Home

Nieuws 66 reacties

Overleg met Landbouw Collectief opgeschort

Het overleg over de stikstofproblematiek tussen het kabinet en het Landbouw Collectief is woensdag opgeschort.

Reden is de dreigende taal van Farmers Defence Force in een persbericht dat net voor het overleg werd uitgebracht en waarin de agribusiness werd gewaarschuwd. FDF: ‘Want een gewaarschuwd mens snapt dat zijn carrière en draagvlak onder de boeren daarna verpulverd zijn. Maak een deal met LNV en je bent out!’

Landbouwminister Carola Schouten en premier Mark Rutte hadden geen goed woord over voor de toon waarop Farmers Defence Force zich manifesteert.

Goed en veilig overleg

Rutte nam het initiatief om het overleg op te schorten na de dreigende taal van FDF in de richting van de agribusiness. De premier vindt het essentieel dat het bedrijfsleven op een goede en veilige manier kan overleggen met het kabinet. “Ik wil goede gesprekken hebben met de boerenorganisaties, maar ook dat we op een normale manier in gesprek kunnen gaan met de levensmiddelenindustrie en wetenschappers en met alle anderen die bij dit thema betrokken zijn. Dit soort teksten helpen daar op geen enkele manier bij.”

Afstand genomen

Voorzitter Aalt Dijkhuizen van het Landbouw Collectief zei dat hij namens het collectief afstand genomen heeft van het bericht van Farmers Defence Force. Op de vraag of het Landbouw Collectief zonder FDF door zou willen, antwoordt Dijkhuizen: “We hebben een zeer hecht samenwerkingsverband van alle dertien. Dat heeft het al heel lang volgehouden en dat is ook onze inzet. We gaan eerst met elkaar in overleg. Dan zien we daarna wel verder.” Premier Rutte heeft het overleg zelf geschorst, maar gaf tegelijk aan dat hij hoopt op een vervolg, later deze week.

De eenheid in het bestuur van FDF en in het Landbouw Collectief is echt groot. Er wordt hier een stok opgepakt om de hond te slaan

Jeroen van Maanen, FDF

Geen verdeeldheid

FDF-bestuurder Jeroen van Maanen, die in de delegatie van het Landbouw Collectief bij het gesprek was, noemt het verloop onverwacht. “Met dit scenario hou je geen rekening. We hadden hier liever over andere zaken gesproken”, zegt hij. Van Maanen benadrukt dat er geen verdeeldheid is in het bestuur van FDF. “De eenheid in het bestuur van FDF en in het Landbouw Collectief is echt groot. Er wordt hier een stok opgepakt om de hond te slaan. Terecht of onterecht. Er is eenheid, maar dit is gewoon een logistiek verhaal, waarbij zaken langs elkaar heen gaan.”

Lees verder onder foto

Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) en Jeroen van Maanen bestuurslid Farmers Defence Force staan de pers te woord na afloop van het gesprek over het stikstofbeleid. - Foto: ANP
Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) en Jeroen van Maanen bestuurslid Farmers Defence Force staan de pers te woord na afloop van het gesprek over het stikstofbeleid. - Foto: ANP

Hechten aan goed overleg

Schouten wil dat het Landbouw Collectief niet alleen afstand neemt van het persbericht, wat woensdag al gebeurde, maar ook dat Farmers Defence Force zijn woorden terugtrekt.

Woorden als ‘verraad’ en ‘Judas’ passen volgens haar niet in het debat. Ze wacht af wat het overleg van de dertien leden van het Landbouwcollectief oplevert. Zij zegt dat het debat hard van toon mag zijn, maar het moet niet gericht zijn tegen anderen die in gesprek gaan met de minister. Voor Schouten heeft het opschorten van het overleg verder geen consequenties voor de plannen die zij heeft. Ze zegt wel te hechten aan goed overleg.

Wij hebben als Landbouw Collectief afstand genomen van de tekst van FDF

Aalt Dijkhuizen, voorzitter Landbouw Collectief

Dijkhuizen zei dat het overleg op een bijzondere manier verliep, omdat Rutte en Schouten de woorden van een bestuurslid van Farmers Defence Force hoog opnamen. “We gaan vanavond (woensdag) met dat lid in overleg om te zien hoe we dat kunnen corrigeren. Wij hebben als Landbouw Collectief afstand genomen van de tekst van FDF.”

