Home

Nieuws 28 reacties

FDF: 19 februari duizenden trekkers naar Den Haag

Farmers Defence Force roept haar achterban op om zich klaar te maken voor een trekkerprotest op 19 februari. Met de kreet ‘alle remmen los’ kondigt het bestuur de nieuwe actie aan.

Verder wordt er door FDF nog weinig informatie verspreid. Voorzitter Mark van den Oever zegt dat daar morgen een persbericht over wordt verstuurd. “De actie is om aandacht te vragen voor de dingen die volgende week woensdag en donderdag in het nieuws komen.”

Analyses RIVM-cijfers

Op 20 februari presenteren namelijk het Mesdagfonds en stichting Stikstofclaim hun analyse van de RIVM-cijfers. Van den Oever: “We willen de aandacht hiervan niet afleiden, maar die dag wordt door de Tweede Kamer ook gedebatteerd over de stikstofmaatregelen, dus gaan we een dag ervoor. Woensdag is er ook een debat over de meststoffenwet.”

Afwachtende houding

De actie zal volgens Van den Oever in Den Haag plaatsvinden. Hij verwacht weer een opkomst van duizenden actievoerders. In de groepen waar boeren zich verzamelen, heerst woensdag her en der scepsis, vooral omdat er nog niet echt wordt gecommuniceerd over het doel van de actie. Velen willen dit afwachten, voordat ze besluiten mee te gaan.

Laatste reacties

 • Henk.visscher

  Jongens gebruik je verstand laat eerst de cijfers door het Mesdag bekend worden op 20 februari, doe op 19 februari gewoon een publieksvriendelijke actie.
  Een massale actiedag moet je pas doen als de politiek niets doet met de nieuwe uitkomsten of als ze er niet uitkomen met het landbouwcollectief.
  Anders gaan de burgers en andere bedrijven het zat worden.

 • Attie

  Van den Oever houdt van trekkers op de (snel)weg, nee zou het iets publieks vriendelijker houden..🤔

 • trekker123

  Maak eerst maar eens bekend wat de bevindingen zijn en geef de politiek de kans daar op te reageren. Dan is er nog tijd genoeg voor actie. Voorlopig heeft de landbouw zijn punt wel gemaakt en zit er niemand op dit moment op acties te wachten.

 • Bennie Stevelink

  Ik begrijp er niets meer van. Ze hebben kritiek op LTO en anderen omdat ze overleggen voordat de nieuwe cijfers bekend zijn, ondanks dat het overleg onder voorbehoud van nieuwe cijfers gevoerd wordt, en zelf gaan ze grootschalig actie voeren voordat de nieuwe cijfers bekend zijn.
  De kans is groot dat de actie, precies een dag voordat de nieuwe cijfers bekend worden, de aandacht ook nog zal afleiden van de nieuwe cijfers.
  Wie kan deze lieden tot rede brengen?

 • nvanrooij1

  Eens met Henk Visscher alleen publieksvriendelijke acties. En misschien zelfs wel helemaal geen actie voordat de gegevens van de 20e bekend en geduid zijn. Als de cijfers heel duidelijk Zijn is actie naderhand nog tijd genoeg als de politiek er niets meedoet

 • Alco

  Overleggen voordat cijfers bekend zijn, is totaal iets anders dan de aandacht vragen voor wat komen gaat.
  Daarentegen ben ik ook tegen dat aandacht vragen, want er gebeurt altijd iets.
  Misschien wel iets totaal onzinnigs, maar wat de publicatie van 20 feb. overschaduwd.
  Misschien is het een idee om met een vliegtuigje met sleep en tekst rondjes te maken.

 • W

  Misschien dat de uitslag van het onderzoek wel heel erg tegenvalt en dat het RIVM altijd al bij het rechte eind had. Dan kan hij nu nog een keer groots uitpakken zonder zich te moeten schamen.

 • Henk.visscher

  Alco, daar ben ik het volledig mee eens er hoeft maar iets te gebeuren en het gaat 20 februari niet over de cijfers van het RIVM, maar over de actie, dit is zo dom en als ze het wel doorzetten, dan doen wij en vele anderen hier uit de buurt niet meer mee met actie,s van de FDF. En als ze het 19 februari verklooien met een actie dan zijn ze mij voorgoed kwijt

  Als de politiek niets doet met de uitkomst van de cijfers van het Mesdagfonfs, dan mogen van mij wel alle remmen los.


 • Henk.visscher

  W, mocht dat zo zijn, dan slaan ze helemaal een flater

 • Firma Vellenga

  Vanavond weten we meer als het goed is. Neem aan dat ze zelf ook wel kunnen bedenken dat de timing niet goed is dus ja, heel benieuwd hoe ze het willen invullen.

