Home

Nieuws 3 reacties

Sira: helft agrariërs kan en wil asbestdak saneren

Sanering van asbestdaken is door het schrappen van het voorgenomen verbod op asbestdaken flink afgenomen.

Ongeveer 50% van de agrariërs en bedrijven zijn bereid om asbestdaken te saneren en hebben daar de financiële middelen voor. Dat blijkt uit een onderzoek van Sira in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. 30% wil wel saneren, maar heeft het geld er niet voor, 15% moet nog overtuigd worden van de noodzaak van de sanering.

SIRA adviseert het Rijk marktinitiatieven zoals ‘asbest dak eraf, zon er op’ te ondersteunen om ondernemers te motiveren. Ook een borgstellingsregeling kan motiveren, aldus Sira.

Sanering asbest flink teruggelopen

De sanering van asbestdaken is door het schrappen van het voorgenomen verbod op asbestdaken flink afgenomen. In 2020 wordt naar verwachting 6,7 miljoen m2 dak gesaneerd, bijna een halvering van de 12,8 miljoen m2 in 2018.

Laatste reacties

  • Maas1

    Asbest is voor de overheid geen prioriteit, een dergelijke regeling daarvoor ontbreekt.

  • Gat

    Asbest vind ik het probleem niet. Hoor dat in belgie als keer zo duur is en dat in frankrijk 45 euro saneren alleen kost per m2. Hier in de buurt 22 euro de m2 gesaneerd en nieuwe platen erop gelegd. Dat vind ik dan wel meevallen. Een luchtwasser of dure roosters klagen boeren minder over. En effect daarvan is nul.

  • WGeverink

    De hele wereld beschikt tegenwoordig over mondmaskers van drie lagen onderbroekenstof waarmee moeiteloos levens bedreigende virussen tegen gehouden kunnen worden. Daardoor is het echt een peuleschil geworden om zelf je asbest te saneren.

Of registreer je om te kunnen reageren.