Home

Nieuws 11 reacties

NVWA gaat extra controleren tijdens uitrijden mest

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat de komende weken extra inspecties uitvoeren om te controleren of boeren zich aan de regels houden.

Vanaf 16 februari mag weer drijfmest uitgereden worden op bouw- en grasland. De controles zijn erop gericht of niet onnodig stikstof uit mest in de omgeving terechtkomt, schrijft NVWA. Inspecteurs controleren of niet te vroeg mest wordt uitgereden en of boeren zich aan de regels voor het emissiearm uitrijden houden.

Regels uitrijden mest in acht nemen

Boeren moeten aan kunnen tonen dat met de sleepvoet geïnjecteerde mest met water verdund is. Ook moet vaste mest of zuiveringsslib op bouwland in maximaal twee direct opeenvolgende werkgangen worden aangewend en ondergewerkt. Vloeibare mest moet emissiearm worden aangewend met een bemester die volledig tot de grond gesloten is en die de mest in de grond injecteert of vermengt.

Een overtreding levert een proces-verbaal op en kan leiden tot een korting op de betaling uit het GLB.

Laatste reacties

 • kanaal

  ze ruiken weer geld

 • Henk.visscher

  controleurs zijn bij mij niet meer welkom, laat ze maar iets zinnigs gaan doen in de ouderenzorg

 • Henk.visscher

  De politie, het onderwijs, de zorg, en noem maar op zijn mensen nodig die nog echt zinvol werk doen, NVWA ers en alle andere conrtoleurs ga eens een keer echt aan het werk, inplaats van hard werkende mensen lastig vallen.
  De beste stuurlui staan aaan wal, het is heel makkelijk met de handen in de zak staan toekijken of je niet iemand een fout ziet maken, je moet je dood schamen om je hier voor te lenen, en als de nood echt zo groot word dan lijkt het mij ook verstandig om journalisten en dat soort bereopen te halvberen, kijk maar eens naade laatse aflevering van Zembla dan begrijp je wel wat ik bedoel.

 • gjh

  Hoe triest moet je in het leven staan wil je controleur bij de nvwa zijn. Ik denk ze zijn veel gepest op school of ze hebben een lastig wijf. Wat een afgang dat volk

 • Mtswi

  Die miljoenen die ze voor ons klaar hebben staan moeten toch terug gehaald worden.
  Stelletje mafkezen.

 • Zuperboer

  @kanaal; Geld stinkt niet! ;)

 • massy

  Kijk nu gaan ze je terug pakken als ze kunnen.

 • Mbmb

  Ja, hoe moeten we dat verdunnen bewijzen dan? Filmpje, getuigenverklaring van de buurman, zeg het maar. Ben benieuwd hoe de NVWA zelf het bewijs van niet verdunnen rond zal krijgen. Wat een armzalig land zijn we toch geworden..

 • melkkoeienboer

  Gisteren nog mest uitgereden met het kanon op de giertank, komt 30m ver

 • Blauwkoetje

  In de province drenthe is 13miljoen aan subsidie: staatsbosbeheer 8,4 : natuurmonumenten 2,7 : het drents landschap 2,1. Deze instanties hoeven geen verantwoording afleveren..... De mestuitrijdende boer..... zwarte controle(ook al valt er niets te controleren) En zwarte boetes! Wat zijn ze van t padje

 • drikhend

  Je kunt kankeren op deze lui hoe je het ook wend of keert ze zijn er en je moet er gewoon mee werken . En je zult tog je eigen moeten indekken door de regels en wetjes maar zoveel mogelijk na te leven . Het gaat er niet om of dat ze wel of niet zinvol zijn en toepasbaar in de praktijk . Zij zullen zig hier wel aanhouden bij controle . En bij overtredingen hiet melding of proces verbaal van opmaken . Met als gevolg nog meer wetjes en regels die uitgedokerterd worden . Wil je boer blijven zul je tog aan moeten passen want anders zullen ze je het leven zuur maken met boetes en kortingen enz. En op den duur loodje leggen . Zo hoeven ze niemand uit te kopen . Eerst zal de gevestigde orde in Den Haag van de troon gestoten moeten worden . En de landbouw en veeteelt weer uit verdom hoekje gehaald moeten worden . Want zolang de trent van minder is en blijft hoeft men niet aan minder regels en wetjes te denken . Eerder aan minder geld en meedewerking ,

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.