van Calon hebben gemaakt om hun doel te bereiken.

 • JanBraakman

  @melkveehouder en @bpm Excuses aanvaard! :-)

 • Drikus Dekker

  Effe veur dak an de trog ga: Word tiet Bennie dat ie op vakantie gaat met het L.T.O (Spanje misschien ) Daar hebben ze ook demonstrerende Boeren !!! En maar AFZEIKEN op F.D.F stop er mee !! Heb meer vertrouwen in hun dan dat ik ooit in jullie heb gehad .Jammer dat je met het L.T.O zo een bord voor de (hoofd) heb.. En verder mondeling Excuus aan Madam Schouten never en nooit niet doen !!!! Heeft er ooit iemand uit Den Haag zijn excuus gemaakt aan al die Boeren in Kootwijkerbroek tijdens / en nu M.K.Z gebeuren....Denk het niet !!!!!!! Wakker worden allemaal je word compleet belazerd....

 • Kringloopboer

  Dat de minister en de hele regering het liefst alleen afspraken maakt LTO geloof ik wel want die behartigen de belangen van de industrie .
  Het is van het allergrootste belang dat met harde cijfers wordt aangetoond wie in het overleg hoeveel boeren vertegenwoordigd.
  Er zijn partijen genoeg binnen het lc die er niet moeilijk over doen

 • melkveehouder .

  @Janbraakman. Je hebt gelijk, sorry. sportief van je😉

 • Kringloopboer

  Kritische leden van LTO kunnen toch gezamenlijk inzage eisen hoe de organisatie gefinancierd wordt .
  Met het oog op belangenverstrengeling .

 • bas123

  leuk elkaar de schuld geven, laten we samen verder op trekken.
  De minister speelt een spel samen met Rutte. Laten we het gewoon mee spelen en excuus aan bieden. Blijven praten maar niet toegeven.

 • Drikus Dekker

  Spelletjes speel je niet mee !!!! Je staat voor iets of niet !!!! Kom op genoeg gekwal gehad . Wees verstandig en Schakel Rutte en zijn Landbouw prinsesje uit... of gaan we er weer in mee dit vieze spelletje ..

 • GAJ VAN DEN BROEK

  Ik denk dat landbouw organisaties beter zichzelf kunnen blijven.
  De openheid wat betreft financiering en leden , zouden wat mij betreft alle organisaties moeten geven.
  Kan nog wel eens vuurwerk opleveren, wel leuk na vuurwerkverbod.
  Eerlijkheid duurt het langst. Daar ken ik vele voorbeelden van.
  Bovendien leef je makkelijker en kan je in de spiegel blijven kijken.
  En rustig slapen.
  X

Laad alle reacties (37)

Of registreer je om te kunnen reageren.