Alleen gesproken over uitspraken

Gronings gedeputeerde Henk Staghouwer, die bij het overleg was toonde zich onthutst over de gang van zaken. “Dit is echt serieus. Dit is geen brief waar je even aan voorbijgaat”, zei hij bij het verlaten van het ministerie. Staghouwer ging direct na het overleg door naar Utrecht om samen met zijn collega-gedeputeerden en de minister te overleggen. “Dat overleg is niet opgeschort.”

Minister Schouten zei dat het gesprek aanvankelijk bedoeld was om nader in te gaan op de afspraken die in december gemaakt zijn met het Landbouw Collectief. Daar is echter niet over gesproken. Het gesprek ging alleen en uitsluitend over de uitspraken van Farmers Defence Force.

Verdeeldheid gaat ons niet helpen

Trienke Elshof, LTO Nederland

Verbazing en verbijstering

Trienke Elshof van LTO Nederland kijkt met verbazing en verbijstering terug op het overleg. Tijdens het overleg werd het collectief geconfronteerd met het bericht van FDF, waarvan ze nog niet op de hoogte was. De verwondering en verbijstering over de tekst was groot.

“We hebben binnen het Landbouw Collectief goede afspraken gemaakt voor dit overleg. Hier hing veel van af. En nu staan we buiten en hebben we helemaal niks binnen kunnen halen. Dat is heel erg jammer”, aldus Elshof. De LTO’er wil de kwestie goed bespreken binnen het collectief, maar ook binnen LTO. Vooralsnog denkt Elshof nog niet aan verder gaan zonder FDF. “We denken dat we met het collectief meer kunnen bereiken dan zonder. Het stikstofbeleid raakt ons allemaal. We hebben met elkaar ook afspraken gemaakt met het ministerie, het is de vraag waar we staan als we als partijen weer zonder elkaar verder gaan. Verdeeldheid gaat ons niet helpen. Maar dat betekent wel dat we ons aan de afspraken moeten houden, ook binnen het collectief.”

Mede-auteur: Mariska Vermaas

Laatste reacties

 • Henk.visscher

  Het spel is begonnen van de overheid is begonnen om verdeelheid onder de boeren te zaaien, FDF, hou je in met al die berichten, LTO, blijf achter het collectief staan, eenheid is het enige middel om ons doel te halen

 • Trot

  Blijkt weer dat hun wil wet is zonder tegen spraak !

 • Zuperboer

  t Spel is op de wagen. 20 Februari komen we meer te weten over de achtergronden van de hele stikstofsoap.

 • veldzicht

  Als Jeroen van Maanen de woorden Judas en verraad heeft gebruikt met betrekking op Tjeerd de Groot heeft hij niks teveel gezegd, het is maar een grote verrader .Voor de rest moet je in het bij zijn van de Min.President en de Minister van landbouw je wel een beetje parlementair gedragen en kan je er zo maar niet alles uitgooien wat je te binnen schiet.

 • veulen

  Minister zag zich de pas afgesneden worden om langs het colectief te gaan. Zie hier zijn reactie

 • Gijs Gans

  Door wie werden wij weggezet als fraudeurs en valsheid in geschrifte wie was dat ook al weer.????????

 • gvandenbelt1

  Flikker dat LTO er eerst maar eens uit

 • sneek1

  Eerst die FDF er maar eens uit. Klein clubje grote schreeuwers. Ze maken momenteel meer kapot dan dat ze goed doen voor onze sector.

 • Bennie Stevelink

  Willen de voorgaande reageerders zich realiseren dat dit een conflict is tussen Schouten en FDF. LTO en de andere deelnemers in het collectief, inclusief Dijkhuizen, staan hier buiten.

 • gvanlaar

  Henk.visscher
  Helemaal eens!

 • gvandenbelt1

  LTO heeft nog nooit wat gedaan voor de boeren

 • Drikus Dekker

  Mooi dat F.D.F de kop er tegenin gooit,Gaat weer effe niet op Rutte zijn manier dan blaast ie gewoon af !!??!! Staat veel op het spel Boeren/Boerinnen laat je zekers niet uit elkaar drijven door het Den Haag spelletje.zorg dat je blijft overleggen en nogmaals SAMEN ZEER STERK.. Mooi voorbeeld alle scholen op de Veluwe hadden vandaag klompen dag er werd massaal op gereageerd door onze jeugd die dus echt massaal de Boeren steunt. Kortom zo als BEKEND DE BOER DAT IS DE KEARL.

 • @123

  Bewaar nu de eenheid ,de overheid zit te wachten op scheuren om er gebruik van te maken voor de 20ste.

