Home

Nieuws 20 reacties

Mesdagfonds zoekt € 75.000 voor stikstofcampagne

Het Mesdagfonds is op jacht naar geld, zo’n € 75.000.

Het Fonds heeft verschillende bedrijven en personen via app-groepen benaderd voor een donatie. Jan Cees Vogelaar, voorzitter van het Mesdagfonds, bevestigt dat het daadwerkelijk om een app van het Mesdagfonds gaat. “Beste mensen, er is een bericht verschenen op app-groepen en op internet over een donatie aan het Mesdagfonds. Het bericht klopt”, aldus Vogelaar in een audio-bericht, dat via de appgroepen van het boerenprotest rondgaat. Ook de website maakt melding van de donatieactie.

Geld inzamelen voor grote mediacampagne

Het Mesdagfonds wil op deze wijze geld inzamelen om een grote mediacampagne te beginnen om de resultaten van hun eigen stikstofanalyse breed onder de aandacht te brengen. Op dit moment zijn stikstofdeskundigen, onderzoeksjournalist Geesje Rotgers en voorzitter Jan Cees Vogelaar nog druk bezig met de analyse van de data van het RIVM waarop LNV de stikstofuitstoot van de agrarische sector baseert. Het Mesdagfonds zal op donderdag 20 februari de eigen conclusie van de analyse openbaar maken. Om een zo groot mogelijk bereik te krijgen zijn extra financiën nodig.

‘Paar miljoen in komende jaren’

Vogelaar: “De bodem van de kas van het Mesdagfonds komt in zicht met alle onderzoeken die we doen. En we gaan de komende drie jaar een paar miljoen uitgeven aan stikstofonderzoek, dus we hebben jullie steun nodig. We zouden ontzettend blij zijn met jullie donatie.” Het doel is om een bedrag van € 75.000 aan donaties op te halen te ontvangen ter financiering van de communicatie en ondersteuning van het Mesdagfonds.

Agribusiness Service BV

Het Fonds heeft Agribusiness Service BV gevraagd de wervingsactie uit te voeren. Op de website van het Mesdagfonds staan verdere instructie hoe te doneren.

Lees alles over het stikstofbeleid en het Programma Aanpak Stikstof (PAS) in dit dossier.

Laatste reacties

 • Henk.visscher

  Dan ga ik er wel vanuit dat er ook een veel lagere uitstoot is uitgekomen, ze hebben goed werk voor ons verricht,dus ik ga geld storten, maar hoeveel vind ik moeilijk te bepalen.

 • huisvader

  IBAN ? ten naamstelling ?

 • Alco

  Postcode loterij benaderen!!!!
  Wat eigenlijk een rare gewaarwording.
  Niksnutten leven van allerlei fondsen en de economie dragers moeten voor hun verdediging bedelen.

 • kleine boer

  Lto zal toch wel mee op de bühne willen nu.... even storten en ze mogen erbij zijn immers als belangen behartiger ....

 • Henk.visscher

  mochten de uitkomst van het mesdagfonds echt er toe doen dan moeten agroactie en of FDF voor die dag een publieksvriendelijke actie houden

 • Henk.visscher

  of een groot aantal boeren die in de buurt van het RIVM zitten daar naar toe

 • Henk.visscher

  in geen geval een publieksonvriendelijke actie, een massale actie moeten we pas doen als er niets met de cijfers word gedaan.

 • fam.bos61

  ben bereid om mee te betalen maar gaat eerst even bij NZO langs die ons veel ellende wilde bezorgen,en zuivel.nl heeft ook nog enkele miljoenen in kas.Dan is dit ook meteen goed besteed.

 • Bennie Stevelink

  @kleine boer, LTO werkt al jaren goed samen met het Mesdagfonds. FDF is er pas 8 maanden geleden bij gekomen.

 • kleine boer

  bennie en wat wil je daar mee zeggen? Mag fdf nou wel voor jou mee betalen zodat ook voor jou de stikstof ogen open gaan?

 • Bennie Stevelink

  @kleine boer, jij suggereert in jouw eerste reactie dat LTO ter elfder ure aan wil schuiven. Ik geef alleen aan dat deze suggestie onjuist is. LTO werkt al jaren samen met het Mesdagfonds. FDF is er pas kort geleden bij gekomen.

 • arjen90

  @kleine boer Ik ben ook geen fan van LTO, maar in dit geval heeft Bennie toch gelijk, het heet ook Stichting Mesdag Zuivelfons NLTO...

 • veldzicht

  Ik ga zeker geld storten,alleen hoop ik niet dat het een anticlimax is en dat de cijfers wel kloppen maar daar ga ik niet van uit.

 • kleine boer

  nou bennie en arjan Google maar eens samenwerking lto mesdag fonds het zal je verbazen het is jammer dat er geen linkjes geplaatst kunnen worden.... lto maakt geen gebruik van de kennis over stikstof van mesdag kom je regelmatig tegen en waarom niet meteen aangehaakt toen de stichting er mee begon ? Ik heb zo'n idee dat ze nu achteraf aan gaan haken en bij op de buhne willen staan en zwaaien met het rapport wat hun nooit zelf waren gaan onderzoeken...

 • Bennie Stevelink

  @kleine boer, ik heb gegoogled en kan niets vinden waar ik verbaast over zou moeten zijn. Wel vind ik verschillende sites waaruit blijkt dat de samenwerking tussen LTO en het Mesdagfonds al jaren bestaat.
  Het blijkt de LTO-haters niet goed uit te komen.

 • kleine boer

  De samenwerking word door lto dan maar slecht gebruikt vind je ook niet? Ik ben benieuwd de 20 e en jij? Wat zegt lto er nu vooraf van ik vind erg weinig maar onthoud maar wat ik hier boven schreef ze gaan zwaaien met het rapport wat nooit door lto zelf was gemaakt tenminste daar vind ik op de lto site weinig van terug.....

 • Bennie Stevelink

  Hoe wil jij resultaten gebruiken die nog niet bekent zijn?
  LTO is zo verstandig om niet vooraf de verwachting hoog op te kloppen. Dan kan het alleen maar tegenvallen. Juist als er niets verwacht wordt en dan met een resultaat naar buiten komen wat substantieel verschil laat zien, heeft het meeste effect.

 • Alco

  De persconferentie op 20 feb. is zo enorm belangrijk.
  Daar moeten mensen staan die het begrijpelijk voor een ieder kunnen uitleggen.
  Dus geen onbegrijpelijk langdradig verhaal, maar kort en bondig.
  Het moet de interesse van de journalistiek opwekken om verder aandacht aan het geheel te geven.
  Kortom: De start moet goed zijn.

 • kleine boer

  Bennie heeft lto aangestuurd tot dit onderzoek of niet ? Ik ben vogelaar in ieder geval dankbaar voor zijn inzet ongeacht de uitkomst en maak ook een euro per koe over vandaag. Als iedereen een euro per koe doet komt het vast wel goed.

 • Alco

  Als LTO echt achter het Mesdagfonds staat, dan was bedelen toch niet nodig?

Laad alle reacties (16)

Of registreer je om te kunnen reageren.