Jeroen van Maanen (Farmers Defence Force) en Aalt Dijkhuizen (Landbouw Collectief) komen aan bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij (LNV), vrijdagmorgen 7 februari, voor een gesprek met minister-president Mark Rutte en minister Carola Schouten van LNV. - Foto: ANP AlgemeenNieuws

Landbouw Collectief wil in gesprek met provincies

Het Landbouw Collectief wil met koepelorganisatie voor provincies, het IPO, praten over de stikstofmaatregelen.

Dat schrijven de gezamenlijke landbouwpartijen in een persbericht, nadat ze vrijdagmiddag hebben overlegd naar aanleiding van het ontbijt met minister Schouten en premier Rutte.

Programma Aanpak Stikstof

Het Collectief ziet het gesprek van vrijdagochtend als een tussenstap. Er zijn nog veel zaken die nader uitgediept moeten worden en waarover nog geen overeenstemming is.

Volgens het Collectief heeft Minister Schouten tijdens dat gesprek wel toegezegd dat ze samen met de provincies, verantwoordelijkheid neemt voor de afhandeling van een oplossing voor de PAS-melders. Dat zijn bedrijven die onder het PAS geen vergunning aan hoefden te vragen, maar nu wel vergunningplichtig zijn nu het PAS is weggevallen. Die onzekerheid moet de minister nu wegnemen, vindt het Collectief.

Spoedwet

Verder wil het Collectief dat de minister toezegt ‘dat de spoedwet niet wordt ingezet als dwingend instrument’. Eerder uitten de partijen zorgen dat de wet mogelijkheid biedt om regels te maken over de stikstofgehalten in voer.

Lees ook: Stapjes gezet in overleg kabinet-Landbouw Collectief

Lees meer over het stikstofbeleid

Beheer
WP Admin