 • vollenbroek-keizers

  Als mevr Schouten onschuldige boeren als fraudeurs kan bestempelen zonder goed excuus, vind ik dat ze nu niet zo moet reageren

 • Henk.visscher

  We hebben niets aan stoere taal, verwijten over en weer, oude koeien uit de sloot halen, doe dat maar als alles achter de rug is, we hebben goud in handen, dat weet de overheid ook, laat je niet meeslepen in dat smerige spel, hou de kop er bij, zet je eigen belang en ego opzij, we moeten er uit halen wat erin zit.

 • Bennie Stevelink

  @123, dat moet je tegen FDF zeggen. Die proberen steeds het collectief op te blazen.

 • info295

  - Deze reactie is verwijderd door de beheerder, omdat deze niet voldeed aan de regels. -

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • 306lsa

  Waarover wordt onderhandeld
  Uitkopen boeren
  Geld voor milieuvriendelijke dingen
  Maar waar nog meer over?
  Misschien weet de boerderij het ?

 • Drikus Dekker

  IK ZEG NOG EEN KEER SAMEN STERK ....En laat je zekers niet gek maken door al die poppetjes die het op papier wel effe regelen.maar tot nu toe is er Nijs geregeld !!!!!

 • Bennie Stevelink

  @info295, iedereen ziet toch dat FDF het collectief probeert op te blazen? Net op het moment dat het overleg gaande is, tussen het collectief en de regering, komen ze met een persbericht om het overleg te frustreren.
  Waarom mag niet worden uitgesproken wat iedereen toch met eigen ogen kan zien?

 • m.de.vries3

  - Deze reactie is verwijderd door de beheerder, omdat deze niet voldeed aan de regels. -

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • Alco

  Onder initiatief van het FDF is het collectief ontstaan.
  Dus waarom opblazen?
  Maar goed: De hersenspinsels van @Bennie kennen we zo langzamerhand wel.

 • RonaldB

  Beste Bennie,
  FDF zegt dat je geen zaken moet doen met corrupte partijen. Lijkt me een goed advies. De toonzetting kan verbeterd worden maar de boodschap is helder.
  Er is niets mis mee om deze boodschap aan de periferie te overhandigen.
  Wat mevrouw Schouten er zo moeilijk aan vind is me nog niet duidelijk. Lijkt mij iets tussen de FDF en Big-agri
  Daar staat de rest van het collectief en Carola buiten.
  Waarom blazen de premier en vicepremier het zo op?
  Ik heb wel een vermoeden wat door jou bevestigd wordt

 • Alco

  Het overleg met de top van de periferie zou ik ook kritisch op zijn.
  Het is net als bij de top van het LTO. Dat zijn gewoon meehuilende passaten.

 • Henk.visscher

  Klopt Alco, maar houals FDF je dan in, je weet dat ze het tegen je gaan gebruiken, ze hebben een bloedhekel aan mensen die de onderste steen boven willen hebben.

 • agrismolders

  Je mag het wel denken,maar je moet het nooit zeggen!! Ze laten zich uit de tent lokken en fdf hapt toe. Nu geef je mevrouwtje Schouten en meneertje Rutten een mooi excuus om de hele agrarische sector in een hoek te laten zetten. Hou je verstand er bij een zorg dat je zelf de slimste ben en de boel als collectief bij elkaar houdt!

 • veldzicht

  De vijand hoor ik al gniffelen,laat dat L.C. maar ruziën.Het FDf moet zich ook inbinden,de vergelijking met de boeren en de Joden vervolging was ook al op het randje ,althans de tegenstander maakt er (mis)gebruik van en trekken het uit zijn verband.WE zijn nu zover gekomen en laten we het niet verpesten door geruzie.

 • Mbmb

  De toon van fdf is misschien niet handig maar de boodschap is terecht. Hoe vaak zijn wij boeren door machtige partijen in de kou gezet? Iedereen zijn zin, de boer betaalt het gelag wel weer. Ik wacht ook nog steeds op excuses van de minister, van Calon en van de Rabo big boss Draaijer voor aantijgingen van fraude en de onterechte blokkering van ons bedrijf. Let ook even op dat de minister het hele collectief blokkeert: verdeel en heers lekker verder, je zal het wel zien.

 • kanaal

  schouten wil verdeel en heers.

