Home

Nieuws 13 reacties

FDF in gesprek met supermarkten

Farmers Defence Force-bestuurders Jos Ubels en Mark van den Oever zijn donderdag 6 februari bij supermarktkoepel Centraal Bureau voor de Levensmiddelenhandel (CBL) op de koffie geweest.

De boerenactiegroep deelde een foto van beide FDF-bestuurders en CBL- directeuren René Roorda en Marc Jansen via haar gebruikelijke kanalen.

Over de inhoud van het gesprek willen beide partijen niet veel kwijt. Wel zegt Ubels van FDF: “We hebben een creatief plan bedacht, dat de boeren kan helpen aan een betere prijs voor hun producten. CBL was blij verrast hierover. Maar voordat we de inhoud delen, geven we de koepelorganisatie de tijd om het ook met hun supermarkten te bespreken.”

Geen prijsafspraken

De beide partijen kwamen met elkaar in contact afgelopen december. Op 16 december troffen zij elkaar in de rechtbank van Lelystad. FDF wilde toen actie wilde voeren, CBL hield dat middels de rechtszaak tegen. Tijdens die rechtszaak vertelde FDF dat er een ’supermarktconvenant’ in de maak is: een plan om het verdienmodel van de boer via de supermarkten te verbeteren. Sinds dat moment is het contact warm gehouden en heeft nu dus tot een fysieke ontmoeting geleid. “Wat we donderdag op tafel hebben gelegd, is niet hetzelfde, maar heeft wel eenzelfde strekking”, aldus Ubels. “Het zijn geen prijsafspraken, dat mag immers niet van de mededingingsautoriteit. Het is veel creatiever dan dat.”

Laatste reacties

 • Bennie Stevelink

  Achterkamertjes politiek. Waarom niet open en transparant naar de boeren zodat zij ook mee kunnen praten?

 • farmer135

  Goeie plannen komen vaak uit achterkamertjes bennie, minder goeie plannen ook trouwens

 • porky power

  wat is hier achterkamertjes politiek aan benny ze laten toch zien waar en met wie ze ergens zijn
  ik vindt het erger dat jou annechien in het ad loopt te zeuren dat ze fdf zat is

 • beversbv1

  Bennie is in de war met de LTO denk ik.

 • kleine boer

  Dank je wel FDF.

 • Bennie Stevelink

  Ik laat met mijn eerste reactie zien, dat wanneer FDF wat wil overleggen -vooral als het een verkennend overleg is- het geen haar anders is dan LTO.

 • trekker123

  Onderhandelen via de media is doorgaans niet zo handig. Hoewel het volgens de normen van politieke correctheid niet volledig transparant is kun je zeker in een beginfase beter maar eens aftasten welke mogelijkheden er zijn voor je naar buiten treedt met alles dat wordt besproken. Van de bijeenkomsten met Rutte en Schouten zien we toch ook geen live reportage en moeten we het doen met wat er achteraf wordt gemeld? In een beginfase is de boodschap dan ook niet veel meer dan dat het gesprek in een goede sfeer is verlopen en dat er vorderingen worden gemaakt. Je kunt het achterkamertjes noemen, maar veel transparanter dan dit gaat het ook niet worden. De meeste zaken worden min of meer achter de schermen geregeld. Dat hebben ze blijkbaar bij FDF inmiddels ook wel door.

 • Koen Franken

  Supermarkten zijn onbetrouwbare zakenpartners . Eerst zien en dan geloven

 • haj146

  Inderdaad porky. Annechien is erg sneu om dit zo te doen. Haar lto mind en visie heeft ze onlangs op tv laten zien, een financieel drama.

 • vleeskipje

  Mooi man van FDF, nu maar hopen dat ook dat effect heeft. Ik zou zeggen FDF op naar de Fastfood restaurants met die mega reclamezuilen her en der, want die kunnen er ook wat van. Met de trekkeractie's kwam KFC positief in het nieuws omdat ze stakende boeren maaltijden bezorgden op de actie locatie in Assen wat natuurlijk geweldig was, maar de directie van deze firma wil echt voor een dubbeltje op de eerste rang. D'r op af zou ik zeggen, hoofdkantoor zit in Amsterdam.

 • GAJ VAN DEN BROEK

  Grote artikelen worden niet gelezen.

 • anton1937

  Zinloze actie van FDF om met supermarkten te overleggen. Alleen als de varkensboeren een eenheid product kunnen aanleveren is er kans dit is een actie voor de bühne meer niet. De heren dronken een glad en maakten een plas en toen was het afgelopen

 • R en F

  Vreemde reaktie van Anton, zo kom je nooit verder.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.