Home

Nieuws 33 reacties

LTO is verdachtmakingen Blue Tiger zat

LTO Nederland heeft naar eigen zeggen al maanden last van stemmingmakerij. De ‘valse aantijgingen en ophitsing’ van YouTube-kanaal Blue Tiger Studio zit de belangenbehartigers behoorlijk dwars.

Het boerenjournaal van 6 februari, onder de titel ‘Het Bewijs in handen: hét verraad van de LTO!’ van Blue Tiger deed LTO besluiten te reageren naar de leden. “Deze stemmingmakerij heeft louter tot doel LTO Nederland en haar leden schade te berokkenen, partijen uit elkaar te spelen en onrust te zaaien onder boeren en tuinders”, aldus LTO in het ledenbericht.

Bestuursovereenkomst met Tennet

Volgens LTO is het YouTube-kanaal Blue Tiger Studio bezig met een ‘voortdurende campagne van valse aantijgingen en ophitsing’. Het boerenjournaal op YouTube van donderdag voegt daar weer een nieuw hoofdstuk aan toe met als doel om onrust te stoken, aldus LTO. ‘Naast allerlei onwaarheden, wordt de in 2013 afgesloten bestuursovereenkomst met TenneT opgevoerd. Deze overeenkomst is in 2013 in volledige transparantie en goede terugkoppeling naar de leden van LTO afgesloten met het doel ondernemers te ontzorgen en via een koepelovereenkomst een hogere vergoeding te bedingen’.

Onrust

Volgens LTO zijn bij de evaluatie in 2016 diverse knelpunten en bezwaren van leden besproken. Eind vorig jaar is na veel onderhandelingen uiteindelijk de overeenkomst opgezegd. Volgens LTO gaan ze niet op elke ‘smadelijke verdachtmaking’ in, maar vonden ze het in dit geval toch beter om wel te reageren. Omdat het leidt tot onrust en dat is niet in het belang van boeren en tuinders.

Laatste reacties

 • Bennie Stevelink

  Wie zit er eigenlijk achter Blue Tiger Studio?

 • EL

  Onrust is al veel onder boeren en tuinders, omdat de overheid de sector wil halveren!

 • gjbosch16

  Bennie: Tom Zwitser. Kijk maar op wikipedia, dan weet je genoeg

 • Bennie Stevelink

  @gjbosch, bedankt voor de informatie. Ik heb het even bekeken en weet nu inderdaad genoeg. De koppeling van Zwitser met Baudet die op zijn beurt weer gekoppeld is met FDF. Het is duidelijk hoe de lijnen lopen.

 • haj146

  Kom dan als lto met duidelijk bewijs. Laat de stukken zien waar ze over refereren. Hoeveel actieve betalende leden hebben jullie nog etc. Gewoon simpele peiling hier in de regio schat ik rond de 20 procent nog lid is. Betreft melkveehouders
  Lto heeft veel goede mensen maar dat je als leden een PvdA voorman aanvaardsnap ik tot de dag van vandaag nog niet. Samenwerken met Timmermans en Samson. Dat moet je niet willen, donder hem eruit en de wereld wordt een stuk positiever over lto

 • @123

  Als Blue Tiger er zoveel naast zit waarom klaagt de LTO hem dan niet aan ipv een ledenberichtje of zou er toch wat van kloppen?

 • 112

  bennie gelooft nog steeds in sprookjes

  KOM OP LTO laat eens zien hoe veel leden jullie nog hebben of durven jullie het niet ???? als je ballen hebt kom op er mee

 • siebe66

  doet de nlto dan nog wat voor onze sector??? we moeten niet lullen maar poetsen.

 • Marco22

  @Bennie van Lto. Lekker makkelijk quilty by association.
  Hup label erop klaar. Die hoef je niet meer serieus te nemen en negeren.
  Ik niet, ik wil ook wel eens weten waar lto haar inkomsten vandaan krijgt. Niet van de 15% boer en tuinder.
  chantabele subsidies van het rijk en zelf verzonnen projectjes betaald door pseudo produktschappen zoals ZuivelNL. En TenneT nu blijkt

 • R. B.

  Goedkope actie de meeste leden kunnen ze wel in een verzamel envelop doen en zo naar de bejaarden huizen sturen. Want wat veel niet weten dat de meeste LTO leden gepensioneerde boeren zijn.

