Home

Nieuws 15 reacties

CDA wil deskundigen horen over stikstofcijfers RIVM

Het CDA wil in de Tweede Kamer een hoorzitting houden over de stikstofgegevens van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

CDA-Tweede Kamerlid Jaco Geurts stelt in de commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit voor om het Mesdagfonds, onafhankelijk onderzoeker Evert Mouw en het RIVM daarvoor uit te nodigen.

Rapport depositieberekeningen RIVM volgt

Evert Mouw bracht 9 februari een onderzoek naar buiten over de berekende ammoniakemissies. Het Mesdagfonds zal op 20 februari een rapport uitbrengen dat zich richt op de depositieberekeningen van het RIVM.

Lees alles over het stikstofbeleid in dit dossier. En Gezond koeien voeren met minder eiwit: hoe doe je dat? Kijk gratis het webinar hierover terug

Laatste reacties

 • Henk.visscher

  Denk dat de meerderheid van de tweede kamer daar niet op zit te wachten

 • 112

  ha ha Geurts wordt wakker

 • kuiken007

  mosterd na de maaltijd

 • Jan 10

  Volgend jaar verkiezingen?

 • Zuperboer

  Dat gaat toch niet gebeuren.......maar wel mooi om stemmen te trekken dacht Geurts.....Koekoek

 • 234

  Als je dat red dan red je ook nog meer.

 • stefvanbergen

  - Deze reactie is verwijderd door de beheerder, omdat deze niet voldeed aan de regels. -

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • bori

  Moeten Geurts het voordeel van de twijfel geven. Verwacht niet dat hij de andere partijen mee krijgt ,maar als de voorgestelde deskundigen het RIVM zouden kunnen horen is dat mogelijk heel verhelderend .

 • 306lsa

  op youtube heeft Jensen aflevering 103(4minuut tot.......) het ook over de cijfers die niet kloppen volgens mouw

 • molentje

  Als alle kamerleden net zo waren als Geurts dan was het wel een stuk boervriendelijker.

 • agratax(1)

  Geurts probeert hiermee misschien een witvoetje te halen bij de boeren achterban, maar als bijvangst gaan misschien de ogen open bij andere kiezers, als er weer een beerputje van misleiding en bedrog open gaat, die door het RIVM en andere overheidsinstituten zijn veroorzaakt. Vliegveld Lelystad is tot nu toe ook tegen gehouden door enkele goed ingevoerde fanatieke burgers, die de rapporten onderuit haalden door aan te tonen dat de cijfers niet klopten en de aannames totaal naar eigen wens waren ingevuld. Onpartijdigheid was ver te zoeken en misschien komt het Stikstof dossier in dezelfde hoek te staan. Er zullen weinig politieke partijen zijn die ten tijde van naderende verkiezingen willen worden weg gezet als Valsspeler met dictatoriale trekjes.

 • Hilhorst100

  cda selecteert waarschijnlijk deskundigen uit de linkse hoek.

 • Henk.visscher

  Kunnen ze meteen de zaak Poch en Wilders erbij halen, waar de overheid ook een vinger in de pap heefd gehad, wedden dat het RIVM, beinvloed is dat de cijfers ongunstig moesten uitvallen voor de landbouw,lijkt mij hoogtijd voor een paar parlementaire enquetes, we hebben hier ondertussen toestanden zoals in Italie en Rusland. enz, corrupt stel daar in Den Haag.

 • anton1937

  Goed initiatief van Geurts om duidelijkheid,zuiverheid,eerlijkheid naar boven te krijgen.Inmiddels blijkt steeds meer dat het RIVM de kwaliteit mist om volledig betrouwbare gegevens te publiceren. Tegenstanders van de landbouw leggen de resultaten van de diverse onderzoeken uit al zou de landbouw de veroorzaker zijn van de stikstofproblematiek,terwijl b v de uitstoot van NOX uit zware motoren o a vliegtuigen,grote zeeschepen etc,de gevolgen niet bekend zijn. De bescherming van de vliegvaart is te groot in Nederland en wereldwijd.

 • torrarica

  Goed dat hij dit doet en ook het mesdagfonds erbij wil hebben.

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.