 • wmeulemanjr1

  Eerst maar eens 20 februari afwachten, da's beterder

 • vwv

  Fdf heeft veel bereikt maar begint nu toch beetje door te slaan, de eenheid die ze gevormd hebben begint hierdoor weer aftebrokkelen, das jammer! Ze moeten enkel jeroen v maanen aan t woord laten, sieta buiten donderen en mark v o een facebook verbod geven

 • Drikus Dekker

  Lieve Bennie laat 1 ding duidelijk zijn (je zult prive een prima mens zijn) Maar ik wil je nog niet hebben als kruiwagen wiel.Nee gaat um niet worden !!!!En nogmaals uitkopen Boeren wat een dwaas gelul !!! Daar word je als Boer in je hoofd echt ziek van.En oh ja Overleg met Den Haag dat bestaat niet !!! Je volgt hun idee en niet anders ...nee dat word een 1 zijdig overleg met veel mooi woorden etc etc lekker ontbijt etc etc NEE DAAR IS GEEN BOER MEE GERED. Hoop dat F.D.F de hoofden koel houd en op 1 dikke lijn Den Haag aanpakt ...

 • Zuperboer

  Welke partijen zijn onaangekondigd aangeschoven vandaag?

 • Als ik deze brief lees had Mark beter even een goede jurist in de arm kunnen nemen en het dan de brief naar buiten moeten brengen, dit is niet handig want zo wek je wrevel en tegenstand terwijl de boodschap wel waarheid bevat maar deze had beslist op een andere en minder aanvallende manier moeten worden opgesteld. Dit is duidelijk in woede geschreven en dat is nooit goed, je moet altijd proberen in gesprek te blijven en dat bereik je niet met deze brief. Misschien inderdaad toch beter om excuses aan te bieden en een professionele brief naar buiten te brengen met dezelfde boodschap en een duidelijk verhaal wat betreft wat er gebeurd in Den Haag, zo blijf je in gesprek en kun je een vuist maken, op deze manier creëer je tweespalt en dat is nou net wat men graag wil in Den Haag, er is maar één manier om je doel te bereiken en dat is samen en het liefst nog met andere burgers en bedrijven

 • anton1937

  FDF is op deze manier geen spreekbuis voor de landbouw,jammer en onverstandig.Niet dat ik Carola Schouten een sterke en vakbekwame minister van landbouw vind,zij heeft te weinig kwaliteit. Maar het is dom om een of meer minister te beledigen.Dat het landbouw collectief afstand neemt van FDF is begrijpelijk. FDF moet in het belang van de gehele landbouw afstand nemen van de brief die ze vanochtend geschreven hebben. Ik heb op 1 oktober deelgenomen aan de demonstratie op het Malieveld,ik stond vlak bij de tribune en ben meerdere keren op TV geweest.en zag de zenuwachtigheid van Carola Schouten en de loze woorden van Jesse Klaver(GL) en Tjeerd de Groot(D66) die alleen maar agressie in de hand werken. Het landbouwcollectief is een goed initiatief waar FDF haar steun aan moet geven anders uit hoort ze daar niet bij en niet gepaste woorden terugnemen

 • Bennie Stevelink

  @Bos-Weidenaar en @Anton1937, ik geloof niet dat deze zoveelste onbesuisde brief een ongeluk was. Het werd naar buiten gebracht, net op het moment dat het overleg begon. Het lijkt er op dat FDF met opzet, buiten het collectief om, het overleg wilde frustreren. Ook Dijkhuizen werd hiermee geschoffeerd. Hoe lang zullen de andere partijen in het collectief dit nog slikken?
  Als andere partijen in het collectief het niet meer pikken worden zij verantwoordelijk gesteld voor het uit elkaar vallen van het collectief.

 • melkveehouder .

  Heeft de overheid dit ook niet een beetje uitgelokt c.q. in de hand gewerkt?

  Aangekondigd was dat op 20 februari het Mesdagfonds duidelijk schept over de documenten die nota bene de grondslag hebben gelegd voor alle onrust die al maanden aanhoudt. En nu moet persé vóór 20 februari overleg gevoerd worden met iedere zichzelf benoemende belangenbehartiger van de boeren.

  De afgelopen weken heb ik in de media alleen maar berichten gelezen waar ik me van kan voorstellen dat je dit als lid van het Landbouwcollectief als zeer onprettig en bedreigend ervaart.

  Wat Schouten en LTO (Calon) betreft kan ik me herinneren dat ze de hele sector afgebrand hebben door ze als frauders etc. te bestempelen. En excuus of woorden intrekken? Vergeet het maar. En nou proberen ze met een zwaktebod richting FDF zich te profileren met behulp van een gezochte stok om mee te slaan. Bekijk het ook eens van deze kant beste collegae.