 • witrug123

  Het is een (steeds kleiner wordende) groep boeren hun eigen schuld dat de LTO nog steeds bestaat. Ik ben de derde generatie hier, en alle 3 generaties zijn er nog nooit lid van geweest. Zelf altijd en openlijk tegenstander van geweest! Mijn opa zei vroeger altijd al die zitten er voor de verkeerde kant.(overheid,bedoelde hij daar mee) Dus die had het toen al door!!

 • famboenink@hetnet.nl

  er zijn twee mogelijkheden
  bleu tiger spreekt niet de waarheid
  of lto spreekt niet de waarheid in deze video over ledenaantallen
  wel geloof ik dat verhaal van rypke zeilmaker 100 procent klopt die video daar voor daar schrok ik best wel van
  en de lto veel goede mensen in huis heeft
  maar in de top heb ik het gevoel dat bij de eerste beste overlegsituatie men alle regie naar zich toe wil trekken
  en geld belangrijker vind dan zo veel mogelijk ondernemersvrijheid zorgt voor de boeren voor de meest blijheid

 • melkveehouder .

  @123, inderdaad. Deze reactie is een zwaktebod van LTO.

 • joanne91

  Uit bovenstaande berichten blijkt maar weer dat Blue Tiger precies heeft waar het op uit is. Tweespalt zaaien. LTO heeft in het verleden toen er nog geen NMV, FDF, Agractie en wat dies meer zij was, altijd wel aan tafel gezeten in Den Haag en Brussel. Dat daar niet voor iedereen uit is gekomen wat wel gewenst was/is dat klopt. Maar de belangen zijn nogal divers. Wat was er gebeurd als er niemand bij aan tafel had gezeten. Toch zie je met de oprichting van FDF en die andere groepen dat mensen toch ergens bij willen horen en samen er voor gaan. Hoe mooi is het dan dat dit in een vorm van een Landbouwcollectief samen kan gaan. Belangrijk is wel om de neuzen dezelfde kant op te houden want nu strijden we wel voor een gezamenlijk doel en dat is stikstof. De 1 heeft zijn kwaliteiten aan de onderhandelingstafel en de ander stuurt de mensen de weg op om te protesteren en de onderhandelingen zo kracht bij te zetten. Maar hoe dom is het om ons uit elkaar te laten drijven door een Blue Tiger met oude koeien en halve waarheden. We hebben nu wel wat anders te doen!!!!

 • Bennie Stevelink

  Blue Tiger is opgericht door Tom Zwitser die in contact stond met Andes Breivik, de rechts-extremistische massamoordenaar in Noorwegen. Deze Tom Zwitser behoort tot de kennissenkring van Baudet.

 • melkveehouder .

  @Bennie Jij behoort kennelijk tot de kennissenkring van LTO die in contact staat met de coalitie. Welk punt wil je maken?

 • Alco

  Daar zit dus nog wel verschil tussen.
  Maar @Bennie. Verklaar je nader? Loze beweringen hebben we niets aan.

 • Bennie Stevelink

  @Alco, lees even op Wikipedia.

 • Alco

  Ik wil het graag in jouw woorden horen.
  Hoe je dus getekend bent.

 • @123

  Bennie, Paul Rosenmuller van Groenlinks neemt geen afstand van zijn bewondering van massamoordenaar Pol Pot ,moeten we dan iedereen die tot zijn kennissenkring behoort ,ook in het verdachte bankje zetten en daarbij hoe betrouwbaar is Wikipedia als iedereen wat kan toevoegen, wat niet direct wordt gecontroleerd op juistheid, Bennie je slaat door.

 • 306lsa

  Punt is denk ik van die bleu tiger dat je kunt geen twee heren dienen
  Nu op YouTube café weltschmerz een verhaal van 8 minuten over de machtigste man van Nederland
  Gaat over geld en financieren van ......
  Best triest

 • Kringloopboer

  Allemaal gokken .
  Als LTO openheid van zaken geeft kunnen ze de geest weer in de fles krijgen .
  Doen ze dat niet laden ze steeds meer verdenkingen op zich .

 • Alco

  @Bennie. Kom je nog met een uitleg?
  Anders vindt ik jou opmerking vele malen erger dan de verwijzing van Mark van den Oever over waar een opgezette hetze tot kan lijden.

