Home

Nieuws 58 reacties

Verbod pelsdierhouderij 8 januari van kracht

Het verbod op de pelsdierhouderij gaat op 8 januari 2021 in. Vanaf dan is het in Nederland verboden om pelsdieren te houden voor bontproductie. Dat meldt het ministerie van Landbouw.

Het verbod is door het kabinet vervroegd ingevoerd omdat op verschillende nertsenhouderijen dit jaar besmettingen van Sars-Cov-2 zijn aangetroffen. Het stoppen van de nertsenhouderij is volgens advies van het OMT-Z de meest effectieve wijze om reservoirvorming te voorkomen.

Alle nertsen geruimd of gepelsd

Op dit moment zijn er geen nertsen meer op nertsenbedrijven in Nederland. Van de 126 bedrijven zijn er 70 geruimd omdat ze positief getest zijn op Sars-Cov-2. Alle nertsen op de overige bedrijven zijn gedood en gepelsd tijdens de pelsperiode.

Compensatie

De Kamer stemde unaniem voor een motie van CDA en VVD dat nertsenhouders twee weken na het verbod op de sector een voorschot moeten krijgen op de compensatievergoeding. Ook mogen nertsenhouders de stikstofruimte behouden.

Lees alles over het stikstofbeleid in dit dossier. En Gezond koeien voeren met minder eiwit: hoe doe je dat? Kijk gratis het webinar hierover terug

Laatste reacties

 • Nog meer Gezond verstand

  Laten we reëel zijn.
  Het is toch prima dat die sector weg is.

 • kleine boer

  ja laten we reëel zijn ze worden nu gehouden net over de grens...wat een verstand... onder andere omstandigheden als hier in nl...

 • Nog meer Gezond verstand

  In ieder geval van de stank verlost.
  Afgezien nog van het ethisch verhaal. En gaan ze verder over de grens... dan kun je zien hoe immoreel de sector is.

 • kleine boer

  @nmgv tja jij bent bij de nertsen gaan wonen want die waren er al ... zo zul je ook wel niet in de buurt v Schiphol wonen maar wel zelf vliegen voor je goedkope vakantie en dan daar alles eten met nog niet de helft van je eisen aan eten die je hier stelt....

 • Nog meer Gezond verstand

  Nee hoor. Die stinkbedrijven zijn hier neergezet.
  Blij dat ze weg zijn.
  En dan ook nog geld meekrijgen...

 • farmerbn

  Elk bedrijf stinkt, de ene meer dan de ander. Maar alle stinkende bedrijven sluiten is een luxe die we niet kunnen betalen. Kan gezond verstand melden waar hij werkt?

 • WGeverink

  Met al de oer natuur die in Nederland wordt ontwikkeld zullen er ongetwijfeld nertsen in losgelaten worden die door echte nederlandse "trappers" worden gevangen en voor een meerprijs als "natuur"bont wordt verkocht. Jullie zou midden in de natuur een thee tuin kunnen realiseren waarin potentieele kopers onder het genot van een kopje thee en lekkere versnaperingen live kunnen zien hoe hun bontjas tot stand komt!

 • Nog meer Gezond verstand

  En dat vergassen....
  Heel diervriendelijk.

 • kleine boer

  nmgv en die wolf in een koppel schapen natuurlijk geen punt.... schapen ook maar weg ?

 • farmerbn

  Elk jaar hoor je dat er mensen omkomen door koolmonoxide. Vaak in hun slaap. Het blijkt dat het pijnloos is en dat je er niet eens wakker van wordt. De ideale dood.

 • trotse kalverhoudster

  Beste nog meer gezond verstand, waarschijnlijk is je gezonde verstand op de vlucht geslagen. Normaal ben ik niet van op de man af reageren, maar kun jij mij vertellen wat voor interesse's jij hebt voor de boerderij.
  Het enige wat in je reactie's te lezen valt is dat jij de volgers van de boerderij liever vandaag dan morgen kwijt bent. Een tip, als iets mij behoorlijk ergert bezoek ik het desbetreffende platvorm niet....zij blij en ik nog blijer, doe er je voordeel mee ( en de mijne)

 • trekker123

  Heeft gezond verstand het idee dat het sterven van een dier in de natuur aangenamer is dan in en paar seconden tijd vergast te worden?

 • Nog meer Gezond verstand

  Kalverhoudertje ...
  De waarheid is soms moeilijk te aanvaarden.
  De sector nertsen is al jarenlang een zieke sector. En wat jij daarvan vindt, is voor mij niet relevant.
  Blij dat het spul weg is en nooit meer terugkomt. Had 40 jaar eerder moeten gebeuren.

 • Nog meer Gezond verstand

  Kleine boer: je spullen goed afmaken.
  Zorgplicht dus...

 • kleine boer

  precies goed afmaken die wolven je hebt toch nog verstand...

 • bankivahoen

  nmgv@, "de waarheid" is jouw waarheid , een individu meer ben je niet.

