Home

Nieuws 5 reacties

Mesdagfonds: foute cijfers over stikstof in pers

De conclusie dat de landbouw voor niet meer dan 23% van de stikstofdepositie in Nederland verantwoordelijk is, klopt niet. Dat zegt onderzoeker Geesje Rotgers.

Zij geeft in opdracht van Mesdag Zuivelfonds leiding aan onderzoek naar de stikstofcijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Rotgers weerspreekt berichtgeving in het Algemeen Dagblad.

Jan Cees Vogelaar, voorzitter van het Mesdag Zuivelfonds, zegt dat er niets klopt van wat hij in het bericht heeft gelezen.

Lees verder onder de tweet van het AD

Mesdag Zuivelfonds maakt analyses donderdag openbaar

Rotgers weigert de analyses vrij te geven die zijn gemaakt in opdracht van het Mesdag Zuivelfonds. De analyses worden donderdag 20 februari openbaargemaakt. Ze worden niet in vertrouwen gedeeld met anderen.

De analyses hebben betrekking op de manier waarop het rijksinstituut berekent hoe groot de stikstofneerslag is in kwetsbare natuurgebieden. Het RIVM doet die berekeningen op basis van de stikstofconcentraties die in natuurgebieden worden gemeten.

Laatste reacties

 • farmerbn

  Dat is een media-truuk om de aandacht voor de echte cijfers minder te doen zijn. Jammer dat het AD dat doet.

 • Mts. Zantinge

  Komt dus goed uit dat ik vanmorgen net m’n abonnement op het AD had opgezegd, al was voor mij de reden dat vegetarische en veganistische voeding vrijwel elke dag in het zonnetje worden gezet in het katern “koken & eten”. Terwijl, bijvoorbeeld, over het wetenschappelijke onderzoek naar rauwe melk geen woord te vinden was.....

 • info58

  @farmerbn
  Het is bewust gebeurt door AD. Ze hopen uitspraken te ontlokken door de leden van het Mesdagfonds vergelijk het met de benadering door de pers aan het adres van Calon. Wie kan de kiezen het langst op elkaar houden wedstrijd.
  Het debat in de tweede kamer donderdagmorgen is er een met de rem erop. Niemand wil besluiten nemen om een uur later genadeloos afgebrand te worden.

 • Almagro

  Het AD is al lang geen kwaliteitskrant meer en nog geen schim van wat het ooit was. Ook hier blijkt weer dat het verspreiden van nep nieuws niet wordt geschuwd.

 • CarolienMakkink

  Gewoon even Nieuwspoort afwachten, vanmiddag om 14.00 uur.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.