Home

Nieuws 4 reacties

Landbouw Collectief wil in gesprek met provincies

Het Landbouw Collectief wil met koepelorganisatie voor provincies, het IPO, praten over de stikstofmaatregelen.

Dat schrijven de gezamenlijke landbouwpartijen in een persbericht, nadat ze vrijdagmiddag hebben overlegd naar aanleiding van het ontbijt met minister Schouten en premier Rutte.

Programma Aanpak Stikstof

Het Collectief ziet het gesprek van vrijdagochtend als een tussenstap. Er zijn nog veel zaken die nader uitgediept moeten worden en waarover nog geen overeenstemming is.

Volgens het Collectief heeft Minister Schouten tijdens dat gesprek wel toegezegd dat ze samen met de provincies, verantwoordelijkheid neemt voor de afhandeling van een oplossing voor de PAS-melders. Dat zijn bedrijven die onder het PAS geen vergunning aan hoefden te vragen, maar nu wel vergunningplichtig zijn nu het PAS is weggevallen. Die onzekerheid moet de minister nu wegnemen, vindt het Collectief.

Spoedwet

Verder wil het Collectief dat de minister toezegt ‘dat de spoedwet niet wordt ingezet als dwingend instrument’. Eerder uitten de partijen zorgen dat de wet mogelijkheid biedt om regels te maken over de stikstofgehalten in voer.

Lees ook: Stapjes gezet in overleg kabinet-Landbouw Collectief

Lees alles over het stikstofbeleid in dit dossier. En Gezond koeien voeren met minder eiwit: hoe doe je dat? Kijk gratis het webinar hierover terug

Laatste reacties

 • Henk.visscher

  en jongens van de FDF mondje dicht ,mevrouw Schouten heeft korte teentjes,jullie moeten haar mooie plannetjes niet verzieken, ga je toch weer grote dingen spreken dan mag je bij Geert en Baudet in de hoek staan,dan mag je niet meer meedoen, want dan verknal je het linkse spelletje.

 • melkveehouder .

  @Henk, met het mes tussen de tanden kun je gelukkig niet goed praten 😉

 • jan4072

  Voor de kerst was er al overeenstemming volgens Rutten en Schouten. Onze Timmerfrans snapte niet waarom de boeren weer de weg op gingen. Allemaal leugens van regeringszijde. het overleg moet nog beginnen. Laten we eerlijk zijn; een gedeeltelijke sanering zal er wel komen maar dankzij de FDF is het eerst half miljard al binnen gehaald. Zonder FDF was het een koude sanering geworden.

 • GAJ VAN DEN BROEK

  Goed plan.
  X

Of registreer je om te kunnen reageren.