 • ptheunis501

  De aanval is de beste verdediging

 • kleine boer

  Zal Schouten ook excuus maken als blijkt 20-2 dat er geen bal klopt vd uitstoot?

 • melkveehouder . • Sandie

  Onderhandelen op basis van aannamens dit is toch het hele Stikstof en CO2 verhaal.Kijk je naar de klimaat geschiedenis van de aarde dan zijn er veel periodes met hoge CO2 concentraties nog veel hoger dan nu(zelfs nog begin vorige eeuw)dit gegeven wordt nog eens onderstreept door het feit dat sateliet metingen ontdekten dat een moerasgebied in Noord Africa maar liefst zorgde voor de uitstoot van een derde van alle CO2 wereldwijd (wetenschap vond het een raadsel).Dit was een bericht van de belgische landelijke media gedeeld door een nederlandse krant maar die gaf direct aan dat de landbouw hier waarschijnlijk de schuld van is.Men weet het gewoon niet het zelfde gebeurt met het stikstofverhaal hoe kan je in vredesnaam onderhandelen over beleid die berust op aannamens.Een overheid die hier beleid opvoert is ongeloofwaardig.

 • D. de Jong

  Het is in ieder geval een trendbreuk in het gewoonte polderen van de afgelopen decennia. Waarmee de overheid altijd aan het langste eind trok.

 • gjh

  Ook dit keer speelt Schouten weer een vies spelletje . We wachten tot 20 februari dan komt de waarheid boven overigs super actie

 • Drikus Dekker

  Beste Anton,leuk verhaal maar wat doet het er toe tv etc etc,Schouten zenuwachtig ??? Dan had ze geen Minister moeten worden !! En een Minister niet beledigen ??? Nee ze praaten nog al goed schiks over de Boeren daar .daar in Den Haag hebben ze nog nooit stront in de vingers gehad.praat me er niet van ze moesten ze verplicht een giertank laten reinigen van binnen heb ik ook meerdere malen gedaan vroeger..in 1 woord Waardeloos volk wat van niks weet dat comple regering gebeuren hier!!

 • Alco

  Als er met de boeren nog overleg zal plaats vinden.
  Waarom horen we dan steeds berichten van met hoeveel boeren uitgekocht zullen worden.

 • Henk.visscher

  Het is wel zo dat FDF , beschuldig word van bedreigende taal,maar laten we nou eens eerlijk zijn wie word er bedreigd, halveren boeren, grootte mileuvervuilers, kalverfraudeurs, mestfraudeurs grote exporteurs, sojaimporteerders, dierenmishandelaars,dat hebben wij al allemaal moeten incasseren, , wie wordt er bedreigd Mevrouw Schouten,wat dat betreft is dit pineuts, hoop dat U nu een klein beetje kunt begrijpen hoe wij boeren ons voelen, en bent u nu al vergeten dat u wel met dierenactivisten in gesprek was, die met woorden en daden bedreigen en u daar pas mee stopte toen de pers er lucht van kreeg, ik snap werkelijk niet wat uw bezield.

 • ptheunis501

  De overheid heeft een dubbele agenda, dit wordt nu gedwarsboomd door de FDF. Top actie van het bestuur.

 • Drikus Dekker

  Mooie gesproken Henk.v Dikke ++

 • kleine boer

  Henk 👍👍

 • ptheunis501

  Laat Carola en Rutten maar even zien dat ze met boeren te maken hebben(niet lullen maar aanpakken), als ze geen draagkracht hebben zal t een heel moeilijk verhaal voor ze worden om vergaande maatregelen door te drukken. Rug recht houden en laat je kracht gepast zien, en als nodig met de vuist op tafel.

 • jfvanbruchem1

  FDF wil maar 1 ding, lekker rellen.

 • fietskip

  Ik vind de taal van FDF helemaal niet zo erg hoor. Het is gewoon hele duidelijke taal dat je niet moet denken dat je hier aan de onderhandelingstafel kunt zitten. En ondertussen snel met anderen kunt onderhandelen om zo deze onderhandelingen onder druk te zetten. Het is maar net of je het als een bedreiging wilt zien (zoals het kabinet) voor je eigen gewin in de onderhandelingen. Rutte en Schouten komen er nu achter dat er niet meer gespot gaat worden met de boeren! En dat zint ze niet, daarom reageren ze zo fel. Trap daar vooral niet in, want ze zullen toch met de boeren moeten onderhandelen. Dat weten ze echt wel!