 • husky

  Mark VD Oever zal deze reacties toch ook wel lezen hoop ik.

 • oeleboele

  Dit is idd geen goed idee, je kruit verspelen voor je echt kunt schieten.
  als ze aandacht willen vragen voor de debatten, ga dan gewoon met de trein naar den Haag. iedereen op klompen, of laarzen of werkschoenen, dat valt ook wel op. Maar doe het publieksvriendelijk.

  of wacht eerst de uitslag af. dat zou ik wel doen nl!

 • peelhoeve

  Wacht toch eerst die uitslag af!!!!!!!!!
  Overigens oeleboele , goed idee.
  Allemaal met de trein naar Den Haag, en laat die trekkers thuis.

 • Bennie Stevelink

  Allemaal op klompen naar Den Haag. Dat is een geweldig idee.

 • Cassano

  Houd je actie-geilheid nog maar even in bedwang FDF, eerst maar eens afwachten of de bevindingen van het Mesdagfonds en stichting Stikstofclaim hout snijden en iedere toets van kritiek kunnen doorstaan. De beide clubs wekken sowieso de schijn van gemis aan objectiviteit.
  Komt men met een goed doortimmerd verhaal waar het RIVM geen gedegen weerwoord op heeft en de politiek blijft nog steeds de andere kant op kijken, pas dan is het de tijd om de weg weer op te gaan.

 • johan.vandegraaf

  Veel kritiek hier op mark en de FDF,tot nu toe doen ze het super, azijnzeikers hou je toch,veel boeren waren zonder FDF allang opzijgezet dit zijn nu de leiders van agro Nederland,veel ontkennen dat nog,veel lof voor Mark en FDF die steken hun nek uit voor ons !!!!!

 • Bennie Stevelink

  Milieuactivisten componeren een conclusie uit onderzoek door de bevindingen op een bepaalde manier te selecteren en te combineren. De conclusie is niet onwaar maar geldt alleen onder bepaalde voorwaarden.
  Mijn vrees is dat het Mesdagfonds tot een totaal andere conclusie komt door in de tegenovergestelde richting hetzelfde te doen. Dan wordt het in de media onderuit geschoffeld, zoals wij doen met conclusies van milieuactivisten, en blijft er niets van over.
  Ik hoop dat de conclusies objectief zijn en niet onderuit gehaald kunnen worden.

 • Bennie Stevelink

  @johan.vandegraaf, vind jij het een goed idee om op 19 februari een grootschalige trekkeractie te houden? Wat vind je van het idee om te wachten totdat de gegevens bekend zijn en te kijken wat de regering er mee doet?

 • Drikus Dekker

  Effe voor de zo veelste keer Bennie gaaaaaaaa op vakantie en neem je L.T.O mee (hebben in het verleden ook niks klaar gemaakt) en niet meer Af Zeiken op F.D.F !!! Stikstofclaim wat een gelul kom op niks claim was in het verleden niet eens bekend.mesdagfonds cijfers etc etc dat is waar jullie mee pakt.en uh publieksvriendelijk ????? Kom op wat doet het publiek voor de Boer ??? Ja Henk jij zul geen fan zijn van mijn taal .maar geloof me alle Boeren in Nederland zijn te lang te fiks BEDONDERD word tijd voor verandering ....

 • Drikus Dekker

  En voor als je het niet snapt Bennie man,Den Haag wil niks ja op kopen van Boeren dat lost alles op,maar verder nee niks nie ....

 • Gat

  Ik zou dan toch eerst 20 februari afwachten en dan kijken hoe of wat ze ermee gaan doen.

 • Tuig

  Slecht idee om weer op de trekker te stappen. De datum is helemaal beroerd gekozen.

 • Op klompen naar Den Haag,............ lopend? Over de snelweg ........zou wat zijn ha ha.

 • kleine boer

  mark heeft zijn doel alweer bereikt iedereen praat erover.

 • Alco

  @Kleine boer. Zal het?
  In alle kranten krijgt het wel aandacht.

 • farmerbn

  Ik denk dat kleine boer gelijk heeft en dat Van den Oever het spel slim speelt. Dreigen met acties geeft aandacht en aandacht trekken is goed om aan te geven aan de burgers dat er groot nieuws komt op 20 feb. Geniaal.

 • Renate

  Blij om te lezen dat Bennie zich achter de actie van de FDF op 19 februari schaart en zelfs op klompen in Den Haag aanwezig is. Top Bennie!!!

 • Drikus Dekker

  Ma bennie kumt nie !!! L.T.O doet nie mee ..leek me zo mooi Dikke Fendt met tekst en L.T.O Bennie ma jammers 😢😢

Laad alle reacties (24)

Of registreer je om te kunnen reageren.