 • zon

  Nog meer gezond verstand zal wel niet alleen een afkeer hebben van de Nertsen en mag zich ook aanmelden in het register dat straks aan gaat geven wie wel en wie niet voedsel krijgt tijdens een komende nog grotere crisis omdat de landbouwsector te klein en onvoorspelbaarder is geworden om genoeg te produceren.degenen in het register hebben geholpen om de voedselvoorziening op het spel te zetten en zullen dus de gevolgen daarvan moeten aanvaarden.

 • Nog meer Gezond verstand

  ZON:....zelfverheerlijking is een slechte graadmeter....

 • Nog meer Gezond verstand

  Kleine boer: ik zal het duidelijker stellen: goed en verantwoord afrasteren, afrastering zelf betalen. Het zijn jouw dieren. Daarvoor heb je zorgplicht.
  Maar.... het ging toch over de immorele nertsensector....

 • kleine boer

  nmgv tja zinloos zo zie oostvaardersplassen....

 • veldzicht

  Je kan wel zien uit welke hoek nmgv.Dierenactivisten en PvdD,door vitamine B12 gebrek praten ze daar allemaal vreemd, en aan die nertsenhouderij was niets mis alleen zitten ze straks onder veel mindere omstandigheden in Rusland of China.Ik ben bang dat de nertsen jullie niet dankbaar zijn.

 • Nog meer Gezond verstand

  Veldzicht:
  Stikstof en ammoniak kunnen hersenen onherstelbaar beschadigen...😭

 • kleine boer

  nmgv tja das heel anders als lachgas en drugs.....

 • Nog meer Gezond verstand

  Idd blijvend kleine boer. En nog veel goedkoper ook.
  Gelukkig maar dat de nertsen weg zijn en zorgen voor veel minder stank en strong. Win win voor het milieu dus. En dat is uiterst belangrijk. Samen op nu naar de halvering van de bio industrie.

 • kleine boer

  nmgv samen? gelukkig is er weer meer vlees gegeten dus voorlopig eten de meeste nog gezond en houden we ons verstand erbij

 • farmerbn

  Stop maar met deze discussie. Hij is het niet waard.

 • kleine boer

  Farmer maar beetje tegengas mag wel met deze dagen mooi de tijd voor. Hij word er voor betaald waarschijnlijk dus laat m er ook maar wat voor doen😜

 • Nog meer Gezond verstand

  Blijvend kleine boer:
  Bij de essentie blijven.
  Nertsen: immorele sector....
  Een heerlijk nertsenloos 2021... dus ook veel gezonder voor iedereen...

 • kleine boer

  nertsenloos 2021 .... wat een gedachte.... de grens over is maar een stukje in nederland ..... maar goed jij verdiende ook aan de nertsen om hier te reageren word je betaald ...anders deed je het niet ik wens je veel buitenlandse producten toe in 2021....

 • Nog meer Gezond verstand

  Nog kleinere boer.
  Nee hoor. Ik word niet betaald. Ik ben 77 heb altijd keihard gewerkt en na mijn pensioen, toen ik tijd kreeg, me gaan verdiepen in dier en milieu.
  Ook veel ecologie gestudeerd.
  Mijn conclusies blijven al jaren onveranderd:
  Nertsensector is immoreel en de veestapel gehalveerd.
  Ik hoef niets uit het buitenland te halen.
  Er is nu bijna 80% export in sommige sectoren...varkens en kippen bio industrie.
  Kan allemaal minimaal halveren. Daar lijdt niemand iets van.
  Misschien die bio agrariër, die zijn 3e Mercedes moet verkopen.
  En die narcistische nerstenboer doet de agrarische sector geen goed door ergens anders te gaan beginnen. Er is al zoveel mis gegaan en bedonderd....
  De essentie vd discussie blijft: gelukkig zijn ze weg.
  Maar jij haalt er steeds andere bijzaken bij.. niet relevant in de discussie.
  Nogmaals: een gezond 2021 gewenst in een nertsenloos Nederland.
  Dat 2021 nog meer gezond verstand moge brengen.
  Amen 🤣🤣

 • kleine boer

  nmgv misschien een keer kopje koffie of thee drinken knap je van op want schijnbaar heb je dat al lang niet meer gehad gezien je niks nodig hebt uit het buitenland....

 • Nog meer Gezond verstand

  Nog kleiner geworden boerke: dat doe ik.
  🤓🤓🤓

 • fietskip

  13 oninteressante reacties van een man is eigenlijk best wel zielig.
  Weer zo iemand die alleen maar roept en b.v. al 10 tallen jaren geleden nooit op de gedachte is gekomen om geld in te zamelen om die in zijn ogen nutteloze stinkbedrijven uit te kopen! NEE het mag hem niets kosten. Dat die bedrijven volledig legaal en dan ook nog veel voor de Nederlandse economie doen is schijnbaar niet interessant. En nou niet aankomen met een verhaaltje dat de werkelijke kosten anders liggen want dan gaan we dat ook over verkeer en industrie en scheepvaart en luchtvaart houden.
  Je hebt ook nog niet verteld waar je gewerkt hebt of heb je niet gewerkt.
  Toch fijn voor zo'n man dat hij ergens zijn hartje kan luchten. met vriendelijke groet.