 • Bennie Stevelink

  @Alco, ik begrijp niet wat je van mij wilt horen. Ik heb in voorgaande reacties alleen geschreven wat ik bij Wikipedia las.

 • Alco

  Wat las je?
  Dit zeg ik omdat gekleurde mensen alles lezen wat ze lezen willen.

 • Bennie Stevelink

  Uit Wikipedia:

  Tom Zwitser studeerde industriële vormgeving aan de Design Academy Eindhoven, en wijsbegeerte aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij was tot 2011 eindredacteur bij Catholica.[1] Het tijdschrift ging over kop toen bleek dat Tom Zwitser, Marcel Bas en Erik de Goor op de mailinglist van Anders Behring Breivik stonden.[2][3] Tom Zwitser wordt tot de entourage van Thierry Baudet gerekend.[4]

  Tom Zwitser is als uitgever verbonden aan De Blauwe Tijger, een uitgeverij opgericht op 10 juni 2013.[5] Voor zijn uitgeverij vertaalde hij Der Mensch und die Technik. Beitrag zu einer Philosophie des Lebens (1931) van Oswald Spengler. Zwitser is tevens hoofdredacteur van tijdschrift Epoque.[6]

 • Alco

  Zo en daar trek jij je conclusie uit?
  Trouwens en daar moet ik aan toegeven. Ik zou niet graag op die maillist staan. Maar het zegt niets. Ook niet als een blad failliet gaat, want dat gaan er zoveel.

 • Bennie Stevelink

  Jij hecht meer geloof aan het lulverhaal van Blue Tiger? Wie is er dan gekleurd?

 • arjen90

  Bennie om even terug te komen op een eerder bericht van jou dat jij stelt dat hij in contact stond met Anders Brevik, dat klopt niet, hij stond op de mailinglijst van hem. Als je goed gelezen hebt over Anders Brevik heeft hij een manifest van ca. 1500 pagina's verstuurd voor dat hij de aanslag pleegde naar duizenden e-mailadressen. Eén van die zoveel duizenden was Tom Zwitser.

 • Bennie Stevelink

  Hoe kwam Andes Breivik aan het mailadres van Tom Zwitser? Ik zou niet weten hoe ik aan het mailadres van zelfs mijn eigen buurman moet komen zonder dat hij mij dat zelf geeft.

  Bij Prikkebord lees ik van velen “waar rook is is vuur”. Dus ondanks dat het verhaal van Blue Tiger over TenneT aantoonbaar gelogen is, blijft men het toch als waarheid beschouwen. Zodra het gaat over het contact tussen Tom Zwitser en Andes Breivik is rook geen vuur? Hoe gekleurd kun je zijn.

 • @123

  Bennie, ik had een keer gereageerd op dat klimaatgedram van Jan Huitema ,promt kreeg ik in mijn mailbox een mail van de VVD'ER uit Brussel hierover, hoe hij aan mijn mailadres is gekomen zeg het maar ,normaal is mijn mailadres hier beschermd bij de boerderij.

 • Alco

  @Bennie. Nou verwijt je mij zelfs dat ik geloof in het lulverhaal van Bluetiger.
  Ik heb zelfs ergens geschreven dat wanneer het verhaal van Geesje Rotgers net zo slecht is als dat van Tim Zwitser, ik wel weet wat de uitkomst is.

  @123 Ik krijg ook heel vaak rechtstreekse reacties van column schrijvers.
  Zij hebben daar inzage in.
  Zo is het ook binnen politieke partijen.
  Als je lid bent van de PVV, ligt je mailadres ook bij gelinieerde partijen.
  Maar dat sommige mensen dan de link leggen dat je van hetzelfde gedachtegoed bent als een geesteszieke man als Breivik, dan ben je gekleurd.

 • 306lsa

  Daarom is het heel erg goed dat er nu een landbouw collectief is
  Mooi 13 partijen ik hoop dat dit er blijft 👍
  1 partij als vertegenwoordiger van de hele sector is in mijn ogen ook niet oké
  Ik heb gisteren op nieuws uur gekeken en zowel fdf als lto deden het prima
  Had natuurlijk wel meer en dieper op de materie
  In kunnen gaan maar het is ook goed denk ik om het goede te benoemen
  Dat geeft hoop en een goed gevoel

Laad alle reacties (29)

Of registreer je om te kunnen reageren.