Home

Nieuws 12 reacties

PvdA: gesprek kabinet met FDF in strijd met motie

Het kabinet voert een aangenomen Kamermotie niet uit door nog in gesprek te zijn met Farmers Defence Force.

Dat zegt PvdA-Kamerlid William Moorlag tijdens een debat in de Tweede Kamer. In december werd een motie van zijn hand aangenomen, waarin de regering wordt gevraagd om personen of organisaties die de Jodenvervolging of de Holocaust relativeren of bagatelliseren geen plaats meer te bieden aan onderhandelingstafels. De motie was het gevolg van uitspraken van FDF-voorman Mark van den Oever.

Grens

Schouten reageert dat ze zelf gaat over met wie ze spreekt en dat het kabinet niet voor niets een grens heeft getrokken na de dreigende uitingen van FDF eerder deze week.

De landbouwminister kreeg hiervoor complimenten van GroenLinks-Kamerlid Laura Bromet. Ook Tjeerd de Groot van D66 vindt dat FDF met deze houding geen plek verdient aan de onderhandelingstafel.

Lees ook: Kamer: bij relativering holocaust geen plek aan tafel

PVV-er Barry Madlener heeft begrip voor Farmers Defence Force, al erkent hij dat de brief niet handig is. De politicus zegt dat de boeren uit emotie handelen. “Ze strijden voor hun bestaan.“
Vrijdagochtend zit het Landbouw Collectief opnieuw aan tafel met minister Schouten. Dan zal het incident eerst besproken worden, voordat er (eventueel) verder over de inhoud van de stikstofmaatregelen zal worden gesproken.

Laatste reacties

 • Zuperboer

  Kan Carola gelijk even uitleggen hoe het is afgelopen met 'heur' 7700 frauderende veehouders inzake de I&R-registratie. Daar is nooit een inhoudelijke verklaring voor gegeven, laat staan een fatsoenlijk excuus.

 • Gat

  Wacht nog op excuses op pvdd over onze kampbeulen en concentratiekampen.
  Bah bah hypocriet volk. Wat je zaait zul je oogsten. Die grote waffel van de overheid gaat nog is heel klein worden. Mensen pikken hun gedrag niet meer.

 • famboenink@hetnet.nl

  de brief van de fdf was toch in de trant van de Efteling attractie
  symbolica de hele menigte gaat op bezoek bij de lakei die alle wetten en artikelen voorleest vervolgens de koninklijke tovenaar pardoes en wordt het toch nog lachen met zijn allen

 • kanaal

  pas op ,moorlag is van calon zijn partij je haalt de vijand in huis.

 • krulsaart

  Alle argumenten zijn op dus nu wordt de strijd gevoerd om punten en komma's

 • Hilhorst100

  WIL moorlag aub zijn naam veranderen in bv roomlag,, dit kan echt niet meer in deze tijd

 • Henk.visscher

  De FDF maakte die vergelijking, niet om de Holocaust te relativeren, maar om duidelijk te maken hoe de gevoelens van de boeren zij, je word overal van beschuldigd, je word in een hoek gedrukt, de vergelijking had niet moeten worden gemaakt omdat het niet met elkaar kan worden vergeleken, maar om nu er van te maken dat deFDF, de holocaust onderschat of ontkent, geeft meer aan over de PVDA dan over de FDF. In dit geval slaat de PVDA de plank net zo ver mis als de FDF, met haar uitspraak

 • Alco

  PvdD vergeleek de boeren rechtstreeks met het oorlogs verleden.

 • farmerbn

  Een compliment voor FDF. De linkse partijen willen niet dat FDF deelnemen aan de gesprekken. Bang dat FDF er teveel uithaalt.

 • Firma Vellenga

  Als ik terug denk aan de auschwitz herdenking onlangs was hier een spreker die alles had meegemaakt. Hij vertelde ik kan hier vertellen hoe erg het was in de kampen en wat ik allemaal heb mee gemaakt maar daar wil ik het niet over hebben. Ik wil u mee terug nemen naar de jaren 30 hoe het zover heeft kunnen komen en dat het weer kan gebeuren of al aan de gang is. In de jaren 30 liep je in het park en stond er ineens op een bankje: verboden voor joden. Je denkt ach wat zal dat er zijn zoveel bankjes in het park. Even later zie je bij het zwembad, verboden voor joden ook dan denk je ach er zijn nog veel meer zwembaden. Dan is het voor joden alleen nog toegestaan om vanaf 17.00 je brood te halen bij de bakker ook daar pas je je op aan. En het gekke is verteld hij iedereen wendt er aan, de beul, het slachtoffer de burgers het overkomt je. Nu is het voor de joden helaas heel verkeerd gegaan maar deze man wil iedereen waarschuwen: kijk wat er gebeurd in de aanloop. Rutte zat in de zaal te klappen natuurlijk uit respect en uit schaamte wat er ooit gebeurt is maar ik vroeg me toch af zou de heer Rutte ook een link kunnen maken met dit verhaal van de jaren 30 en de boeren van nu in Nederland? Zoiets mogen we dus alleen maar denken en niet hardop zeggen dan mag je niet meer in gesprek in Nederland

 • Alco

  @Vellenga En denk ook eens aan waar de opgezette hetze tegen de boeren in Afrika toe leidde.

 • René de jong

  Een moorkop heeft slagroom op z'n kop, Moorlag boter...

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.