Home

Nieuws 5 reacties

PvdD wil einde financiering buitenlandse stallen

De Partij voor de Dieren roept minister Wopke Hoekstra van Financiën op om banken erop te wijzen dat het niet wenselijk is dat ze investeren in grootschalige veehouderijbedrijven waarbij de productie niet voldoet aan de Europese standaarden.

Kamerlid Lammert van Raan van de Partij voor de Dieren vraagt Hoekstra via Kamervragen of het rapport van Eerlijk Bankwezen klopt, waarin staat dat Nederlandse banken multinationals financieren die onder lagere dierenwelzijnsstandaarden produceren dan in Europa. Van Raan wil weten om welke multinationals het gaat om welke Nederlandse banken deze bedrijven financieren.

Oekraïense pluimveebedrijf MHP

De politicus wil van de minister weten of het klopt dat ABN Amro de Chinese WH Group in 2018 € 14 miljoen heeft geleend, terwijl deze grootste producent van varkensvlees de zeugen permanent in boxen huisvest. Ook vraagt Van Raan of het klopt dat ING het Oekraïense pluimveebedrijf MHP ook in 2019 opnieuw krediet heeft verstrekt. “Vindt u het acceptabel dat ING voor dit bedrijf kredieten blijft faciliteren en verstrekken, zeker nu de Tweede Kamer unaniem van oordeel is dat de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD) aan MHP geen kredieten mag verstrekken?”, vraagt de Partij voor de Dieren. Van Raan vraagt de minister om ING te laten weten dat dit onwenselijk is.

Laatste reacties

 • Henk.visscher

  eindelijk iets goeds van deze partij

 • veldzicht

  @henk Visscher.Bestaat die partij dan nog?Een paar jaar geleden haalden ze altijd het bloed onder mijn nagels vandaan,de laatste tijd hoor of zie je ze nooit meer behalve dan dat ze af en toe ruziënd over straat rollebollen.

 • Maas1

  Je kunt het als persoon of als PvdD wel niet eens zijn dat hier producten op de markt komen die niet aan onze standaarden voldoen, dat is politiek.
  De financiering van bedrijven is een andere, maar we begrijpen het wel stel dat in de dromen van PvdD minister Wopke Hoekstra door de knieën zou gaan,nou dan is het klaar voor de veehouderij in Nederland want ook deze manier van vee houden vind de PvdD uit den boze!
  PvdD vind dierenwelzijn überhaupt niet belangrijk want het dier gaat uiteindelijk toch dood ( bij monde van Wakker Dier).Dierenwelzijn wordt bij PvdD aan gehaald als stok om mee te slaan.

  Het ultieme doel bij PvdD is vega,veganistische.

  Zelfs bij de kweek van insecten wordt aangehaald dat het niet diervriendelijk zou zijn.

 • drikhend

  Wat PvdD wil of niet wil hangt af van wat valt er te verdienen . Als er vraag zou komen naar kweek vlees en de vraag zou groeien . Speelt de industrie hier op in en als ze daar betere marges kunnen halen . Zal dit alleen maar gepromoot worden door de industrie .Het gaat tenslotte om geld .

 • Maas1

  En zo gaat de karavaan van ezels en 🤡 voorwaarts van continent naar continent de mens gedreven naar de stad een achter land verloren in brandend zand.
  Dit alles ten dienste van en verheerlijkt ten overgave aan de afgod de mammon.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.