 • Nog meer Gezond verstand

  Fietskip...mooie naam. Is ook het enige zinnige woord dat er staat.
  Leve een nertsenloze omgeving.
  Amen...

 • kleine boer

  Ach fietskip de man heeft waarschijnlijk zelf paar goud vissen in een vierkant kom zo dat het arme beestje geen rondjes hoeft te zwemmen want dat is zielig...

 • Nog meer Gezond verstand

  Zeker minimaal boerke.

 • husky

  Een ieder mag zijn menig geven, wel of geen nertsen in Nederland, als de vraag naar bont blijft worden ze elders in veel slechtere omstandigheden gehouden, en het rare is dat al die geweldige mensen die zo van dieren houden niet het lef hebben om in die landen de kooien los te zetten of te demonstreren bij z'n bedrijf, uit het oog uit het hart. Stoppen met vlees eten willen ze ook bewerkstelligen maar wel hun kat en hond vlees geven. toch raar als er geen vlees meer mag zijn om te eten.

 • fietskip

  Weer zo'n typische een reactie. Dat zegt heel veel over hem. Alleen een beetje schreeuwen.

 • kleine boer

  Nmgv neem aan je ook op de hoogte bent dat honden en katten corona bij zich hebben ... ook maar ruimen nu?

 • Zie mijn eerdere posts.
  Niets aan toe te voegen.
  Gezond 2021 gewenst in een nertsenloos Nederland. Een democratisch besluit met een veel te grote financiële beloning.
  Toch....
  Het 1e goede nieuws dit jaar.
  Heerlijk.🥂🥂

 • G. Peltjes

  Nmgv. Wat jouw wensen betreft, ik denk niet dat jij dat oprecht meent. Jij vind het veels te leuk om maar zout in de wonden te blijven strijken.

 • bankivahoen

  Sadisme is zijn drijvende kracht als je zijn zinsstructuur analyseert ,G Peltjens@.

 • kleine boer

  nmgv geen reactie op de honden en katten..... maar als het varkens of kippen waren kregen we hier de volle laag....

 • Kleinere boer...
  Ik vermoed dat je honden en katten verwisselt met nertsen. Dat je maatschappelijk de volle laag krijgt over kippen en andere bio dieren is te begrijpen.
  Moeten minimaal halveren.

 • kleine boer

  nmgv nee hoor ik verwissel niks googel maar eens honden katten corona of kijk naar de uitzending van hart van nederland van 31-12 daar zie je het zelf

 • Staat niets van bij RIVM.

 • kleine boer

  nmgv geschrokken zeker.....

 • Staat niets van bij RIVM. Dacht ik wel...boerke zou eens niet liegen.😄😄😄

 • kleine boer

  Nmgv waarom zou ik liegen daar over? Ga je het dan zelf hier neer zetten als je het wel x gevonden hebt dat ik gewoon gelijk heb? Brief van schouten en de jong even lezen..... maar ja het past jou niet!!!

 • Zo'n 1e zaterdag in 2021 zonder de stank en uitstoot van nertsen is een weldaad voor de mensheid.
  Dat deze meer dan immorele sector ook nog gecompenseerd werd met belastinggelden is echter een bestuurlijke schande te noemen van "kristelijke" Carola.😤😤😤

 • Hogman1

  Kristelijke met een K
  Niet veel geleerd in meer dan 70 jaar

 • Hogman... je snapt er niks van....
  Of was het grgrgrgriste-lijken...😂😂
  zie verder mijn eerdere posts. Netjes, naar waarheid en correct opgesteld.
  🥂🥂fijn 2021🥂🥂

 • bankivahoen

  Christenen durft ie wel diep te beledigen , dat gebeurt steeds meer wereldwijd. Waren we moslim dan liet ie het wel. Triest geval , ook weer eentje die een tientje per post krijgt om boeren te vernederen.

 • Ook banki snapt het niet helemaal in het nertsenloos Nederland.
  Wat een verademing....
  Maar welke boer heb ik vernederd?

 • kleine boer

  Elke nertsen boer heb je vernederd. Ik denk jij ook zon type bent als in Nijmegen waar gewoon een simpel speelveldje voor kinderen weg moest omdat een paar 70+ers er last van hadden.....

 • farmerbn

  @kleine boer, volgens mij krijgt verstand geld voor elke reactie die hij geeft. Jij bent nu zijn verdienmodel. Ik zou ermee kappen.

 • kleine boer

  farmerbn denk je gelijk hebt maar kon het niet laten....

 • Ik heb de nertsenboer en niet vernederd.
  Miljonairs verneder je zo maar niet.....zijn hautain!!!
  Het was weer een heerlijke stankvrije dag.
  Hiervoor ben ik Carola erg dankbaar.
  Jammer dat miljonairs als van Deursen nog miljoenen als bonus krijgen voor hun immorele sector....
  Lang leve de zuivere lucht....🥂🥂🥂

Laad alle reacties (54)

Of registreer je om te kunnen reageren.