 • Marco22

  Heeft schouten al excuses aangeboden aan ons wegens vermeende duizenden I&R kalverfraudeurs.
  Regeringspartij d66 die ons wil halveren, is dat niet bedreigend?
  Rutte en Schouten spelen de verontwaardigde geschokte kaart enkel de landbouwcoalitie uit elkaar te drijven. En boeren zwart te maken.

 • trekker123

  Alsof boeren straks massaal hun voerleverancier, melkfabriek of bankier zullen verlaten omdat ze tegen een onbeschofte brief van FDF in een gesprek hebben gevoerd met de minister. Denken ze echt dat ze als onderdeel van het collectief met zo'n bericht serieus genomen worden en de mensen waar dit aan is gericht nu zitten te bibberen? Een spoedcursus Nederlandse taal zou ze trouwens ook nog goed kunnen doen....

 • boris

  Beste heer Stevelink,
  Je kan het ook om draaien,vermoedelijk probeert FDF het LC scherp te houden.
  Trouwens wat heeft het voor zin om nu al afspraken te maken ,als we nog niet eens weten wat het aandeel van de agrarische sector van de uitstoot is .

 • EL

  Wacht even met verder overleg tot na 20 februari!

 • 306lsa

  Boris@ Bennie zegt in een reactie op een artikel over een stukje schrijver gezocht.....dat hij vooral een stelling neemt tegen een bepaalde groep (misschien ......... misschien.......) maar dat laat zijn motivatie zien

 • Zandboer

  We staan op een punt dat binnen afzienbare tijd steeds meer feiten boven water komen waaruit blijkt dat vnl. de stikstofcijfers van het RIVM waarop de overheid haar beleid baseert, "verre van juist"zijn. Laten we hopen dat het onderzoek van Geesje en de rest keihard kan zijn in haar oordeel! In de tussentijd moeten we rustig blijven, de rijen gesloten houden en er alles aan doen om deze cijfers zo goed mogelijk naar voren te brengen.
  Als we tussendoor gesprekken met het kabinet en/of verantwoordelijken hebben, verwijzen we zeker naar de cijfers die 20 februari gepresenteerd gaan worden, en de resultaten hiervan MOETEN meegenomen worden in toekomstig beleid.

 • melkveehouder .

  @ Boris en zandboer Helemaal eens.

 • Alco


  De haast die de overheid overal mee maakt, is wel buiten proportioneel.
  Ze zijn ECHT bang.

 • Henk.visscher

  ze draaien zich er echt wel onderuit,verbaasd mij dat jullie zo optimistisch zijn

 • 306lsa

  Henk je hebt misschien gelijk maar FVD heeft dit als een soort jacht op alles wat met klimaat te maken heeft
  Die zei het kost 1000 miljard enz enz en dat ligt hun in het straatje
  Baudet is zeker niet dom als er weer nieuwe verkiezingen komen en er klopt van geen onderzoek wat van dan maakt hij daar wel gebruik van
  Het is voor zo n partij echt een grote winst als er grote twijfels zijn over onderzoeken
  Bedenk wel volgende verkiezingen zijn met een jaar en dat is voor grote onvrede niet goed
  Daarom snap ik die natuur clubs niet ze zijn nooit tevreden terwijl ze maar doorgaan met procederen zij kunnen ook even denken we slepen eerst een deal uit de onderhandelingen ?
  (Maar ik ben maar een domme boer hoor maar dat gevoel heb ik)

 • veldzicht

  @boris en zandboer.Je kan gelijk hebben wat je wil en stapels keiharde feiten,geloof maar niet dat de overheid er ook maar iets van aantrekt.De afgelopen dagen de een na de andere ecoloog,boswachter ,natuurdeskundige allemaal met het zelfde verhaaltje teveel stikstof veroorzaakt door de boeren daardoor drastische biodiversiteit.De hele bevolking is al lang klaar gestoomt dat de veehouderij moet krimpen en de boeren hun mond moeten houden.

 • 306lsa

 • boris

  Ja zo gaat het al meer dan 50 jaar en het is helaas waar, het GROENE MONSTER word nog steeds sterker .
  Maar we zijn toch niet voor niets vorig jaar oktober, omdat we het ZAT zijn op de trekker geklommen om ,dan nu al te zeggen het is allemaal voor niets geweest.
  STEKTE IEDEREEN !!

Laad alle reacties (62)

Of registreer je om te kunnen reageren.